Alelnök (2018) 10

Vice
132' · amerikai · dráma, életrajzi 16

1 díj · 0 jelölés

Richard Bruce (Dick) Cheney fél évszázadot felölelő útja során wyomingi elektronikai munkásból az Egyesült Államok de facto elnöke lesz ebben a sötét humorú és gyakran nyugtalanító bepillantásban a szervezeti hatalommal való (vissza)élésbe. McKay értő kezei közt a Cheney-t övező kettősség, mint… [tovább]

angol

Szereposztás

Christian BaleDick Cheney
Amy AdamsLynne Cheney
Steve CarellDonald Rumsfeld
Bill PullmanNelson Rockefeller
Sam RockwellGeorge W. Bush
Alison PillMary Cheney
Lily RabeLiz Cheney
Shea WhighamWayne Vincent
Tyler PerryColin Powell
Hirdetés

Várólistára tette 93


Kiemelt értékelések

strangelove 

A film azzal a kivételes bravúrral büszkélkedhet, hogy egyszerre zavaros és kaotikus, ugyanakkor általános iskolai tankönyveket megszégyenítő módon didaktikus. A színészek maskaráznak, egészen szórakoztató, de teljesen komolyan vehetetlen. A szerzői szándék szerintem mai napig nem lett letisztázva, így az egész film önfeledten száguld a katasztrófába. Kár, pedig voltak jó ötleteik.

1 hozzászólás
desertangelable 

Be kell vallanom, hogy először csak 40 percig bírtuk. Aztán kiderült, hogy kb. pont ez a vízválasztó rész a filmben, mert kb innentől kezdve válik valamelyest izgalmassá vagy nem is tudom, inkább érthetőbbé, érdekessé. Maga a megvalósítás igen csak különös, mindenesetre nagyon jól mutatja be Cheney karakterét. Egyszer lehet, hogy megnézem majd szinkronosan is, hogy jobban megértsem és felfogjam a látottakat. Bale nagyon játszik, mint mindig, de Amy Adamsre sem lehet panasz.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján