A vasálarcos (1998) 309

The Man in the Iron Mask
132' · francia, amerikai · akció, kaland 12

XIII. Lajost a dölyfös XIV. Lajos követi a trónon, akinek uralkodása alatt egész Franciaország éhezik. A király az egykori testőrének, Athos fiának menyasszonyát szemeli ki ágyasául. Hogy megszabaduljon riválisától, a fiút végzetes csatába küldi. Athos haragjában felkeresi régi bajtársait,… [tovább]

angol

Képek 17

Szereposztás

Leonardo DiCaprioXIV Lajos király / Fülöp
John MalkovichAthos
Gérard DepardieuPorthos
Jeremy IronsAramis
Gabriel ByrneD'Artagnan
Anne ParillaudAnna anyakirálynő
Judith GodrécheChristine
Edward AttertonAndre hadnagy
Peter SarsgaardRaoul
Brigitte BoucherMadame Rotund

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 60

Várólistára tette 63


Kiemelt értékelések

Lexy

Kicsit hosszú és számomra néhol vontatott, de mindenképpen nagyon érdekes film. Leo már akkor is nagyon jó színész volt, nem lehetett könnyű két teljesen ellentétes karaktert ilyen hitelesen eljátszania, de nagyon ügyesen megoldotta, én is teljességgel elhittem neki, hogy ő egyszer Fülöp, máskor pedig Lajos. A díszlet is fantasztikus volt, tetszettek a ruhák és a középkori Franciaország is csodálatos volt.

Törpillaa 

Hát ez egészen jó volt. Bár ez az egyetlen film majdnem, amit egészen idáig nem láttam Leonardo DiCaprió filmjei közül, amit egy kicsit bánok. Tetszett a film nagyon is, jó volt megnézni most az egyszer. Nem hittem volna, hogy tetszeni fog. Fantasztikus volt Leonardo, jó volt, mint Fülöp, és Lajosként is. :-)

LukeSkywalker 

Rengeteg filmfeldolgozást ért már meg Dumas klasszikusa, és gyanítom, nekem ezennel sikerült a leggyengébbet megtekintenem, ráadásul újra.
Ezzel együtt aranyos kalandfilmecske, ami nem akarja a kellőnél komolyabban venni magát.
A három testőr jó választás, egyedül DiCaprio tűnik egy hisztis kislánynak a király szerepében, na meg az ikertesója, aki hat évet töltött egy vasálarcban mosdatlanul, fogkefe nélkül, egy gyors nyiratkozás és borotválkozás után pont úgy néz ki, mint a legjobb körülmények között élő király. Na EZ Hollywood. :)
De persze szemet hunyunk fölötte, mert nem ez itt a lényeg. Ez egy kedves kis mese, amit a Rettenthetetlen írója rendezett. Végülis mit várunk egy három testőr-filmtől? Kardozás van? Van. „Mindenki egyért, egy mindenkiért” elhangzik? El, többször is. Hát akkor? :)
Békén is hagyom ezt a filmet, nem ártott senkinek. :)

2 hozzászólás
Bee

Dicaprio nagyon jó *.* El lehet hinni hogy két ember! Hiába,hogy annyira nem jó film, ha tudom, miatta mindig megnézem :)

1 hozzászólás
Bubu 

Óriási film. Néhány elcsépelt résztől eltekintve kivételes darab. Legnagyobb varázsa a színészi játék. Egytől egyig remekelnek a színészek, kivált DiCaprio. Noha már ekkor, nem egészen 24 évesen, volt már több igen komoly alakítása, A vasálarcosban két külön és ellentétes jellemet formál meg. Egyszerre hiteti el a nézővel, hogy ő egy önző és zsarnok király, és hogy egy kedves és empatikus fiatalember. Zseniális…

Zajec_Sternenkind 

Röviden: imádom.
Hosszabban: olyan ez, mint egy történelmi fanfiction, eljátszva a mi lett volna, ha gondolattal, ami tudományos berkekben szigorúan tilos, de itt gyönyörű történet kerekedett ki belőle a barátságról, hűségről, szerelemről, emberségről.
Irigylem, hogy létezik ilyen barátság a földön, ami az eltérő akaratot mégis egy közös szívbe gyúrja össze. Mindig megkönnyezem a végét, gyönyörű.

szymba23 

Örök kedvenc.
Tanulságos, gyönyörű történet, tele fantasztikus színészekkel és zenékkel.
Minden szemet könnybe áztat.

Éva_Kovács_2

A vége kifejezetten tetszett.Mamával néztem,aki már látta ezt,úgyhogy a végén a legnagyobb csattanót persze jól lespolierezte,hiába kértem,hogy ne mondjon semmit.Én nem kegyelmeztem volna meg spoiler,az biztos.A testőrök rokonszenvesek voltak.

Lunemorte

Olyan maradi vagyok, hogy nekem ez a kedvenc Leonardo Dicapriós filmem. Kész. :D


Népszerű idézetek

Constance 

[zajok az istálló felől, Athos és Aramis kívülről nézik]
Athos: Mi volt ez?
Aramis: Elfűrészeltem a gerendát.
[összedől az épület]
Aramis: Csak zseni vagyok, de mérnök nem.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján