Kedvencelte 28

Várólistára tette 96


Kiemelt értékelések

mester_aniko 

Wow, wow, wow!
Ebben minden benne volt, aminek egy (számomra) tökéletes filmben benne kell lennie. Akció, kaland, izgalom, romantika, érzelmek, tragédia, mély tartalom, női-férfi viszonyok a korban és még sorolhatnám. Nagyon sokszínű volt, a színészek is nagyon jók, a képi világa, a jelmezek, a helyszínek, minden. Alig tudom kifejezni, hogy mennyire tetszett.
Érdekes volt végigkövetni a szegény és gazdag réteget egyaránt a 20. század legelején. Minden percét élveztem. Régen nem láttam ennyire jól összerakott filmet. Bekerült a kedvenceim közé. Azt hiszem, több orosz alkotást fogok nézni mostantól.

Ulla_

Új kedvencet avattam! <3 Imádom az orosz arisztokráciát, a romantikát és ebben a filmben minden megvolt, ami egy ilyen történethez kell..

Netta88 

Nem volt rossz film. Tetszett a hangulat, izgalmas volt, romantikus, bepillantást engedett a társadalmi helyzetbe is, viszont nekem a végén levő bénázás már kicsit sok volt, de legalább minden jóra fordult, és még Alice apja is megenyhült a lánya felé.

Nihilchan 

Először azt hittem, hogy Matvey Tom Holland, aztán rájöttem, hogy csak az orosz változata. A történet szerethető, a látvány meseszép és ez egy nagyon klassz, kosztümös film lehetne, ha nem nyújtották volna el, mint a rétestésztát. Ebből bő kilencven perc simán elég lett volna ahhoz, hogy kerek legyen a sztori. Így számomra sokszor leült és meguntam a kalandot és a drámát is a végére. Komolyabb témák felszínét is kapargatja, de mindent összevetve ez egy szimpla, kedvelhető, kellemes szórakozást nyújtó, igazán téli hangulatú, egyszerű film.

Dombi_Petra 

A film eleje elég langyos volt, szinte már unalmas, de ahogy egyre jobban bepillantast engedett a történet világába, úgy szerettem meg én is.
A fiatal banda pimaszsága, merészsége, későbbiekben barátsága nagyon tetszett, izgalmas volt nézni minden lépésüket.
Az orosz arisztokrácia nem lopta be magát a szívembe, borzasztó, hogy abban a korban semmilyen joguk nem volt a nőknek. Alice bátorsága, önfelvállasa volt az egyetlen, ami tetszett benne.
A szerelmi szál viszont nagyon ütős volt. Lassan épült fel, zsarolásból lett baratságga, ami egy törhetetlen szerelemben érvényesülni tudott. Megmelengette a lelkem.
Matvey volt a kedvenc karakterem. Becsülendő, higy ha későn is, de felismerte hibáit, változtatni tudott, és egy csodás férfi vált belőle.

Gwener 

Kicsivel több, mint egy sima romantikus, kosztümös kalandfilm, mert ha csak felszínesen is, de azért érint társadalmi kérdéseket is: pl. nők engedélyköteles felsőfokú tanulmányai – vagy az apának vagy a férjnek írásbeli engedélyt kellett adni, ha egy nő egyetemen akart tanulni…. spoiler

Alexet szerettem a legjobban – pimasz volt és körmönfont, de ugyanakkor végtelenül lojális az embereihez, mindig gondoskodott róluk. spoiler

És bár nagyon keveset volt, de nagyon szerettem az orvost is: nagy szive volt, és segítőkész volt, és becsületes. spoiler

spoiler

És szerettem, hogy olyan nagyon orosz volt az egész♡♡ Bár mindig kizökkentett kicsit, amikor angolul vagy franciául szólalt meg valaki.

Sister

Az előzetese alapján már a megjelenése előtt feltettem a listámra, és azt kell mondjam, eléggé betalált nálam! Remek kis egyvelegről van szó: romantika, kaland, karakterfejlődés keveredik egymással, és még a női emancipációt is megkapargatja. A szereplők is szerethetőek voltak, egyedül a hosszát sokkaltam: csak két részletben tudtuk végignézni, mert egyszerre nagyon sok lett volna.

Nem mondanám, hogy olyan sok orosz filmet láttam eddig, de ha ilyenekkel is elő fognak rukkolni, máskor is bizalmat szavazok majd nekik. A téli Szentpétervár mindenesetre elég vonzó, pedig eddig nem vágytam annyira oda, de most már szívesen ellátogatnék! Baromi hangulatos lehetett akkoriban a szamovár árusokkal, kis standokkal szegélyezett jégpályán korcsolyázni. :)

Nympha17

Először is… JÉ, Tom Holland orosz változata :D Sajnálom, egyszerűen nem tudtam elvonatkoztatni, főleg, hogy még a magyar szinkronhangjuk is ugyanaz volt. x)
A szereplők jól ismert klisék: a jószívű szegény fiú – a tanulni vágyó gazdag lány – a rangban megfelelő vőlegényjelölt hármas, a szigorúnak tűnő de igazából jóságos apafigura, az arisztokrataellenes barát – őket mind jól ismerjük már. Viszont ezúttal nem New York vagy London utcáin láthatjuk őket viszont, hanem Szentpétervár hó és jég borította városában.
A történet is hasonlóan klisés, pontról pontra kiszámítható, viszont a képi világa bámulatos.
A kosztümök, a díszlet, a sminkek, a színek gyönyörűek voltak, szívesen néztem őket. A zene pedig újabb plusz pont. Mindezek mellett pedig nagyon adtam a karácsonyi és újévi hangulatot, a századforduló varázsát, az egyetemen játszódó jelenetek pedig Kertész Erzsébet: Szonya professzor című könyvét idézték számomra.
Abszolút meg volt a kosztümös romantikus filmek hangulata, amire vágytam, amikor nézni kezdtem.
Azonban az oroszoknak van mit fejlődniük, a gagyiságba hajló sok lassítás, a túlzó korcsolyás manőverek, meg a túlzásba vitt modernség – nem hiszem, hogy abban az időben voltak korcsolyás ételfutárok – levett néhol az élményből és inkább nevetésre késztettek komolyság helyet.

EszgéGabi

Ez a film a múlt század eleji romantikus műveket idézi, pompa, csillogás, nagyúri élet az egyik oldalon, a másik oldalon meg keserves, tehetetlen, mély szegénység, és a két fiatal, akik végzetesen egymásba szeretnek, a két ellenpólus tagjai. A Szentpétervár befagyott folyóin zajló nyüzsgő piaci élet, a korcsolyán sikló emberek ámulatba ejtettek, és ez a zseniálisan megválasztott helyszín varázslatosan mesés hangulatú, és ezt így karácsony előtt nagyon klassz volt nézni. A fantasztikus korcsolyás manőverek nagy része a CGI érdeme, ami nagyon szép látványt teremtett, elismerésem az alkotóknak.

Dorka 

Csak nekem volt iszonyat Downton Abbey érzésem az elején? A zene és a díszlet is nagyon…
A film kellemes, üdítő volt új arcokat látni, kifejezetten szimpatikus volt sok fiatal szereplő :) Ici-picit még elgondolkodtató is volt. Hihetetlen, hogy nem is olyan régen még egyáltalán nem járhattam volna egyetemre, csak ha az apám vagy a férjem megszán…
Azért az kicsit durva volt, hogy spoiler meg az is, hogy spoiler.
Arra még kíváncsi lettem volna, spoiler.
Ja, és gyönyörű a tél így… hóval, jéggel.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Gwener 

A kátyú a mi titkos fegyverünk a nyugatiak ellen. Ilyen rossz utakkal érinthetetlenek vagyunk.

Londonna 

– Az embert a munkája alapján ítéljék meg, ne a rokonai által.

Londonna 

– Tetszik ez a darab. Ki komponálta?
– Claude Debussy.
– Kár, hogy nem orosz.

Londonna 

– Becsület csak annak jár, aki megengedheti magának.

Londonna 

– Here is my last lesson: do not live somebody else's rules. Live by your own. You know what you really want. Then promise me you follow your dream. Sometimes, the hardest decisions are the simplest ones to make.


Hasonló filmek címkék alapján