Alelnök (2018) 51

2 díj · 8 jelölés

Richard Bruce (Dick) Cheney fél évszázadot felölelő útja során wyomingi elektronikai munkásból az Egyesült Államok de facto elnöke lesz ebben a sötét humorú és gyakran nyugtalanító bepillantásban a szervezeti hatalommal való (vissza)élésbe. McKay értő kezei közt a Cheney-t övező kettősség, mint… [tovább]

angol

Szereposztás

Christian BaleDick Cheney
Amy AdamsLynne Cheney
Steve CarellDonald Rumsfeld
Bill PullmanNelson Rockefeller
Sam RockwellGeorge W. Bush
Alison PillMary Cheney
Lily RabeLiz Cheney
Shea WhighamWayne Vincent
Tyler PerryColin Powell
Bill CampGerald Ford

Kedvencelte 1

Várólistára tette 156


Kiemelt értékelések

minnie

Egyszerűen zseniális. Christian Bale a legjobb.

strangelove 

A film azzal a kivételes bravúrral büszkélkedhet, hogy egyszerre zavaros és kaotikus, ugyanakkor általános iskolai tankönyveket megszégyenítő módon didaktikus. A színészek maskaráznak, egészen szórakoztató, de teljesen komolyan vehetetlen. A szerzői szándék szerintem mai napig nem lett letisztázva, így az egész film önfeledten száguld a katasztrófába. Kár, pedig voltak jó ötleteik.

1 hozzászólás
desertangelable 

Be kell vallanom, hogy először csak 40 percig bírtuk. Aztán kiderült, hogy kb. pont ez a vízválasztó rész a filmben, mert kb innentől kezdve válik valamelyest izgalmassá vagy nem is tudom, inkább érthetőbbé, érdekessé. Maga a megvalósítás igen csak különös, mindenesetre nagyon jól mutatja be Cheney karakterét. Egyszer lehet, hogy megnézem majd szinkronosan is, hogy jobban megértsem és felfogjam a látottakat. Bale nagyon játszik, mint mindig, de Amy Adamsre sem lehet panasz.

happybeboop 

Ez egy nagyon érdekes kritika, sötét humorral, érdekes rendezői és operatőri munkával. A színészek kiválóan alakítanak. A vágás tökéletes, pedig nagyon sok érdekes képet iktattak be a történetbe.

s_csaba

Hihetetlen szórakoztató módon ad betekintést ez a film a történelem egy szeletébe.
Persze nem lehet azt állítani, hogy ez mind így történt meg. Ezt a készítők az elején ki is emelik, és erre a film más pontjain is céloznak, spoiler. Azonban a film egyértelműen a saját mondanivalóját akarja igazolni, amit erős képi megoldásokkal mutat be, például: spoiler, az időugrások, de maga a narrátor személye is annak tekinthető.
Viszont nem csak a saját véleményét osztja meg: a film végén az ellen narratíva is elhangzik. És a stáblista utáni jelenet (!!!!) remek önreflexió, így nem lehet azt állítani, hogy csak a saját igazukat tolják az arcunkba.
Christian Bale zseniális, remekül él bele a szerepébe, a sminkesek pedig mindenképp Oscart érdemelnek: Sam Rockwell maga volt George W. Bush. Adam McKay továbbra is lenyűgöz, hogy egyszerre szórakoztatóan és érthetően mutat be ilyen témákat.
spoiler Zseniális.

Rémálom 

Rendkívül jó a rendezése, noha nem finomkodó (végig azok a horgászos hasonlatok), ötletesek a morbid, fekete humorosan bevágott, valóságtól elrugaszkodott jelenetek egy ilyen témát boncolgató, életrajzi filmben. Igaz, hogy eléggé didaktikus, de végig fenntartja a feszültséget, ezért teljesen élvezhető, miközben elborzasztó. A nagy negatív pont számomra a vége, az a hülye narrációs megoldás, semmit nem adott hozzá, és csak levett a film nézhetőségéből.

Eltiron

Érdekes az alaptéma, jók a színészek – de sajnos nagyon sablonos, propagandasztikus a megvalósítás. Meg sem próbál a dolgok mélyére nyúlni, az összes republikánus karaktert kétdimenziós suttyó rosszfiúnak ábrázolja. Amúgy is kár a jó színészekért, a screen time kb 90%-ában az összevissza maszkírozott Christian Bale-t láthatjuk.
Kár érte, ez így csak gyenge közepes.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján