Alelnök (2018) 109

3 díj · 28 jelölés

Richard Bruce (Dick) Cheney fél évszázadot felölelő útja során wyomingi elektronikai munkásból az Egyesült Államok de facto elnöke lesz ebben a sötét humorú és gyakran nyugtalanító bepillantásban a szervezeti hatalommal való (vissza)élésbe. McKay értő kezei közt a Cheney-t övező kettősség, mint… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Christian BaleDick Cheney
Amy AdamsLynne Cheney
Steve CarellDonald Rumsfeld
Bill PullmanNelson Rockefeller
Sam RockwellGeorge W. Bush
Alison PillMary Cheney
Lily RabeLiz Cheney
Shea WhighamWayne Vincent
Tyler PerryColin Powell
Bill CampGerald Ford

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 156


Kiemelt értékelések

minnie

Egyszerűen zseniális. Christian Bale a legjobb.

strangelove 

A film azzal a kivételes bravúrral büszkélkedhet, hogy egyszerre zavaros és kaotikus, ugyanakkor általános iskolai tankönyveket megszégyenítő módon didaktikus. A színészek maskaráznak, egészen szórakoztató, de teljesen komolyan vehetetlen. A szerzői szándék szerintem mai napig nem lett letisztázva, így az egész film önfeledten száguld a katasztrófába. Kár, pedig voltak jó ötleteik.

2 hozzászólás
SunflowerSz 

Christian Bale egyértelműen uralta a vásznat. Sajnos az ilyen témájú filmeket annyira nem szeretem, ezért számomra nem kifejezetten volt élvezhető. Egyébként a rendezéssel nem volt probléma, a hasonlatok, amelyek végigmentek a cselekményben nagyon érdekesek voltak. Ez a film tulajdonképpen bemutatott valami olyat, amit mi nem biztos, hogy úgy megértünk, hogy nem Amerikában élünk (természetesen nyilván elnagyolva, mert ez mégiscsak egy film, nem számít, hogy életrajzi vagy sem). Érdekes volt természetesen (szerintem leginkább a rendezés miatt), de engem ez a téma sajnos tényleg nem hoz lázba.

s_csaba 

Hihetetlen szórakoztató módon ad betekintést ez a film a történelem egy szeletébe.
Persze nem lehet azt állítani, hogy ez mind így történt meg. Ezt a készítők az elején ki is emelik, és erre a film más pontjain is céloznak, spoiler. Azonban a film egyértelműen a saját mondanivalóját akarja igazolni, amit erős képi megoldásokkal mutat be, például: spoiler, az időugrások, de maga a narrátor személye is annak tekinthető.
Viszont nem csak a saját véleményét osztja meg: a film végén az ellen narratíva is elhangzik. És a stáblista utáni jelenet (!!!!) remek önreflexió, így nem lehet azt állítani, hogy csak a saját igazukat tolják az arcunkba.
Christian Bale zseniális, remekül él bele a szerepébe, a sminkesek pedig mindenképp Oscart érdemelnek: Sam Rockwell maga volt George W. Bush. Adam McKay továbbra is lenyűgöz, hogy egyszerre szórakoztatóan és érthetően mutat be ilyen témákat.
spoiler Zseniális.

happybeboop 

Ez egy nagyon érdekes kritika, sötét humorral, érdekes rendezői és operatőri munkával. A színészek kiválóan alakítanak. A vágás tökéletes, pedig nagyon sok érdekes képet iktattak be a történetbe.

desertangelable 

Be kell vallanom, hogy először csak 40 percig bírtuk. Aztán kiderült, hogy kb. pont ez a vízválasztó rész a filmben, mert kb innentől kezdve válik valamelyest izgalmassá vagy nem is tudom, inkább érthetőbbé, érdekessé. Maga a megvalósítás igen csak különös, mindenesetre nagyon jól mutatja be Cheney karakterét. Egyszer lehet, hogy megnézem majd szinkronosan is, hogy jobban megértsem és felfogjam a látottakat. Bale nagyon játszik, mint mindig, de Amy Adamsre sem lehet panasz.

Rémálom

Rendkívül jó a rendezése, noha nem finomkodó (végig azok a horgászos hasonlatok), ötletesek a morbid, fekete humorosan bevágott, valóságtól elrugaszkodott jelenetek egy ilyen témát boncolgató, életrajzi filmben. Igaz, hogy eléggé didaktikus, de végig fenntartja a feszültséget, ezért teljesen élvezhető, miközben elborzasztó. A nagy negatív pont számomra a vége, az a hülye narrációs megoldás, semmit nem adott hozzá, és csak levett a film nézhetőségéből.

JoPiTi 

Érdekes volt a film, bár kissé nehézkesen indult. Nagyon tetszett, hogy nem egészen a témába illő módon, kissé fekete humor segítségével magyaráztak meg dolgokat a nézőknek. Christian Bale zseniálisan alakította Cheneyt, de Amy Adams is nagyon jó volt Lynne Cheney szerepében.

Roßin 

Ezt is csak azért láttam mert kihívás, egyébként ki maradt volna az életemből. Összeségében nem az én műfajom, talán annyi szól mellette nézőpontom szerint hogy jól bemutatta a politika azon részét amit az emberek elképzelnek és vagy szídnak.


Népszerű idézetek

TribeBubu 

Ha hatalom van a kezedben, mindig lesz valaki, aki el akarja venni.

Csanika

Minél zavarosabbá válik körülöttünk a világ, annál inkább beszűkül a látókörünk. Csak azt látjuk, ami az orrunk előtt van, és tudomást sem veszünk az életünket megváltoztató, átformáló bivalyerőkről. Az emberek egyre többet, és többet dolgoznak, egyre kevesebb pénzért. Így azt a kis szabadidejüket nem akarják bonyolult kormányzati elemzések, lobbitevékenységek, nemzetközi kereskedelmi egyezmények, és adótörvények megértésére pazarolni.

Pandalin 

Dick Cheney: Érzem, hogy vádolnak és, hogy elítélnek. De ezzel semmi bajom.
Aki szeretetre vágyik, legyen filmsztár. A világuk olyan, amilyennek látják. Szokjanak hozzá a valósághoz!


Hasonló filmek címkék alapján