A tehetséges Mr. Ripley (1999) 204

The Talented Mr. Ripley
139' · amerikai · dráma, thriller, krimi 16 !

1 díj · 26 jelölés

Milyen messzire mennél, hogy valaki más lehess? Az 1950-es években játszódik a Patricia Highsmith kiváló regényéből készült film. Tom (Matt Damon) pénztelen New York-i fiatalember, alkalmi munkákból él. Meghívják egy kerti mulatságra zongorázni, ezért kölcsön kér egy alkalomhoz illő ruhát. A… [tovább]

angol · angol
angol

Képek 14

Szereposztás

Matt DamonTom Ripley
Jude LawDickie Greenleaf
Gwyneth PaltrowMarge Sherwood
Cate BlanchettMeredith Logue
Philip Seymour HoffmanFreddie Miles
Jack DavenportPeter Smith-Kingsley
James RebhornHerbert Greenleaf
Sergio RubiniRoverini felügyelő
Philip Baker HallAlvin MacCarron
Lisa EichhornEmily Greenleaf

Kedvencelte 32

Várólistára tette 156


Kiemelt értékelések

TejesMasni

Hűha…ez sokkolt, még most is a hatása alatt vagyok. Matt Damon nagyon jól alakította ezt spoiler Jó film, neves színészekkel, izgalmas cselekménnyel, bár helyenként kicsit vontatott volt, amit sajnálok, mert így volt néhány unalmas perc. Jobb lett volna, ha inkább rövidebb a film egy negyed órával, de annál pörgősebb a történet. De ez van, végül is tetszett, és úgy gondolom, hogy érdemes volt megnézni.

Lunemorte 

A film első felén majdnem elaludtam, majd egy csomó mozzanat egy nagy kérdőjellé vált. A zenék irritáltak és az országot sem szerettem meg. Szomorú, hogy az életben nem az igazság a fontos, csak a pénz.

hpatricia_ 

Nagyon érdekes történet, zseniális színészek (mondjuk engem kicsit irritált Matt Damon, no de mindegy) szép tájak, városok.
Kicsit hosszú volt, túlságosan kimért, ráérős, sőt sokszor fölöslegesen elnyújtott és döcögős – de így lett kerek az egész. Nem volt ez rossz film, bár sokkal jobbra számítottam.

Blissenobiarella 

Jó film ez, csak borzasztóan vontatott és unalmas. Többször fennhangon könyörögtem, hogy történjen már valami.

Mr_Catharsis91 

A csónakos jelenet nagyon durva volt, de az operaházas jelenet volt az igazi csúcs számomra. Attól máig kiráz a hideg, ha a film kontextusában nézzük.

TribeBubu 

Alapvetően ötletes, kanyaros és elborult egy film, de a vontatottsága és indokolatlan hosszúsága miatt untatott. Illetve ez a meleg vagy biszexuális téma is taszít engem.
Mindazonáltal a színészek és a rendező remek munkát tudhatnak maguk mögött, szóval annak, akit le tud kötni egy lassabb történet a szélhámosságról, féltékenységről, ami itt-ott erőszakos és meg van hintve egy kevés homoszexuális témával, minden bizonnyal jó szórakozást nyújt ez a film.

Rhyme 

Jó film volt, tetszett az olasz környezet, egy színészt még egy régi nagy olasz sorozatból is felismertem, akkor esett le igazán, hogy ez a film sem egy mai darab. Kicsit lassú, kicsit nem történik semmi benne az elején, és Matt Damon nagyon hozza a tenyérbemászó figurát.

Little_Monster 

Legalább háromszor kellett nekiállnom ennek a filmnek, annyira untam. Matt Damon sosem volt a kedvencem, ezzel sem lett az. Cate Blanchett reméltem, hogy többet fog szerepelni, és akkor majd könnyebben kibírom az indokolatlanul hosszú játékidőt, de nem volt ennyi szerencsém sem.

darkfenriz

Ijesztő mennyire azonosulni tud valaki a szerepével. Hogy aztán azon túlmutatva már önmagáról se tudja kicsoda. Vagy tudta valaha is?
Nem tetszett annyira, mint elsőre vártam, hiába voltak jók az alakítások. És ezen persze a langyos vonal sem segített…

liliom1229 

Sokféle érzés kavarog bennem. A színészek nagyot mentek, a zenék kiválóak, volt, hogy beleborzongtam. A történet is tetszett, fordulatos volt, bár az elején hosszúnak éreztem a bevezetést, valójában szükség volt rá, nélküle kevésbé lett volna hatásos a többi. Az erőszakosabb jeleneteket nem szeretem, de szerencsére nem vitték túlzásba.
Az egyetlen hiányt a vége okozza. Befejezetlen. Illetve úgy van lezárva, hogy a befejezést a nézőknek kell „kitalálnia”. spoiler

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

EBrody

Ha a férfiak játszanak, miért mindig azt játsszák, hogy ölik egymást?

hpatricia_ 

Mindig azt hittem, jobb hazug valakinek lenni, mint igaz senkinek.

kelgit

Well, whatever you do, however terrible, however hurtful, it all makes sense, doesn't it? In your head. You never meet anybody that thinks they're a bad person.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján