A világegyetem angyalai (2000) 3

Angels of the Universe · Englar alheimsins
100' · izlandi · dráma, életrajzi

A film a skizofréniában szenvedő Paul életéről, s az emberek betegségéhez való viszonyáról szól. Először családja, gyerekkori barátai és szerelme társaságában találkozunk vele, majd követjük az őrültek házába. Ott megismerkedünk benti társaival, köztük Óli Beatle-lel, akinek meggyőződése, hogy ő… [tovább]

Szereposztás

Ingvar Eggert SigurðssonPáll
Baltasar KormákurÓli
Hilmir Snær GuðnasonPétur
Björn Jörundur FriðbjörnssonViktor
Halldóra GeirharðsdóttirDagný

Várólistára tette 10


Kiemelt értékelések

dorcika

Jó film volt, amennyire meg tudom ítélni, hiteles ábrázolása a szkizofréniának, illetve annak, hogy hogyan teszi tönkre a betegségben szenvedők életét. Nem hagyják ki belőle a családot sem, szomorú végignézni, hogy a felnőtt házaspár nem tud mit kezdeni a szintén felnőtt fiával, sőt, szinte félnek tőle; így az egyetlen megoldás az intézet marad. Ami a 20. század végi Izlandon nem egy lélekmelengető hely.
Tetszettek a karakterek, nagyon jó volt az a jelenet, amikor végre kiszabadultak a kórházból egy éjszakára. A helyükben én is telezabáltam volna magam az étteremben. Viszont elkeserítő volt látni azt, ahogyan a személyzet és az igazgató bánt a bentlakókkal, és a vége is nagyon szomorúra sikeredett.

Bogas 

Egy izlandi lány ajánlotta ezt a filmet, illetve a könyvet, amelyből készült, mert neki ez az egyik kedvence. Nos, a filmre hamarabb rá tudtam tenni a kezem, és az már biztos, hogy a kedvencem nem lesz. Másfél óra tömény letargia. Nagyon jó a főszereplő, szerintem hitelesen ábrázolja a skizofréniát, nagyon jó kis jelenetek és párbeszédek vannak benne, de épp a hitelessége és a jól megírt jelenetek miatt olyan végtelenül nyomasztó.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján