Afganisztáni víg napjaim (2016) 43

Whiskey Tango Foxtrot
112' · amerikai · vígjáték, háborús 15

A riporter Kim Baker úgy dönt, hogy felpezsdíti unalmas életét. Otthagyja kényelmes irodai állását New Yorkban, és elvállal egy afganisztáni megbízást. Távol otthonától, kizökkenve komfortzónájából, és felocsúdva a kultúrsokkból, Kim összebarátkozik egy másik riporterrel Tanyával, egy szigorú… [tovább]

angol

Képek 13

Szereposztás

Margot RobbieTanya
Tina FeyKim Barker
Billy Bob ThorntonHollanek
Martin FreemanIain MacKelpie
Stephen PeacockeNic
Alfred MolinaAli Massoud Sadiq
Christopher AbbottFahim Ahmadzai
Nicholas BraunTall Brian
Sheila VandShakira Khar
Evan JonigkeitSpecialist Coughlin

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 52


Kiemelt értékelések

Mr_White 

Egy újabb Afganisztán film, ami nem annyira tragikus és véres, viszont jól ötvözi a drámát és a humort, így olyan emberekhez is el tudja vinni az üzenetet, akik képtelenek két órán keresztül felrobbant emberi hullákat nézni.

Novecento 

Jó kis film volt, kellően könnyed, szórakoztató, mégsem túl sok. A szereplők baromi jók voltak, Martin Freeman meglepően jól hozta a karaktert, végre nem Watsonként láttam. Tina Fey, Margot Robbie és Alfred Molina is szuper volt (utóbbit csak a film közepetáján tudtam beazonosítani :D). Ajánlom, ha egy nem túl komoly filmre vágytok kikapcsolódásként.

dontpanic

Nagyon amerikai film, olyan értelemben, hogy egy nagyon is komoly jelenkori problémakört (közel-keleti háborús övezetek) pusztán díszletként szerepeltet a főhősünk egyéni útkeresése számára.

Az egyéni üzenete eléggé rendben van, sőt, túlmegy a hasonló filmekben látott kliséken. spoiler

Viszont a kontextusválasztás már felvet problémákat, mert ahogy mondtam, itt Afganisztán csak díszlet, így óhatatlanul belefutunk sztereotípiákba, egyszerűsítésekbe, csúsztatásokba. Az amerikai arrogancia eléggé kiütközik a filmen.

(Félretéve az objektív értelői énemet, azt kell mondjam, Martin Freeman rajongóként ez a film maga a tökély. Köszi, Tina!)

Kincsanna 

Még jobb lett volna a film, ha nem akar mindenáron „víg” lenni és nem erőltetnek bele felesleges „poénokat”. Enélkül is jó humora van és sokkal komfortosabb lenne a filmnek és a nézőnek is „sima” játékfilmként.

Rebarbara 

Jó a téma és úgy gondolom, hogy valamennyire sikerült visszaadni azt a hangulatot, ami a háborús zónában uralkodik. Nem ez az első ilyen film, amit megnézek és tudom, hogy ilyen helyen, ahol nem lehet tudni, hogy a következő percben is életben maradsz, másképp viselkedik az ember. Jók a karakterek, bár úgy gondolom, hogy Tanya és Kim, a két véglet kicsit el lett túlozva az elején. Összességében úgy vagyok vele, hogy „Jó, de …”. Valami hiányzik belőle. Vártam, vártam, vége lett a filmnek és nem jött el. Ennek ellenére nem bántam meg, hogy megnéztem. Aki várólistára tette, az nézze meg.

piciszusz 

Először is, nagyon szeretem Tina Fey-t, de szerintem maradjon meg a vígjátékoknál, az sokkal jobban megy neki. Másodszor is ez a film igazából nem is szólt semmiről, csak kapargatta a felszínét különböző dolgoknak, de egyiket se bontották ki bővebben. Margot Robbie totálisan felesleges az összes filmjében, menjen el inkább modellkedni meg színészfeleségnek vagy akárminek, de ezt ne erőltesse már tovább.

Sonnenschein 

Egy vidám komoly film, amihez Tina Frey rengeteget ad hozzá.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján