Az ételművész (2015) 174

Burnt
101' · amerikai · dráma, vígjáték 16

Adam Jones (Bradley Cooper) séfnek mindene megvolt és mindent elvesztett. A két Michelin-csillaggal kitüntetett szakács igazi rocksztárnak számított a pályáján, az ehhez kapcsolódó rossz szokásokkal együtt. A párizsi gasztronómiai élet fenegyereke mindig különcnek számított a szakmájában és… [tovább]

angol · magyar

Képek 9

Szereposztás

Bradley CooperAdam Jones
Alicia VikanderAnne Marie
Sienna MillerHelene
Daniel BrühlTony
Lily JamesSara
Matthew RhysReece
Omar SyMichel
Emma ThompsonDr. Rosshilde
Uma ThurmanSimone
Sarah GreeneKaitlin

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 18

Várólistára tette 162


Kiemelt értékelések

Theana 

Hm. Nem nagyon tudok véleményt alkotni erről a filmről. Nekem végül is tetszett, de valószínűleg nem nézem meg még egyszer. És talán hetekkel később elfelejtem majd. A végén megmosolyogtam pár jelenetet, de legtöbbször WTF fejjel néztem, és volt, mikor röhögtem a… WTF jeleneteken. Művész film?

Bradley Cooper viszont tökéletes volt erre a szerepre. Nagyon illik hozzá ez a karakter. Omar Sy sem volt semmi. (Azon a jeleneten, bevallom, megállt bennem az ütő.)

Marla_Singer

Nagyon csípem a főzöcskés filmeket (mivel nem vagyok valami nagy szakács) szeretem nézni a szebbnél szebb ételeket. Kellemes kis filmecske volt, viszont Bradley Coopert egy párszor szívesen pofáncsaptam volna egy serpenyővel :)

1 hozzászólás
Lili98 

A két egyik nagy szerelmem az evés (jó ételek) és a filmek. És amikor ez a kettő találkozik azt imádom és alap, hogy megnézzem.
Nem hazudok de lényegében a látványos főzős jelenetek miatt néztem meg, de melléje még jó sztori is került! Szuper!
Nekem tetszett! Az étel készítős jeleneteket imádtam, elég éhes lettem miattuk, de öröm volt nézni. Eléggé feszült voltam a végén, és izgultam értük.:D
Bradley Cooper hagyja meg a kiabálást a konyhában Gordon Ramsey-nek! :D

Törpillaa 

Imádtam. Egyszerűen fantasztikus amit a konyhán végzett Adam. Hangulatos és pörgős volt. Nagyon bírtam Bradley Coopert ehhez hasonló filmben még nem is láttam, ahol chef lett volna. De teljesen levett a lábamról megvett kilóra a mosolyával és a csodás kék szemével. Imádtam tetszett, hogy ennyi dráma volt benne. Szórakoztató volt és az a kis romantikai rész is jó volt, bár lehetett volna benne több is. De így is jó volt, hogy csak a konyha és az ételeken volt a hangsúly és a Michelin csillagon. Jók voltak a színészek és irtó jól alakították a szerepüket. A cuki kislány nagyon cuki volt. :) Sienna Miller is jó volt.

ScarlettBlair

Ki csinálja meg nekem az összes ételt a filmből? :D

Pasxalitsa

Nekem kifejezetten tetszett. A párommal néztük (aki sous chef) nagyon jókat szórakoztunk rajta. Nagyon is valóságosan mutatja be a film, hogy mit művelnek a chefek és a szakácsok a konyhán. Ha lesz alkalmam, biztosan megnézem még egyszer.

Norcsevit

Én ettől a filmtől sokkal többet vártam, így picit csalódásnak éreztem. A recept vmi olyasmi lehetett, hogy vegyél egy átlagos, „rossz voltam, de most megjavulok” történetet, adj hozzá egy csipetnyi romantikát, spékeld meg egy visszatérő ex-szel, majd dobd fel Bradley Cooperrel, hogy egyenek is belőle! :D Ami talán nem is lett volna baj, de ezt a receptet bárki le tudta volna írni az első 10 perc megnézése után, aki csak annyit ért a konyhához, hogy tudja, hol van a mikró. Vagy csak engem nem fogott meg a chefek világa?! :D

mazsolafa

Nem vártam semmit, de remekül szórakoztam. Jól bemutatja azt a világot, amelyben játszódik. Ez a film határozottan jobb, mint amit a 68 % sejtet.

otaksa

Valamiért romantikus vígjátékra számítottam, de ez ezerszer inkább dráma, mint vígjáték, és még véletlenül sem romantikus. Viszont nagyon tanulságos, és nagyon emberi. Jó volt.

Gabye

Amolyan egyszer nézős. A legtöbbet a foodporn ért benne! Hiába vonultatott fel nagy sztárokat, semmi extrát nem nyújtott, hiszen eléggé kiszámítható szinte minden mozzanata.
A leginkább epic jelent nem a filmben hanem a nézése közben történt, mikoris a párom – aki eléggé otthon van a filmek világában – kb a film kétharmadánál hördült fel, hogy jóisten ez a nő tényleg Sienna Miller??? :-)


Népszerű idézetek

Theana 

Adam Jones: Jó voltam. Néha majdnem olyan jó voltam, mint hittem.

Theana 

Adam Jones: Ha nem tökéletes, ki kell dobni. Az idő nem számít.

Theana 

Lily: Te vagy az ogre.
Adam Jones: Igen, de a tortám mennyei.

Theana 

Helene: Egyedül nem menne. Senkinek sem. Bíznod kell bennünk, érted? A családod vagyunk.

Kontra_Judit 

Dr. Rosshilde: Ha másokra is szükségünk van, nem gyengeség.

cassiesdream

Adam Jones: I don't want my resturant to be a place where people sit and eat. I want people to sit at that table and be sick with longing.

cassiesdream

Tony: My advice to you, Chef, if you want to live a long life, eat your own tongue.

cassiesdream

Reece: You're better than me. But the rest of us need you to lead us to places we wouldn't otherwise go.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján