Állj mellém! (1986) 145

Stand by Me
89' · amerikai · kaland, dráma

0 díj · 2 jelölés

A Horrorkirály, Stephen King A test című novellájából készült film. Gordie Lachance (Wil Wheaton) író visszagondol gyermekkora egy sötét epizódjára. Négyen voltak elválaszthatatlan jóbarátok: Gordie, Chris (River Phoenix), Teddy (Corey Feldman) és Vern (Jerry O'Connell). Egy napon eltűnt egy… [tovább]

angol

Képek 8

Szereposztás

River PhoenixChris Chambers
Wil WheatonGordie Lachance
Corey FeldmanTeddy Duchamp
Jerry O'ConnellVern Tessio
Kiefer SutherlandAce Merrill
Casey SiemaszkoBilly Tessio
Richard Dreyfussfelnőtt Gordon Lachance
John CusackDenny Lachance
Marshall BellMr. Lachance
Frances Lee McCainMrs. Lachance
Hirdetés

Kedvencelte 44

Várólistára tette 147


Kiemelt értékelések

unknown

Nagyszerű film, a fiatalságról. A barátságról, a realitásról, kalandokról, ifjú-kori élményekről.
Nem könnyű felnőni, mindenkinek más és más körülményei vannak, de az biztos, hogy fel lehet idézni a régi szép történeteket.
Nagyon jól alakítottak a gyerekek.
Útnak indultak négyen, kalandot keresni.

1 hozzászólás
LukeSkywalker 

Stephen King azt nyilatkozta, hogy miután megnézte a filmet, nem tudott megszólalni, annyira meghatotta. Talán ennél nagyobb bókra nincs is szüksége ennek a klasszikusnak, amely a gyerekkor csodájáról, az ártatlanság elvesztéséről, a fiúk férfivá válásáról, gyönyörű, rejtélyes és mély barátságáról szól. És még sok mindenről.
Kihagyhatatlan, akárcsak a forrásmű.

Lexy

Nagyon szép, megható történet ez négy kisfiúról, akik életünk talán legnagyobb kalandját élik át. Engem nem is maga a gyilkosság és az addig elvezető út, hanem a gyerekekben végbemenő érzelmi folyamatok kötöttek le, de nagyon. Az ember nem is gondolná, milyen értékes gondolatok fordulnak meg egy ennyi idős srác fejében. Azt hiszem, néha túlságosan alábecsüljük a képességeiket, pedig annyi szépet és jót tudnak adni, néha többet is, mint a sok „mindentudó” felnőtt. Bennem ezek fogalmazódtak meg a film nézése közben, örülök, hogy ilyen sokatmondó élménnyel gazdagodtam. :)

4 hozzászólás
Honey_Fly 

Őszinteség. Ez a szó jut erről a filmről először az eszembe. Barátság, bandázás, kaland, de nem a könnyed fajtából. Zseniális színészekkel és állati jó zenékkel.

Osli75 

Nagyon jó film, ajánlom mindenkinek. A fiúk és barátságuk története hatással volt rám. Bírtam ahogy ugratják egymást, ahogy komoly dolgokat beszélnek meg, ahogy szerencsétlenkednek… nagyon életszerű az egész és megható. Végig lekötötte a figyelmem, semmi felesleges nincs a filmben. Remek alkotás.

piciszusz 

A könyvet szintén idén olvastam, szerintem egész jó adaptációt csináltak belőle, bár örültem volna, ha kicsit sötétebb a hangulata a filmnek.
A gyerekeket imádtam, főleg Jerry O'Connell-t (bár kellett egy kis idő és segítség, hogy rájöjjek az ő).

Pistee66 

Nagyon jó kis ifjúsági film a barátságról és az összetartozásról. Stephen King írta az alapját, s talán egy kicsit emlékeztet a AZ című művére. Persze ez visszafogottabb, (természetesen sokkal rövidebb is) de itt is gyerekek a főszereplők, akik barátságukban kiállnak és küzdenek egymásért.
A történet szerint négy jó barát elindul, hogy megkeressenek egy eltűnt gyereket, azért is mert, még nem láttak holttestet, de nem ez a film lényege, hanem az, hogy útjuk során megismerjük őket és a családi háterüket, vágyaikat és fájdalmaikat.
Ez egy kevés szereplővel operáló kamaradarab, ami 'roadmovie" is. A gyerek színészek egytől-egyig nagyszerűek még az is, akit én felnőtt színészként nagyon nem szeretek (Jerry O'Connell).
A szereplőgárdában sok ismerős arccal találkozhatunk.
Érdemes megnézni, mert mókás és megható pillanatokat is okoz.

Mark 

Ilyen gyönyörű ifjúsági drámát, még soha…Na ez egy csodálatos King remek.

dulkap 

Egy nagyon régi elmaradást pótoltam nemrég. Egyrészt a film remek véleményei miatt, másrészt Stephen King feldolgozás miatt ideje volt már. Nem is kellett csalódnom, kitűnő dráma, amiben egy perc üresjárat nincs, amit a fiatal Phoenix kiváló alakítása emel a csúcsra. Ha nem lett volna tehetséges, akkor is nagyon kár érte, de már gyerekként látszott rajta, hogy korszakos zseni lehetett volna belőle.
De a filmre visszatérve, tényleg nagyon jó és fontos film. Az egyik legjobb coming-of-age film. Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert bár dráma, de a könnyebben emészthetők közé tartozik.


Népszerű idézetek

Corvus_CoRex 

Teddy: This is my age! I'm in the prime of my youth, and I'll only be young once!
Chris: Yeah, but you're gonna be stupid for the rest of your life.

Corvus_CoRex 

Gordie: Szerinted dilis vagyok?
Chris: Naná, hogy!
Gordie: Nem, most komolyan! Dilis vagyok?
Chris: Igen. Na és? Ki nem az?

Corvus_CoRex 

Teddy: Te miért nem hoztál kaját?!
Vern: Mindenre én gondoljak?! A fésű legalább az eszembe jutott!
Teddy: Azzal ki vagyunk segítve! Minek neked fésű, még hajad sincs!
Vern: Nektek hoztam, hogy meg tudjátok fésül…

2 hozzászólás
Nocharity 

Teddy: Én itt megyek át. És míg ti keresztülvonszoljátok a seggeteket a fél államon, én itt ülök majd a túlparton, és szórakoztatom magam.
Gordie: Bal vagy jobb kézzel?

Corvus_CoRex 

Chris: Van pár szál cigim. A fateromtól csórtam. Vacsi után elszívjuk.
Gordie: Az klassz lesz.
Chris: Az! Akkor esik a legjobban. Vacsi után.

Corvus_CoRex 

Chris: Ez nem is olyan mély. Átsétálhatunk.

Corvus_CoRex 

Chris: Te négyszemű szarkupac.
Teddy: A szarkupacnak ezer szeme van!

[névtelen]

The Writer: [voiceover] It happens sometimes. Friends come in and out of our lives, like busboys in a restaurant.

[névtelen]

[last lines]
The Writer: [typing on computer] I never had any friends later on like the ones I had when I was twelve. Jesus, does anyone?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján