Agatha Christie: Marple (2004–2013) 66

Agatha Christie's Marple
93' · amerikai, angol · dráma, sorozat, krimi, rejtély 12
6 évad · 23 rész

Az Agatha Christie: Marple népszerű angol televíziós sorozat, amely Agatha Christie regényeit dolgozza fel. A címadó szereplőjét, Miss Marple-t az első három évadban Geraldine McEwan alakította, majd a negyedik évadtól a szerepet Julia McKenzie vette át. A sorozat első hat része olyan regények… [tovább]

angol
angol

Képek 18

Szereposztás

Geraldine McEwanMiss Jane Marple
Julia McKenzieMiss Marple
James D'ArcyJerry Burton
Emilia FoxJoanna Burton
Ken RussellDane Calthrop
Harry EnfieldRichard Symmington
Natalie DormerMoira Nicholson
Hannah MurrayDorothy Savage
Sean BiggerstaffBobby Attfield
Rik MayallDr. Nicholson

További szereplők

Kedvencelte 30

Várólistára tette 62


Kiemelt értékelések

Sister 

A végére egészen megkedveltem ezt a kis kotnyeles, minden lében kanál vénkisasszonyt, de azért a szívem egyértelműen Poirot-é. :)

Nem mindegyik részt találtam egyformán izgalmasnak, akadtak kifejezetten unalmas adaptációk is, viszont nagyon élveztem, hogy egyik-másik részben ismerős színészekre bukkantam: többek között Benedict Cumberbatch, Hugh Bonneville, és Martine McCutcheon is felbukkant – és még sokan mások… Ami a színészválasztást illeti, Geraldine McEwan kifejezetten kedves és szerethető Miss Marple szerepében, ennek ellenére Julia McKenzie alakítása még egy fokkal jobban tetszett, pláne Földi Teri hangjával! Bár Kassai Ilona is remekül helyt állt az utolsó évadban, és hát az ő hangját egyébként is imádom. <3

Összességében kellemes csalódás volt, a sorozat második felét ráadásul messze jobban élveztem. A vidéki angol táj, főleg St. Mary Mead, pedig teljesen levett a lábamról, boldogan elutaznék oda egy hétvégére. :)

Rekuuu663 

AC Marple-je szerintem, szintén a legjobb színésszel megalkotta az izgalmakat a vásznon. Szeretem. :)

AnnaAnn

Ez egy viszonylag frissebb feldolgozás, mint a régebbiek, ezért gondolom, hogy az igényeknek megfelelően többet mutattak a gyilkosságokból. Itt kicsivel mintha több vér lett volna. Ettől még nem volt rossz, inkább izgalmas, de Miss Marple alakjával nem voltam annyira elégedett. Amit eddig láttam, és olvastam, ott a hölgy végtelenül szerény, itt azonban, Geraldine McEwan alakításában erőszakosabb, többet gondolkodik hangosan, konkrétan tanácskozik a rendőrséggel. Máshol és Christie regényeiben alig lehet kihúzni belőle, mit gondol. Nem is tudom, melyik a jobb vagy rosszabb.

Roni_K 

Olyan érzésem volt miközben néztem, hogy időt utataztam, ami jó volt először, de valahogy ott volt az az érzés is, hogy ezek a történetek nem pörögtek így annyira, mint a könyvekben. Lehet a hosszú játékidő miatt? Lehet, hogy csupán azért érzem, mert NCIS és CSI típusú sorozatokon nőttem fel, ami kissebb jatékidő alatt oldja meg a bűntényt. Viszont itt komolyan be vannak mutatva a karakterek vannak komolyan kifejtett miértek, indítékok.
Szóval összességében jól szórakoztam, még akkor is ha néha kicsit lassú lefolyású. Néha nem árt ha lelassul az ember.


Népszerű idézetek

Londonna 

– Ez meg mi, Mary?
– Leves.
– Van valami neve is?
– Dirib-darabos, vicik-vacakos, hússal feldobott litty-lötty leves.

1. évad 2. rész – Gyilkosság a paplakban

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján