Állj mellém! (1986) 100

Stand by Me
89' · amerikai · kaland, dráma

0 díj · 2 jelölés

A Horrorkirály, Stephen King A test című novellájából készült film. Gordie Lachance (Wil Wheaton) író visszagondol gyermekkora egy sötét epizódjára. Négyen voltak elválaszthatatlan jóbarátok: Gordie, Chris (River Phoenix), Teddy (Corey Feldman) és Vern (Jerry O'Connell). Egy napon eltűnt egy… [tovább]

Képek 8

Szereposztás

River PhoenixChris Chambers
Wil WheatonGordie Lachance
Corey FeldmanTeddy Duchamp
Jerry O'ConnellVern Tessio
Kiefer SutherlandAce Merrill
Casey SiemaszkoBilly Tessio
Richard Dreyfussfelnőtt Gordon Lachance
John CusackDenny Lachance
Marshall BellMr. Lachance
Frances Lee McCainMrs. Lachance
Hirdetés

Kedvencelte 29

Várólistára tette 108


Kiemelt értékelések

Honey_Fly 

Őszinteség. Ez a szó jut erről a filmről először az eszembe. Barátság, bandázás, kaland, de nem a könnyed fajtából. Zseniális színészekkel és állati jó zenékkel.

Lexy

Nagyon szép, megható történet ez négy kisfiúról, akik életünk talán legnagyobb kalandját élik át. Engem nem is maga a gyilkosság és az addig elvezető út, hanem a gyerekekben végbemenő érzelmi folyamatok kötöttek le, de nagyon. Az ember nem is gondolná, milyen értékes gondolatok fordulnak meg egy ennyi idős srác fejében. Azt hiszem, néha túlságosan alábecsüljük a képességeiket, pedig annyi szépet és jót tudnak adni, néha többet is, mint a sok „mindentudó” felnőtt. Bennem ezek fogalmazódtak meg a film nézése közben, örülök, hogy ilyen sokatmondó élménnyel gazdagodtam. :)

4 hozzászólás
piciszusz 

A könyvet szintén idén olvastam, szerintem egész jó adaptációt csináltak belőle, bár örültem volna, ha kicsit sötétebb a hangulata a filmnek.
A gyerekeket imádtam, főleg Jerry O'Connell-t (bár kellett egy kis idő és segítség, hogy rájöjjek az ő).

Osli75 

Nagyon jó film, ajánlom mindenkinek. A fiúk és barátságuk története hatással volt rám. Bírtam ahogy ugratják egymást, ahogy komoly dolgokat beszélnek meg, ahogy szerencsétlenkednek… nagyon életszerű az egész és megható. Végig lekötötte a figyelmem, semmi felesleges nincs a filmben. Remek alkotás.

Mark 

Ilyen gyönyörű ifjúsági drámát, még soha…Na ez egy csodálatos King remek.

NiCoŁaj

Egy újabb King novellából készült film. Megmondom őszintén, nagyon meglepett. A barátság, az összetartozás egyik legőszintébb és legszelidebb vászonravitele, amit valaha is láttam, de azért azt sem szabad elfelejtenünk, hogy ez mind nem így lenne, ha King nem írta volna meg A test c. novelláját. Rettentő kellemes volt nézni a 4 srác kalandozását, amely közben azért nagyszabású lelki töltettel is rendelkezett: emellett a film mellett nem lehet elmenni csak úgy. És most már valóban úgy gondolom: ezt az alkotást mindenkinek látnia kell egyszer. :)

1 hozzászólás
Corvus_CoRex 

Gyerekkori nagy kedvenc ez is.
Gyerekkor, nyár, bandázás, barátság… imádom! Még ha alaposan meg is szorongatja a szívem a nosztalgia ahányszor csak újra nézem… ahh… =(

dulkap 

Egy nagyon régi elmaradást pótoltam nemrég. Egyrészt a film remek véleményei miatt, másrészt Stephen King feldolgozás miatt ideje volt már. Nem is kellett csalódnom, kitűnő dráma, amiben egy perc üresjárat nincs, amit a fiatal Phoenix kiváló alakítása emel a csúcsra. Ha nem lett volna tehetséges, akkor is nagyon kár érte, de már gyerekként látszott rajta, hogy korszakos zseni lehetett volna belőle.
De a filmre visszatérve, tényleg nagyon jó és fontos film. Az egyik legjobb coming-of-age film. Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert bár dráma, de a könnyebben emészthetők közé tartozik.

AnnaAnn

Stephen King novellája alapján, nagyszerű színészekkel, akik még szinte a pályájuk elején voltak :) Nagyszerű film, régi slágerekkel.

Mr_Catharsis91 

Most jobban átéreztem, mint annak idején, mikor először néztem. Érdekes volt, hogy King-adaptáció, de a leginkább szelídebb alkotása, amit láttam filmen. Nem is jött át az a fajta atmoszféra, ami a jobb adaptációknál rögtön megcsapta az orromat (Remény rabja, Halálsoron, Atlantisz gyermekei), és ez kicsit zavart is, aztán rájöttem, hogy itt nem is ezt akarta elkapni a rendező, hanem az ifjúkori barátságok kvintesszenciáját, ami valahol át is jött. Főleg a film befejezésénél. Szóval jó volt ez, nah! :)


Népszerű idézetek

Corvus_CoRex 

Gordie: Szerinted dilis vagyok?
Chris: Naná, hogy!
Gordie: Nem, most komolyan! Dilis vagyok?
Chris: Igen. Na és? Ki nem az?

Corvus_CoRex 

Teddy: This is my age! I'm in the prime of my youth, and I'll only be young once!
Chris: Yeah, but you're gonna be stupid for the rest of your life.

Corvus_CoRex 

Teddy: Te miért nem hoztál kaját?!
Vern: Mindenre én gondoljak?! A fésű legalább az eszembe jutott!
Teddy: Azzal ki vagyunk segítve! Minek neked fésű, még hajad sincs!
Vern: Nektek hoztam, hogy meg tudjátok fésül…

2 hozzászólás
BookOwl 

The Writer: [voiceover] It happens sometimes. Friends come in and out of our lives, like busboys in a restaurant.

Corvus_CoRex 

Chris: Van pár szál cigim. A fateromtól csórtam. Vacsi után elszívjuk.
Gordie: Az klassz lesz.
Chris: Az! Akkor esik a legjobban. Vacsi után.

Corvus_CoRex 

Chris: Te négyszemű szarkupac.
Teddy: A szarkupacnak ezer szeme van!

BookOwl 

Gordie Lachance: Do you think I'm weird?
Chris Chambers: Definitely.
Gordie Lachance: No man, seriously. Am I weird?
Chris Chambers: Yeah, but so what? Everybody's weird.

Nocharity 

Teddy: Én itt megyek át. És míg ti keresztülvonszoljátok a seggeteket a fél államon, én itt ülök majd a túlparton, és szórakoztatom magam.
Gordie: Bal vagy jobb kézzel?

Corvus_CoRex 

Chris: Ez nem is olyan mély. Átsétálhatunk.

BookOwl 

[last lines]
The Writer: [typing on computer] I never had any friends later on like the ones I had when I was twelve. Jesus, does anyone?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján