Élve eltemetve (2010) 111

3 díj · 9 jelölés

Paul a USA haderő egyik beszállítója Irakban. Egy támadást követően egy koporsóban ébred fel, ahol egy öngyújtó és mobiltelefon van mellette. Hogy hogyan és miért került oda, csak emléktöredékei segítségével tudja kideríteni, ám a visszaszámlálás már megkezdődött, csakhogy a homokszemcsék… [tovább]

angol

Képek 6

Szereposztás

Ryan ReynoldsPaul Conroy
Robert PatersonDan Brenner
José Luis García PérezJabir
Stephen TobolowskyAlan Davenport
Samantha MathisLinda
Erik PalladinoHarris különleges ügynök (hang)
Cade DundishShane Conroy (hang)
Warner LoughlinMaryanne Conroy (hang)
Ivana MiñoPamela Lutti

Kedvencelte 5

Várólistára tette 90


Kiemelt értékelések

Echelon_girl

Most komolyan így lett vége? Még az életkedvem is elment ettől a filmtől. :o

_Norbi 

Zseniális egyszereplős film. Van élet a 127 órán túl is. Nagyon jó film.

Emerson 

Mindig necces a one man show, főleg ha még térben is korlátozva van az illető. Ugyan Reynolds minden tőle telhetőt megtett, hogy bezárva érezzem magam én is, de a figyelmemet nem tudta lekötni annyira, hogy szorongjak is mellé. Egyértelmű volt a végkimenetel, izgulni sem nagyon lehetett… valahogy a keret sztori is elég gyenge volt. Ennyi erővel brahiból is bezárhatták volna szerencsétlent a koporsóba egy átmulatott éjszaka után. Aztán vagy kijut, vagy nem.

Negative_Singularity

Egyelőre még a hatása alatt vagyok… Nem tudom, pontosan milyen érzelmet váltott ki belőlem. Nyomasztó, hideg, görcsös félelem – Istenem, de jó volt a vidám zene a végénél. Egyébként kb a film háromnegyedéig nem értettem, mi lesz ebben a durvulás, sőt, egy témáját tekintve eléggé lapos alkotásnak tűnt, aztán a vége… Úristen.
Lélek-horror.
És sóhajtanék, hogy ah, de jó, hogy ez csak egy film: nem hiszem. Nyomorult egy világban élünk, lehet ez valóság lenyomat.
Hát szóval: lélek-horror, élet-horror.

gazibla

Most láttam másodjára ezt a filmet, de csak ennyit lehet róla írni: Kegyetlen és megrázó.

DeadBite

Még a szavakat keresem ebben a pillanatban,mert idegölő egy alkotás volt,szörnyű belegondolni,hogy ebben a mai világban,ahol a Közel-Keleten ilyen a helyzet,simán megeshet egy ilyen is.Nem horror kategóriába sorolnám,ez inkább a lélekre hat,mert te is elhiszed,hogy a filmekben csak happy end lehet,de nem.Azt mondják,az a jó film,ami után még sokat gondolkodol és ez az volt.Borzalmas és remek is egyszerre.

rhysciar

Remélem más is így van ezzel, de nekem ez a szituáció az egyik rémálmom: élve eltemetve. Mert mi a fenét kezdhetnél ilyenkor? Nem sokat. Ez a film pedig valami zseniálisan mutatta be, hogy milyen kilátástalan helyzetbe keveredett a főszereplőnk.
És igen, Ryan Reynoldsnak azért volt jó filmje is a múltban, nem csak az a salátazöld Green Light, vagy mi.

Kincsanna 

Nagyon kegyetlen az egész film.
Az alaphelyzet egy klasszikus rémálom-szituáció, és nem elég, hogy élve eltemettek, lassan a remény is elveszik, hogy időben megtalálnak.
A legvégére felpörög a történet, így nem maradt elég lehetőség kibontani spoiler

1 hozzászólás
Dorka 

Nagyon erős film, és soha többet nem akarom látni. Le a kalappal Ryan Reynolds előtt, egy percig nem unatkoztam.

2 hozzászólás
exceptwhen

Az alapkoncepció jó volt, de sajnos nagyon gyenge kivitelezéssel párosult. Elég durva bakik voltak benne. Ryan Reynolds egyébként jól játszott.


Hasonló filmek címkék alapján