A titkos ablak (2004) 194

Secret Window
96' · amerikai · dráma, thriller 16

Mort Rainey az egykori bestseller író a válását követően magányosan, tétlenül tölti napjait a hegyi házában. Egyik nap furcsa idegen bukkan fel a semmiből, elégtételt követelve sérelméért. Állítása szerint Mort tőle lopta az egyik korábbi nagy sikerű írását. Az író szeretné bebizonyítani, hogy… [tovább]

angol

Képek 7

Szereposztás

Johnny DeppMort Rainey
Maria BelloAmy Rainey
John TurturroJohn Shooter
Timothy HuttonTed
Charles S. DuttonKen Karsch
Joan HeneyMrs. Garvey
John Dunn-HillTom Greenleaf
Len CariouDave Newsome seriff
Hirdetés

Kedvencelte 32

Várólistára tette 100


Kiemelt értékelések

negike

A mamám nagyon szereti ezt a filmet, már legalább 5-ször látta de még mindig nem tudja megunni. Részleteket én is láttam belőle, de annyira nem érdekelt maga a film. Bár a kedvenc színészem szerepel benne, de valahogy nem akartam megnézni. De ma mondtam a mamának hogy nézzük meg, és milyen jól tettük mert nagyon tetszett! :D
Johnny Depp zseniális volt benne. Bár ő majdnem mindegyik filmben! :D
Mondjuk én tudtam mi lesz a vége de azért még így is meglepet egy kicsit! :D
Szerintem egy jó film, ami izgalmas is. Nekem ez most bejött! :D

molly_

Elnézegetem, ha megy a tv-ben, de nem egy nagy durranás – valószínűleg azért, mert már elég sok hasonló filmet láttam spoiler –, viszont Johnny Depp itt is zseniálisan játszik. Viszonylag régi film, és szerintem csak miatta emlékszem rá, és nézem újra.
Kár, hogy ilyen hamar ki lehet találni a csattanót, szerintem ebben az is közrejátszott (nyilván az apránként elcsöpögtetett infók mellett), hogy a főszereplő reakciói egyszerűen nem voltak hitelesek. Ha tudom, hogy valami őrült vadászik rám, spoiler stb, semmi pénzért nem maradnék egyedül egy olyan eldugott kis házban. Ez ilyen tipik horror-szarság, a karakterek mindig ezt csinálják, kár hogy egyáltalán nem életszerű. :D

Lunemorte 

Johnny Depp miatt néztem meg ezt a filmet és neki köszönhetően szerettem meg Stephen Kinget. :)

1 hozzászólás
Ciccnyog

A két kedvenc pasim egy „filmben”, mennyit vártam én erre a pillanatra!
Stevie bácsi és Johnny jó páros, azt mondom. Elégedett vagyok a feldolgozással.

Lexy

Eleinte kicsit untam a történetet, az idő elteltével azonban kezdett egyre érdekesebbé válni, és én is kezdtem egyre inkább érdeklődni Mort valódi énje felől. Mondanom sem kell, a vége rendesen megdöbbentett, körülbelül két percig nem is tudtam magamhoz térni, csak pislogtam, mint a galuska. spoiler

Pennmenelien

Ijesztő, elgondolkodtató, Johnny fantasztikus. Szeretem az ilyen típusú filmeket, amikor semmi nem az aminek látszik és semmi sem egyértelmű. A ház pedig fantasztikus! :)

Kelly_Olvas

Johnny Depp nagyon jó színész, nekem is kedvencem, de ebben a filmben különösen tetszett. Jól játszotta a figurát! Imádtam a szemüvegét és a haját!

1 hozzászólás
NaNa_88 

Emlékszem az első találkozásunkra. Teljesen le voltam nyűgözne. Azóta többször is össze futottunk és mindig élmény volt. Bár az újdonság varázsa és a meglepetés ereje már eltűnt, mindig öröm volt visszatérni.
Sötét, beteg, gyilkos.
Benne van a kedvenceimben. Ha nem is a lista élén, de az erős középmezőnyben mindenképp.

ercypici

Az első ilyen lélektani thriller volt amit moziban láttam (15 éves voltam) . És nagyon nagy hatással volt rám. Napokig ezen járt az agyam. Szóval azóta is csak dicsérni tudom. Egyébként a történet nagyon jó ( majd tervezem elolvasni:) ) . A feszültséget nagyon jól növeli a rendező és a zenék, és persze Depp. Ez is olyan szerepek közé tartozik, ahol nagyon elvihette volna az egész filmet ,ha a színész játéka nem meghatározó. Mert szinte egyedül van végig benne. Nekem teljes mértékig elfogadható volt , amit Depp hozott. Szinte ámultam. Hátborzongató :)
2004.16.17 17:30 Lurdy

AnnaAnn

Az egyik kedvenc Stephen King könyvadaptációm. Nagyszerű pszichológiai történet. A színészeket is dicsérném, az élen Johnny Deppel, aki kiválóan alakítja szerepét. A végén tényleg kiráz tőle a hideg.


Népszerű idézetek

kkatja

Mort Rainey: Mondd csak, te elképzelhetőnek tartod, hogy valaki vagy valami erősen befolyásolt abban az időben, amikor azt írtam?
Amy Rainey: Például Jack Daniels.

kkatja

Ted: Akkor megyek és teszek egy kört.
Mort Rainey: Élvezd az életet, tegyél két kört.

Zajec_Sternenkind 

Mort: 'Érzem, hogy képes vagyok rá', mondta Todd Downey, ahogy vett még egy cső kukoricát a gőzölgő fazékból. 'Tudom, hogy a halála idővel kész rejtély lesz még előttem is.'

kkatja

John Shooter: Azt hittem, nem dohányzik.
Mort Rainey: Egészségügyi okokból visszaszoktam.

kkatja

Mort Rainey: Ez itt nem az én gyönyörű házam. Ő itt nem az én gyönyörű feleségem. Már nem.

kkatja

Mort Rainey: Nézze Mr. Aztsetudomhogyhívják!

kkatja

John Shooter: – Olyan képet tetszik vágni, kérem'alásan, mint aki egy tökfejet keres, amit lapáttal szét lehetne verni.

kkatja

John Shooter: – Örülne, ha a szokásos délutáni szunyából arra ébredne, hogy Amy itt kuksol a szemetesben vagy ha bekapcsolná reggel a rádiót és azt hallaná, hogy Amy alulmaradt a fészerben heverő láncfűrésszel vívott küzdelemben? Örülne?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján