Agatha Christie: Marple (2004–2013) 81

Miss Marple · Agatha Christie's Marple
93' · amerikai, egyesült királysági · dráma, sorozat, krimi, rejtély 12 !
6 évad · 23 rész

Az Agatha Christie: Marple népszerű angol televíziós sorozat, amely Agatha Christie regényeit dolgozza fel. A címadó szereplőjét, Miss Marple-t az első három évadban Geraldine McEwan alakította, majd a negyedik évadtól a szerepet Julia McKenzie vette át. A sorozat első hat része olyan regények… [tovább]

angol
angol

Képek 18

Szereposztás

Geraldine McEwanMiss Jane Marple
Julia McKenzieMiss Marple
James D'ArcyJerry Burton
Emilia FoxJoanna Burton
Ken RussellDane Calthrop
Harry EnfieldRichard Symmington
Natalie DormerMoira Nicholson
Hannah MurrayDorothy Savage
Sean BiggerstaffBobby Attfield
Rik MayallDr. Nicholson

További szereplők

Kedvencelte 39

Várólistára tette 75


Kiemelt értékelések

Victorious 

Végül ennek a sorozatnak is a végére értem.
Sajnos közel sem nőtt annyira közel a szívemhez, mint a Poirot sorozat. Annak is megvoltak a gyengébb részei vagy hibái, de közel sem ment annyira félre, mint ez. Itt sajnos sok rész kb a felismerhetetlenségig ellett torzítva, de olyan szinten, hogy már kb kételkedem, hogy az írók olvasták e a könyveket amiket elvileg alapul vettek. Persze az sem segített sokszor, hogy több történet egyáltalán nem Marple, így a beleerőltetése sokat rontott a dolgokon. Persze megvoltak a jobb részek, de sajnos az arány elég rossz.
Ugyan komolyabb bajom nem volt Geraldine McEwan vagy Julia McKenzie játékával, viszont tény, hogy közel sem voltak David Suchet szinten, de nagyon Marple-nek sem éreztem őket (bár ez inkább írók sara). Casting amúgy többnyire nem volt rossz,volt is pár ismerős arc.
Valahogy a hangulat sem hozta ugyanazt a szintet mint a másik sorozat, hiányzott az az igazán „huszadik század eleji vidéki Anglia” érzés.

Sajnos nagyok voltak az elvárásaim amit nem sikerült elérni.. Persze könyvek tekintetében is inkább Poirot párti vagyok, de ott azért közel sem ekkora a szakadék a kettő között.

Sister

A végére egészen megkedveltem ezt a kis kotnyeles, minden lében kanál vénkisasszonyt, de azért a szívem egyértelműen Poirot-é. :)

Nem mindegyik részt találtam egyformán izgalmasnak, akadtak kifejezetten unalmas adaptációk is, viszont nagyon élveztem, hogy egyik-másik részben ismerős színészekre bukkantam: többek között Benedict Cumberbatch, Hugh Bonneville, és Martine McCutcheon is felbukkant – és még sokan mások… Ami a színészválasztást illeti, Geraldine McEwan kifejezetten kedves és szerethető Miss Marple szerepében, ennek ellenére Julia McKenzie alakítása még egy fokkal jobban tetszett, pláne Földi Teri hangjával! Bár Kassai Ilona is remekül helyt állt az utolsó évadban, és hát az ő hangját egyébként is imádom. <3

Összességében kellemes csalódás volt, a sorozat második felét ráadásul messze jobban élveztem. A vidéki angol táj, főleg St. Mary Mead, pedig teljesen levett a lábamról, boldogan elutaznék oda egy hétvégére. :)

ladybird12 

1 évad
Jó kezdés, mivel három olyan könyvnek az adaptációja is benne van, amelyeket nagyon szeretek. A paddington 16.50 sajnos kilóg, de ez nem azt jelenti, hogy utáltam a könyvet spoiler.
De a többi:
A Holttest a könyvtárszobában szintén remekül lett adaptálva. Még az az „apró” változtatás sem zavart. spoiler
A Gyilkosság a paplakbanról is szintén ugyanaz a véleményem, remekül lett adaptálva spoiler
Gyilkosság meghirdetve: Jól lett a történet feldolgozva, habár mintha itt jobban idegesítettek a karakterek.
2. évad
Vegyes számomra ez az évad, mivel négyből kettő epizód nagyon erős volt, míg a másik kettő elég gyenge.
Nos a két erős A láthatatlan kéz és Balhüvelykem bizsereg. Nem is tudom megmondani melyik tetszett jobban, nagyon jók voltak, élveztem a nézésüket.
A Szunnyadó gyilkosság és a Sittaford rejtély sajna nem éppen tartozik a kedvenceim közé. Nem csak mert nem voltak hűek a könyvhöz de elég laposra sikeredtek. Főleg a Szunnyadó gyilkosság. Idegesítettek a szereplők.
3. évad
Jó évad, de gyengébb a másodiknál.
A legjobb epizód Az alibi. A Bertram szálló sem volt rossz, sőt érdekes volt de enyhén lemaradt Az alibi után. spoiler A Nemezis is jó volt csak szintén gyengécske és nem hű a könyvhöz. Az Éjféltájt volt a leggyengébb, kicsit unalmas is volt.
4. évad
Hatalmas váltás. Új színésznő. Örökre emlékünkben marad Geraldine McCewan.
A változás ellenére jó évad tele remek részekkel. A legjobb az Egy marék rozs, ami meglepő de a leghűbb feldolgozásnak számít. Ezt mondanám a Szemfényvesztőkre is. Az is egy hű feldolgozás és még remek epizód is volt. A Könnyű gyilkosság is jónak lehet neveni csk burtálisan átdolgozták. Ha megtartják az eredeti történetet, még így is drámai és sokkoló csattanót adtak volna neki. Ami lemarad a többiektől az a Miért nem szóltak Evansnek?. Lapos volt.

Rekuuu663

AC Marple-je szerintem, szintén a legjobb színésszel megalkotta az izgalmakat a vásznon. Szeretem. :)

AnnaAnn

Ez egy viszonylag frissebb feldolgozás, mint a régebbiek, ezért gondolom, hogy az igényeknek megfelelően többet mutattak a gyilkosságokból. Itt kicsivel mintha több vér lett volna. Ettől még nem volt rossz, inkább izgalmas, de Miss Marple alakjával nem voltam annyira elégedett. Amit eddig láttam, és olvastam, ott a hölgy végtelenül szerény, itt azonban, Geraldine McEwan alakításában erőszakosabb, többet gondolkodik hangosan, konkrétan tanácskozik a rendőrséggel. Máshol és Christie regényeiben alig lehet kihúzni belőle, mit gondol. Nem is tudom, melyik a jobb vagy rosszabb.

Roni_K

Olyan érzésem volt miközben néztem, hogy időt utataztam, ami jó volt először, de valahogy ott volt az az érzés is, hogy ezek a történetek nem pörögtek így annyira, mint a könyvekben. Lehet a hosszú játékidő miatt? Lehet, hogy csupán azért érzem, mert NCIS és CSI típusú sorozatokon nőttem fel, ami kissebb jatékidő alatt oldja meg a bűntényt. Viszont itt komolyan be vannak mutatva a karakterek vannak komolyan kifejtett miértek, indítékok.
Szóval összességében jól szórakoztam, még akkor is ha néha kicsit lassú lefolyású. Néha nem árt ha lelassul az ember.


Népszerű idézetek

Londonna 

– Ez meg mi, Mary?
– Leves.
– Van valami neve is?
– Dirib-darabos, vicik-vacakos, hússal feldobott litty-lötty leves.

1. évad 2. rész – Gyilkosság a paplakban
Londonna 

– Ön mihez kezd?
– Én elmegyek.
– Mit tesz majd?
– Még nem tudom. Majd csak találok valamit…
– Lehetséges, hogy amit keres, az pont orra előtt van…
– Nem kellek neki, Miss Marple…
– Bátorság, Mr. Burton!

2. évad 2. rész – A láthatatlan kéz
Londonna 

– A művészet fontosabb a pénznél.

6. évad 2. rész – Greenshaw bolondvára
Londonna 

– […] ezért lett önből pszichiáter is. Hogy önmagát gyógyítsa.

2. évad 1. rész – Szunnyadó gyilkosság
1 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján