Jane Eyre (2006–2006) 171

1 díj · 7 jelölés

Charlotte Brontë halhatatlan, romantikus szerelmi történetének vadonatúj BBC-adaptációja. Az elárvult kislány, Jane Eyre kőszívű nagynénje rideg házában cseperedik fel. Iskoláit elvégezvén nevelőnői állást nyer a rejtélyes Edward Rochester titkokkal teli birtokán, mely a baljós Thornfield Hall… [tovább]

Képek 7

Szereposztás

Ruth WilsonJane Eyre
Toby StephensMr. Rochester
Lorraine AshbourneMrs. Fairfax
Aidan McArdleJohn Eshton
Tara FitzgeraldMrs. Reed
Georgie Henleyfiatal Jane Eyre
Cosima LittlewoodAdele
Christina ColeBlanche Ingram
Pam FerrisGrace Poole
Arthur CoxDent ezredes

További szereplők

Kedvencelte 82

Várólistára tette 128


Kiemelt értékelések

Hesztia

Én eddig 3 Jane Eyre-feldolgozást láttam, de szerintem ez volt a legjobb.Teljesen visszaadja a könyv hangulatát.A színészek valami zseniálisak.Ruth és Toby tökéletes párost alkotnak.Megvan köztük az a bizonyos kémia.Majdhogynem ugyanígy képzeltem Jane és Mr. Rochester karakterét, amikor a könyvet olvastam.Természetesen jár a filmnek a maximális csillagszám.:)

Boglarina

Az 1. rész első 35 perce nagyon nem győz meg, szerintem indokolatlanul rövid lett a gyerekkor bemutatása, pedig lett volna rá idő. Mrs Fairfax és Adele színészválasztása egyáltalán nem tetszik.
Minden másért azonban odavagyok. Bár első nézésre nekem Jane Eyre túl mosolygós óvónéni volt (csak hogy tudjak valamibe belekötni), illetve nem csúnya a főszereplőpárosunk, a Jane és Rochester közötti kapcsolat bemutatása nekem egészen új dimenzióba helyezte a könyvben olvasottakat is – Jane és Rochester folyamatosan évődnek egymással; LÁTJUK, hogy hogyan viselkedik Rochester Jane-nel, rengeteget beszélgetnek, és látjuk, hogyan születik meg benne a szerelem, illetve miért. Vannak megoldások, amik a Zaffirelli-félében jobban tetszenek, de a Jane-Rochester kapcsolat bemutatásában ez a feldolgozás egyértelműen erősebb.

Lali 

Érdekes, de most találkoztam először Jan Eyre történetével. (Lehet, hogy majd – ha lesznek – nyugodtabb éveimben olvasgatni is fogok Jane Austintól.)
Tetszett.

Szép, erős történet, igen jól filmre víve.
Nagyok jók a karakterek, a színészek nem lógnak ki a szerepükből, sőt.
Természetesen a főszereplő Ruth Wilson játéka adja a film gerincét, amit szerintem nagyon jól visz végig. (Szívesen látnám más, hasonlóan nívós filmekben, minisorozatokban.)
(Jó persze a férfi főszereplő Toby Stephens is.)

Furcsa keveréke volt nekem hangulatban ez a film az Üvöltő szeleknek és mondjuk a Büszkeség és balítéletnek.

Jólesett, szívesen néztem (bár a befejező 4. rész nekem kissé ugrándozóvá vált) és nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, aki az efféle romantikus filmeket kedveli.

2 hozzászólás
krlany 

A BBC-sorozatokban meg lehet bízni, mindig hozzák a színvonalat. Mégis… Bár a férfi főszereplő nagyon rendben volt, Jane-nel néha nem tudtam azonosulni. Azzal együtt, hogy teljesen rendben van ez, a Zeffirelli-féle nekem mégis csak jobban bejön.

k_mesi

Annyira gyűlölöm az ilyen régi filmeket, de a nővérem belerángatott, hogy nézzem meg. Pozitív csalódás volt a film, érdekes, és a maga módján izgalmas is. (Azóta belenéztem a másik Jane Eyre-ba is, de nagyon rossz volt.)
Talán valamikor rá is szánom magam az újranézésre, de az nem mostanában lesz.

Galathynius

Édesanyám meg akarta nézni ezt a kis minisorozatot, és gondoltam vele együtt megnézem mivel a könyvet is már rég olvastam(tavaly előtt, nem is volt az olyan rég XD), és kiváncsi vagyok mik jutnak eszembe a filmet nézve. Hár eléggé elszomorodtam, hogy lassan mindent elfelejtettem, ám volt rész amit nem sikerült elfelejtenem. :D
Nagyon tetszett ez a kis minisorozat, és lassan újra kellene olvassam a könyvet. *-*

meseanyu

Szerintem a regény legjobb feldolgozása. A női és a férfi főszereplő is nagyon eltalált.

KyKy

Nem vagyok Jane Eyre rajongó, valahogy nekem ez a történet mindig túl szomorú és komor, bár ez a minisorozat kevésbé, mint a film, de akkor sem olyan felszabadultan nézem, mint ahogy vágynék rá. Persze érthető a dolog Jane múltját tekintve, de akkor is jobban élvezném, ha kicsit vidámabb lenne. No mindegy is. Egyébként a legjobb feldolgozás, mindegyik szereplő kitűnő, a szinkron mondjuk nem tetszik, de sajnos nem tudtam eredeti hanggal nézni, pedig lehet, hogy Mr. R. is jobban lenyűgözött volna. Mindenesetre ez a Jane a legklasszabb, ez a színésznő tökéletesen formálta meg Jane-t.

Kelly_Olvas

Ez az egyik legjobb Jane Eyre feldolgozás, imádtam a sorozatot. Hiába, a BBC remekül dolgozik.


Népszerű idézetek

system456 

Mr. Rochester: – Ha nincs senki, akit szerethetne, sosem fogja csalódás érni.

1. rész – Episode #1.1

Hasonló filmek címkék alapján