A szavak titkos élete (2005) 48

The Secret Life of Words · La vida secreta de las palabras
115' · spanyol, ír · dráma, romantikus, rejtély 16

1 díj · 0 jelölés

Elszigetelt pont az óceán közepén. Olajfúrótorony, ahol csak férfiak dolgoznak, és ahol baleset történik. Egy rejtélyes, magányos nőt, aki múltját próbálja felejteni, visznek a toronyba, hogy gondját viselje egy időlegesen megvakult férfinak. Különös meghittség ébred közöttük, egy titkokkal,… [tovább]

Képek 7

Szereposztás

Tim RobbinsJosef
Sarah PolleyHanna
Javier CámaraSimon
Eddie MarsanVictor
Steven MackintoshDr. Sullitzer
Julie ChristieInge
Sverre Anker OusdalDimitri
Danny CunninghamScott
Dean Lennox KellyLiam
Daniel MaysMartin

További szereplők

Kedvencelte 19

Várólistára tette 92


Kiemelt értékelések

krlany 

Egyszer végignéztem az összes Goya-díjas filmet. Mint kiderült számomra, rengeteg zseniális spanyol film van, amiről még csak nem is hallottunk. Teljesen más szempontok alapján válogatnak, mint a nagy Áááámerikában a díjosztók. Nem a számítógépes látvány a lényeg, inkább a mondanivaló. Én ezt tudom díjazni.
Erre a filmre is ott találtam rá.
Két elszigetelt ember története ez, és a lényeg az, ahogyan hidat építenek egymás felé, a maguk kis óvatos módján. Nem hiába nyert 4 díjat.

kkatja

Megrendítő, emlékezetes film, napokig a hatása alatt voltam…

1 hozzászólás
Lunemorte 

Ez egy tipikus lassú film, de a rosszabbik fajtából. Attól, hogy egy film nem pörgős, attól még lehetne jó a történet, de itt a spoiler nem volt semmi megdöbbentő. Sajnos ezekről én is hallottam már korábban és meg is sajnáltam a csajt, aki őszintén szólva végig idegesített a kényszeres takarítása, a puritán életmódja és a feje miatt.
A film háromnegyedét végig untam, közben próbáltam férjem felriadózni, nehogy elaludjon. (Kutyám bealudt és a film után épp hempereg).
Ez a spoiler

maythebooksbewithyou 

Szerintem egy gyönyörű, de megrendítő történet két meggyötört ember találkozásáról, szerelméről. A helyszín, mint jelkép, a forgatókönyv. Semmi kivetnivalót nem találtam benne, de megrendítő, emlékezetes film, napok óta a hatása alatt vagyok…

darkfenriz

Sajnos Tim Robbins sem tudott nagyot lendíteni a lassan terjengő, alacsony sebességű, vontatott történeten. Mely bár komoly téma, mégis sokszor sikerült belealudnom. Tipikus példája az emberi kegyetlenségnek, a feldolgozhatatlan borzalmaknak, ugyanakkor a megértésnek és a lassan kialakuló szerelemnek. Rokonlelkek ölelkezése a szavak titkos erejével. Csak sajnos gyenge megvalósítással..


Hasonló filmek címkék alapján