Észvesztő (1999) 180

Girl, Interrupted
127' · amerikai · dráma, életrajzi

2 díj · 0 jelölés

1967-ben járunk. A 17 éves Susanna Kaysen alig különbözik a legtöbb amerikai lánytól; ő is bizonytalan, összezavarodott és küszködve próbálja megérteni az őrületes tempóban változó világot. A szülők kérésére találkozik egy pszichiáterrel, aki aztán tüstént néven is nevezi szokatlan viselkedését.… [tovább]

angol
magyar

Képek 7

Szereposztás

Winona RyderSusanna
Angelina JolieLisa
Clea DuVallGeorgina
Brittany MurphyDaisy
Elisabeth MossPolly
Jared LetoTobias Jacobs
Jeffrey TamborDr. Potts
Vanessa RedgraveDr. Wick
Whoopi GoldbergValerie
Angela BettisJanet

További szereplők

Kedvencelte 43

Várólistára tette 182


Kiemelt értékelések

ChöppMoly

Nálam ebben a fimben debütált Angelina Jolie. Észvesztő alakítás volt!

2 hozzászólás
krlany 

Meg kell állapítanom, hogy a 60-as években játszódó filmeknek nagyon jó a zenéjük. Ennek is. De nemcsak a zene volt jó, hanem úgy az egész. Erős történet a pszichiátriáról, ami talán inkább szanatórium. Szembenézni önmagaddal, hazugságok nélkül, talán a legnehezebb… és nemcsak szembenézni, hanem el is viselni azt, akivel szembesülsz, talán még inkább…
Azért két apróság csak van itt. Az egyik, hogy kiderült ez a személyiségzavar öröklődik, és ugye ott van a családi látszat létezés. Másfelől, ahhoz képest, hogy író akart lenni, semmit nem írt a naplóján kívül bent. Kint még annyit sem…
Jó film, jó szereplőgárdával, jó színészi játékkal.

Banditaa

Rég nem fogott meg így film, mint ez… Napok teltek el, mióta láttam, de még nem szabadultam a hatása alól. A Downtownt pedig soha többé nem tudom úgy meghallgatni, hogy ne ez a film jusson az eszembe.

valii_ 

Sokkal de sokkal jobbra számítottam a film kapcsán. Nekem unalmas volt és a szereplők is olyan semmilyenek voltak számomra. Egyedül Angelina Jolie alakítása tetszett, de az viszont nagyon.

Lunemorte 

Kissé gyengén játszottak a szereplők, a karakterek kidolgozatlanok, egysíkúak, unalmasak. Talán még Jolie tudta hozni a megszokott vadságát. Ami durva volt, hogy a Borderline-személyiségzavart meghatározhatatlan személyiségzavarnak fordították…

kilianzz

Tényleg észvesztő.
Ennyire sok karakterrel, ENNYIRE még sosem tudtam azonosulni EGYSZERRE. EGY filmben.
Azelőtt, hogy megnéztem ezt a filmet, sokáig nem találtam semmi olyat, ami igazán lekötött volna. És akkor jött ez. És bumm.
Lisa jó pár szövegét pedig sosem fogom elfelejteni.
Hú, nézzétek meg!

Mr_White 

A Száll a kakukk fészkére gyenge utánérzése, még akkor is, ha az írónő a saját életét írta meg (vagy épp azért). Gyenge, kidolgozatlan karakterek, akik nem tudnak elvinni a hátukon egy történetet, sablonos megoldások, kiszámíthatóság. Egyszer meg lehet nézni, de semmi több.

Osli75 

Brittany Murphy miatt (kihívás) néztem meg a filmet, de nem bántam meg, bár nem ő a lényeg ebben a filmben. Angelina észvesztő, nem volt semmi és Winonát is bírtam, szerintem jól játszotta a szerepét. Kemény egy film, napokig hatással van az emberre.

Drucocu

Őrült egy film ez. Egyrészről nagyon élveztem, másrészről meg kicsit visszataszító. De pont ez az ambivalencia tetszik benne. Szomorú sorsokat láthatunk, melynek mindegyike elgondolkodtat. A szereplők pszichológiailag elemezhetőek és akár a helyükbe is képzelhetjük magunkat. A színészi alakítások is tökéletesek. Nagyon tetszett az egész. :)

sempiternalsoul

Kicsit vártam az értékeléssel, mert drága filmes társam úgy gondolta, nem is annyira jó alkotás ez, mint én gondolom, és féltem, hogy elfogult vagyok (ld. Winona Ryder, pszichiáterek, elmegyógyintézet, lelki problémák, Jared Leto). Aludtam rá így egy párat, de a véleményem egyáltalán nem változott.
Ami a filmet mint egészet illeti, rendkívül elégedett vagyok. Nagyon hangulatos volt, könnyedén bele tudtam illeszkedni a főhősnő szerepébe, viszont spoiler
Hogy a készítők mit akartak üzenetként megfogalmazni, abban nem vagyok biztos. Számomra ez a film arról szólt, hogy spoiler
Kedvenc marad és nagyon tetszett, de nem változtatta meg az életemet.


Népszerű idézetek

Virtual_Angel 

– Janet, miféle fa az ami lenn gubbaszt a földön?
– Most bokor vagyok, jó?!

1 hozzászólás
Corvus_CoRex 

Tony: És lila emberkéket látsz?
(Susanna nem érti.)
Tony: Az egyik barátom lila emberkéket látott. Aztán érte jöttek és elvitték. Nem tetszett neki. Eltelt egy kis idő, és azt mondta nekik, hogy eltűntek a lila emberkék.
Susanna: Jobban lett?
Tony: Nem. Most is látja őket.

1 hozzászólás
TejesMasni 

Lisa: A penge fáj, a folyó hideg, a sósav mar, a tűz meleg, a fegyver tiltott, szorít a kötél, a gáz túl büdös, így jobban jár aki él.

Bogi 

Have you ever confused a dream with life? Or stolen something when you have the cash? Have you ever been blue? Or thought your train moving while sitting still? Maybe I was just crazy. Maybe it was the 60's. Or maybe I was just a girl… interrupted.

paavel 

-Nem azért engedtek el, mert jobban vagy. Hanem mert feladták.


Hasonló filmek címkék alapján