A tettes (2017–) 42

0 díj · 2 jelölés

A sorozat koncepciója szerint minden évben végigkísérjük Harry Ambrose (Bill Pullman) nyomozót, aki számára a motiváció és háttér a fontos egy gyilkossági ügy kivizsgálásában. Nem a konkrét bűnt helyezi előtérbe, hanem az odáig vezető utat, hogyan és miért követik el a hétköznapi emberek a… [tovább]

angol

Képek 7

Szereposztás

Jessica BielCora Tanner
Jacob BergerBailiff
Spenser GraneseShawn
Christopher AbbottMason Tannetti
Bill PullmanHarry Ambrose
Jacob PittsJ.D.
Carrie CoonVera Walker
Elisha HenigJulian Walker
Natalie PaulHeather Novack
Hannah GrossMarin Calhoun

További szereplők

Kedvencelte 16

Várólistára tette 118


Kiemelt értékelések

csartak 

Próbaképp néztem bele, de nagyon hamar rákattantam, pár nap alatt ledaráltam. De annyira nem volt előzetes infóm róla, hogy először véletlenül a második évadot kezdtem el nézni. (A Netflix azt kezdte el lejátszani nekem) A második résznél észrevettem, hogy S2E2 van a sarokban… hát ööö. Oké, nyergeljünk át az első évadra. :D
Bill Pullman nagyon jó mindegyik évadban, sőt ő maga is kicsit freak figura. Meg van egyfajta érdekes félrenézős passogása, és ezzel együtt nyitott szájtartása, ezt nagyon sokszor produkálja mindegyik évadban. Ez kicsit vicces volt. :)
De hogy a „bűnös” témáról is írjak, nekem mindegyik évad tetszett, talán a második egy hangyányival még jobban. Mindegyikben van egy két csavarintás a szereplőkről és körülményeikről, egyre több mocsok, eltitkolt dolog jön fel a felszínre. (ugyanígy nyomozónkról is egyre több dolog kiderül)
Remélem lesz harmadik évad, biztos nézni fogom.

julcseee

1. évad:
Nagyon hamar ledaráltam a sorozatot, de ez nem is volt véletlen. Végig tartja bennünk a feszültséget, és végig kiváncsiak vagyunk rá, hogy mi történhetett Corával, miért tette azt, amit. Nagyon jót alakít benne a színésznő, de kiemelném Bill Pullmann-t is, és nekem tényleg tetszett, a mostani sorozatok közül szerintem kitűnik, és végre nem húzták több évadon keresztül. Összesen 8 részes, de az a 8 rész igazán kiváló. Ajánlom.

snowden 

Ezt a sorozatot kb. az ilyen tipikus ünnepi időszakra találták ki, amikor az ember jobb esetben nem csinál mást, csak eszik és iszik, és szüksége van valamire, amit a sorozatfüggő rokonokkal pár nap alatt le lehet nyomni. A The Sinner nem rengeti meg a világot: nem ad hozzá semmi újat a krimi műfajához, Jessica Biel ugyan magabiztosan hozza a karakterét, de ő se akar se többet, se kevesebbet beletenni a melóba annál, mint ami feltétlenül szükséges. A forgatókönyvét meg inkább ne piszkáljuk, mert nem az az agyasabb fajta. De mindent egybevéve még így is abszolút élvezhető cucc, remek képekkel és atmoszférával, ráadásul Bill Pullman baromi nagyot játszik benne, profin építi fel a kiégett, tévelygő nyomozó figuráját-- ha másért nem, hát az ő teljesítménye miatt bőven megéri lenyomni ezt a nyolc részt.

rhysciar

1. évad után:
Valahol 7 és fél csillag között mozog, fasza kis sorozat ez. Rögtön az első részben sokkolt, utána pedig szépen építi fel a bűntett előzményeit. Nem egy Mindhunter sorozat, viszont én az istenért nem jöttem rá, hogy mi is történhetett a múltban, pedig nagyon igyekeztem; viszont pont emiatt volt nagyon élvezetes, mert elgondolkodtat, és nem hagyja nyugton a nézőt.
Jessica Bielnek kimondottan örültem, bírom a színésznőt, jó volt újra viszontlátni, Bill Pullman meg egyszerűen csak nyugtató hatással volt rám. Christopher Abbott, aki Biel sorozatbeli férjét alakítja meg sokszor Kit Harington hasonmás volt, sokszor jutott eszembe mind a külsejéről, mind a színészi játékáról.
Úgyhogy összességében nekem ez marhára bejött, egyedül Ambrose nyomozó magánélete zavart, mert cseppet sem érdekelt és feleslegesnek tartottam, amúgy viszont remek kis nyomozós-gyilkosos történet.

És igen, Netflix nekem is elsőre a 2. évadot kezdte el, úgyhogy szerintem ez ilyen össznépi hiba lehet a szerverükben.

Junes 

Netflixnek sikerült a második évaddal kezdenie a lejátszást, de ha már így történt, egyáltalán nem bántam. Mivel a két évad egymástól – a főszereplő nyomozó kivételével – minden tekintetben független, így teljesen mindegy, hogy milyen sorrendben nézi meg valaki őket.
Kellemes és felüdítő volt a sorozat abból a szempontból, hogy egy évad minden egyes epizódja tulajdonképpen egy hagymaréteg lehántása, és egyre mélyebbre jutunk az elkövető lelkivilágában, jelenlegi és korábbi életében, lerántódik a lepel a környezetről, a családi befolyásról is.
Mindkét évadban maradtak még bennem kérdések, részletek, melyekre szerettem volna választ kapni, de talán pont így befejezetlen befejezettséggel jó az eddig megjelent két évad.
Remélem, lesz folytatása, mert teljesen be tud szippantani ez a lassú cselekményvezetés, egyszerűen tudni akarom, hogy OK, akkor mi van ennek vagy annak a történésnek/döntésnek a hátterében. Csak ajánlani tudom!

piciszusz 

Az első évad nagyon bejött, kb két nap alatt ledaráltuk. Nagyon érdekes az alapsztori. Lassan folyik, de végig fenntartja az érdeklődést, emiatt egyből neki is álltunk a második évadnak, de sajna 3 rész után azt mondtuk elég. Talán majd máskor.
Megnéztem a második évadot is, hát abszolút nem voltam elájulva másodszorra sem.
Na hát a harmadik évad a legalja.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján