A titkok kulcsa (2005) 95

The Skeleton Key
104' · amerikai · thriller, horror, rejtély 16

A New Orleans-i erdőségnek a világtól távol eső, baljós hangulatú részébe, a Louisiana torkolatvidékére érkezik Caroline, hogy ott egy magányosan álló, ódon házban egy idősödő asszony beteg férjét ápolja. A lányt érdekelni kezdik a rejtélyes pár titokzatos dolgai és a roskatag ház, így felfedező… [tovább]

angol
magyar

Szereposztás

Kate HudsonCaroline Ellis
Gena RowlandsViolet Devereaux
John HurtBen Devereaux
Peter SarsgaardLuke Marshall
Joy BryantJill

Kedvencelte 12

Várólistára tette 42


Kiemelt értékelések

Negative_Singularity

Annyira szeretem a 2000-es évek horrorjait; nincs túlbonyolítva, de a végén mindig van egy csavar, ami rendesen arcon csap, bár igaz, épp ezért nem lesz többször nézős alkotás. Itt is hasonló volt a helyzet, jó kis léleknyúzás vérengzés nélkül, ami tökéletesen jól állt a filmnek. A babonákat veszi alapul, a régi korok mágia-gondolkodását, a klasszikus amerikai vidéket, a feketék különc varázslatát. Határozottan tetszett.

Osli75 

Nekem ez tetszett és nem sejtettem hogy ez lesz a vége. Pedig láttam már pár filmet ebben a kategóriában. Vannak is benne horrorhoz méltó elemek, szinte tele van klisével és a végén vártam is a csattanót, de totál nem erre a végre számítottam. A hangulata „jó” a filmnek és bár én simán nézem egyedül is, de elég nyomasztó és ijesztő is. Lehet, hogy majd még egyszer meg fogom nézni így, hogy tudom mi a vége, hátha rájövök, hogy miért nem sejtettem :D

rocketdog 

A film egész végig olyan közepes: nem koppint mindent, de nem is nevezném egyedinek. Nem unalmas, de nem is izgalmas. Érdekelt is a vége, meg nem is. De az utolsó fordulat miatt adok neki +1 pontot, az tényleg tetszett.
Egyébként érdekes látni, ahogy a 2000 után készült boszorkánysággal, voodoo-val, mágiával foglalkozó filmekben egyre nagyobb szerepet kap a realitás és egyre inkább háttérbe szorul a misztikum. Egyre nehezebb megtéríteni a nézőket pusztán hittel, és ez a probléma jól bele lett szőve a film forgatókönyvébe is.

1 hozzászólás
jancsibohi 

Nahát, erre a végkifejletre határozottan nem számítottam!

6 hozzászólás
Zsófi

Ez a film nekem nagyon tetszett. :)
Borzongató, misztikus, New Orleans minden ami kell.

Morn

Meglepett, hogy Kate Hudsont ilyen szerepben láttam, mert őt is eléggé beskatulyáztam a romantikus filmjei miatt. Pozitív, hogy jól alakított, eljátszotta az ostoba, kíváncsiskodó nőt, aki sose látott rémisztő filmeket. Velejárója ezeknek a filmeknek, hogy valaki mindig a hős, a bátor és sosem ijed meg annyira, hogy az ösztöneire hallgatva szedje a lábát. Jó, mondjuk akkor meg nem lenne értelme a filmnek. :D
Utólag lehet gondolkodni a filmben levő apróságokon, ha eleve úgy nézted, hogy direkt nem törpöltél azon, hogy mi mit jelent. Később jössz rá, hogy némelyik dolog túl durva vagy ijesztő. A fordulat maga nem volt olyan nagy szám, bár a mód szerint nem teljesen erre számítottam, de magára az esemény bekövetkeztére nem volt nehéz rájönni.

Marcsi 

Sokkal jobban féltem, mint amennyire félelmetes, majdnem azt mondanám a hozzám hasonló parásoknak, hogy simán egyedül nézős (no nem éjjel, tök sötétben…). Kate Hudson meglepően jó ebben a szerepben, csúnya dolog, mert általánosítok és Ő egy romantikus vígjátékos karakter színész szerintem, de itt teljesen élvezhető volt. New Orleans kellő hangulatot biztosít, a maga boszorkányos világával és szürke hangulatával. :)

Blissenobiarella 

A 2000-es évek horrorjainak tipikus, középszerű darabja. Fogj egy csinos szőke színésznőt, egy csipetnyi misztikumot, gonoszságot, és egy valamilyen okból nem hétköznapi helyszínt. Utóbbi ezúttal New Orleans mocsárvidéke, lakóinak minden sztereotíp tulajdonságával, ami igazából egész hangulatos is lehetne, de szerintem nem kapták el túl jól. Adagolj hozzá horrorkliséket, hangos effekteket, és igazából kész is vagy.

A film végén van egy egészen meglepő fordulat, de annyira az utolsó jelenetre tartogatták a csattanót, hogy én nem tudtam kiélvezni.
Egyszer meg lehet nézni, közepesen szórakoztató, ne várjunk tőle sokat.

csakb

Valamikor tévében láttam véletlenül, egy esti zombulás közepette. Ahhoz tökéletesen megfelelt. :)

Kiskakukk 

Izgalmas, baljós hangulatú film, remek befejezéssel. Kifejezetten tetszett.


Népszerű idézetek

Liza 

Ha túl sokat gondol arra, hogy “Mi lett volna, ha”, akkor elfelejt élni.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján