Violet Evergarden (Violet Evergarden 1.) (2018–2018) 66

ヴァイオレット・エヴァーガーデン
25' · japán · animációs, dráma, romantikus, fantasy, sorozat, anime 12
1 évad · 13 rész

„Szeretlek” – a lány a csatatéren hallotta ezt a szót, és azóta sem felejtette el. Hogyan is tehetné, mikor az a férfi mondta ezt neki, aki mindennél fontosabb volt a számára? A szó jelentését azonban azóta sem tudta megfejteni. A szörnyű háború, mely Északra és Délre osztotta Telesis… [tovább]

Képek 16

Szereposztás

Ishikawa YuiViolet Evergarden
Uchiyama KoukiBenedict Blue
Endou AyaCattleya Baudelaire
Koyasu TakehitoClaudia Hodgins
Namikawa DaisukeGilbert Bougainvillea
Tomatsu HarukaIris Cannary
Chihara MinoriErica Brown
Kiuchi HidenobuDietfried Bougainvillea
Tadokoro AzusaLuculia Marlborough
Morohoshi SumireAnn Magnolia

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Violet Evergarden

12 tag · 27 karc · Utolsó karc: 2020. szeptember 28., 09:36 · Bővebben


Kedvencelte 49

Várólistára tette 97


Kiemelt értékelések

Chriss 

Ez egy igazán szívhez szóló, gyönyörű történet csodálatos zenével, amit nem lehet végignézni sírás nélkül. Violet egy szeretni való, 14 éves kislány, akitől elvették a gyerekkorát, és elhitették vele, hogy csak egy érzések nélküli eszköz. De ez nem igaz. Violet végig azt szeretné megtudni, mit jelent a szó: szeretlek. De mindvégig tudta. Csak nem értette, mert nem engedték, hogy értse. Annyira tetszett, ahogy részről részre bontakozik ki és döbben rá arra, hogy a szavak ereje csodákra képes. És igaza van: nem kellenek nagy szavak, csak annyi, hogy érezzük át, amit ki szeretnénk mondani. Mert a szavak varázsát az érzések keltik életre, azok táplálják. Hit, remény, szeretet… ezt mind érezzük, mikor nézzük Violet történetét.
https://angeslwords.blogspot.com/2020/06/violet-evergar…

4 hozzászólás
Békacica

Idén nyáron rengeteg pozitív véleményt olvastam erről az animéről, szóval nem akartam lemaradni. Tényleg maradandó élmény, megéri megnézni.
Jól összefoglalja, amit a háborúról magam is gondolok.
Violet szimpatikus főszereplő. Kicsit magamra ismertem benne, mert néha nehéz megérteni mások és a magam érzéseit. spoiler Az epizódszereplők is kidolgozottak, náluk is látszik karakterfejlődés, igazi tükörként működtek Violet életében, ez pedig fordítva is igaz. Kölcsönösen tanulnak egymástól. Számomra ez teszi hitelessé, valóságossá a történetet.
Érzelmes alkotás, néhol talán hatásvadásznak is mondható, de nem zavaróan. Engem magával ragadott, néhol megkönnyeztem.
Összességében (már amennyi történetet eddig láttam/olvastam) kiemelkedő alkotásnak gondolom. Ha oszthatnék díjat, akkor a „Legjobb karakterfejlődés” (vagy valami hasonló nevű) díjat osztanék az animének.

krlany 

Ez egy érzelmekben gazdag anime, tulajdonképpen arról szól, hogy a háború a testi sebeken kívül, milyen maradandó lelki sérüléseket okoz, és hogy abból mennyivel nehezebb felgyógyulni, és mindezt kifejező és megható módon teszi.
Gyönyörű a grafikája, a szemek mélysége, egy könnycsepp világa, a szél simogatása, és szinte minden. Gyönyörű a zenéje, simogató vagy épp felkavaró.
A levélírás pedig művészet, kár, hogy már egyre kevésbé gyakoroljuk.
Egy dolog nem tetszett benne, a katonai antitálentumság. Bosszantóan bénák voltak azok a részek. Megérdemelte volna ez a sorozat, hogy arra jobban figyeljenek, és hitelesebb legyen. Ennek ellenére nem vontam le érte csillagot, mert jó néhány dologgal kárpótolt érte a sorozat.

IBagci 

Szerintem most írom meg a végrendeletemet. Ez az anime teljesen mást adott, mint amire számítottam. Az értékeléseket olvasva nagyobb katarzisra számítottam. Azt hittem ki fog készíteni, hogy zokogni fogok, helyette azt kaptam, hogy büszke tudok lenni, hogy emberként kezelnek és boldog, hogy sose kellett háborút megélnem.
Gyönyörű anime gyönyörű rajzolással gyönyörű történettel és csodálatos zenével. Mégsem tudott annyira elkapni. Nézette magát, könnyeket csalt a szemembe, nagyon jól bánt az érzelmekkel és feszültsége is volt.
Violet egy számomra nagyon szerethető karakter, akinek öröm volt látni a fejlődését érzelmileg. Ő tettei által bukott angyallá lett, majd ezt félredobva emelkedett egy csodatevő angyallá ezzel kiérdemelve a helyét, az otthonát, az életét és a nevét.
Egy korábbi példámmal élve ő az az üvegházi ibolya, amely bekerül egy virágoskertbe és meg kell ismerkednie a többi virággal és alkalmazkodni és tanulni. Ő pedig fokozatosan így is tesz.
A mellékszereplők is szereplők is szerethetőek voltak. Sokuk történetét megkönnyeztem, mégis talán a legnagyobb meglepetés Gilbert testvérének, Dietfried-nek a szavai voltak az anime végén.
Ami még meglepett az Hodgins spoiler
Összességében jó élmény volt ez az anime. Csak ajánlani tudom.

4 hozzászólás
Yuuko 

Ez egy kívül-belül gyönyörű történet, rég érintett meg ennyire bármi is. A történet, a zenék, a grafika és Violet karakterei is fantasztikus volt. Violet részről részre fejlődik a sorozat során, egyszerűen nem lehet csak úgy nézni ezt a történetet – érezni kell. Én végigsírtam az egészet, és örülök, hogy rátaláltam erre a csodálatos, érzelmekben gazdag, keserédes alkotásra.

Mamuszy 

Eltelt már pár nap amióta láttam az animét, de még mindig nehézkesen jutok szóhoz, és nehezen tudom összeszedni az érzelmeimet…
„Szeretlek”- nekem sem jelentett nagyon semmit sem, egy szó és kész, semmi több. Sajnos semmi nem adott nekem okot korábban arra, hogy a szeretlek érjen valamit. Az egész mindenségre úgy tekintettem, mint a lehető legnagyobb fekete lyuk, ahonnan senki nem menthet ki. Biztos voltam benne, de szerencsére tévedtem, és élni kezdtem, 18 év után.
Rettenetes volt szinte ugyan azt visszalátni egy anime keretein belül, igazán szívfacsaró… Igazán szívhez szóló történet volt, amit mindenkinek látni kellene.
Rátérve végre az animére, már a koncepciója is egyszerűen tökéletes, és szerencsére a megvalósításában sem lehet kivetnivalókat találni. Tökéletes a grafika, valami álomszép, természetesen egy deka CGI sincs benne. A zenék is nagyon szépek, én főleg az endingért voltam oda, nekem az kifejezetten bejött!
Maga a történet is érdekes, egyedi és érzelmekben dús volt. Őszintén szólva, mást nagyon nem tudok mondani mert annyira gyönyörű és elképesztő, hogy csak az értheti meg igazán aki látta. Természetesen tervezem megnézni a filmet is, meg az OVA-t is, csak most egyelőre nekem sok volt picit, de természetesen meg fogom majd nézni!

barbikaunatkozik 

„Minden hibája ellenére a Violet Evergarden egy felejthetetlen, sőt, kihagyhatatlan mű. Egyszer mindenképpen érdemes rászánni az időt, mert maradandó élményt okoz. Ha nem is vagy nagy anime fan, de szereted a minőségi, komoly drámákat és nem riadsz vissza a néhol véres jelentektől, akkor nyugodtan vágj bele. A tartalmas mondanivaló, a pazar látványvilág, a kitűnő hangulat, a kiváló főszereplő, az átérezhető szerelmi szál csak rád vár. Azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy mi az alaptéma, mert ez a sorozat meg fog viselni, de nagyon. ”

Bővebben: http://barbiolvas.blogspot.com/2018/07/az-erzelmek-nyom…

elentiya

Elképesztően gyönyörű. A történet, a grafika, a karakterek, minden. Nekem ez most nagyon betalált, imádtam.

Kemiviki 

Nehéz a gondolataimat rendezett formába szedni. Gyönyörű volt a történet, és rettentően fájdalmas. A 10. részt végigsírtam. Egyszerűen a szívemig hatolt.
A grafika gyönyörű volt, a karakterek nagyon szépen kidolgozottak lettek. A zenék is tökéletesen illettek a történetbe, egyedül nekem az ending nem tetszett.

benhargreeves 

A Violet Evergarden egy hihetetlenül gyönyörű, szívfacsaró és keserédes történet egy mindössze 14 éves lányról, aki a hadseregből távozva gépírónőként illeszkedik be a társadalomba – s óriási változásokon megy keresztül, melyeknek köszönhetően megismeri a világot, valamint önmagát egyaránt. A sorozat nem kíméli az ember érzelmi világát: egy-egy rész röpke 20-25 perc alatt végigvisz minket az érzelmi skála minden létező pontján. Én tulajdonképpen valamennyi rész alatt elsírtam magam, sőt, egyes epizódok akkora hatással voltak rám, hogy percekig csak zokogtam. Ennek ellenére, vagy talán épp ezért bárkinek ajánlom, ugyanis a történet még az azt mélyen átszövő komor hangulat mellett is tanulságos és csodálatos. A zene, bár nem áll olyan közel az ízlésemhez, szintén igazán kellemes, a grafika pedig egyszerűen lenyűgöző. Violet egy összetett, bámulatos főszereplő… Annyi mindent tudnék hozzáfűzni az ő karakteréhez, hogy az valószínűleg megütné a limitet, így inkább nem teszem. Egyedül talán azt sajnálom, hogy egyes mellékszereplők (pl. Benedict, Hodgins vagy a többi "baba") életéről nem derült ki több, de egyébként még tíz csillag is kevés ennek a sorozatnak.


Népszerű idézetek

Chriss 

Soha ne légy eszköz. Élj úgy, hogy kiérdemeld a neved.

1. évad 9. rész – Violet Evergarden
Blair_Irwin

Az az ember jelenti számomra a világot. Ha meghalna, akkor én is meghalnék.

Blair_Irwin

Érzem, hogy felemészt a tűz, amit a bűneim lobbantottak lángra. És nagyon fáj.

IBagci 

Nem hiszek Istenben, de ha mégis létezik, akkor te lehetsz az.

1. évad 7. rész – Nameless
Blair_Irwin

Észre sem vetted, hogy eddigi tetteid szikrát gyújtottak benned, és a lángok felemésztenek téged.

Blair_Irwin

Egy nap majd megérted. És akkor majd látni fogod, hogy a lángok milyen sebeket okoztak neked.

Dorczy

A bocsánatkérés a hibánk elismerése, egyben a megbocsátás kérése.

IBagci 

Violet a Vörös Ördögből felolvasva: Ah, kezeimet a bűn mocska áztatja. És már soha nem lesz tiszta!

1. évad 7. rész – Nameless
Honey_Fly 

Cattleya Baudelaire: Words can have different interpretations. What one says isn't the whole thruth. It's a human weakness. They test others to confirm their own existence.


Folytatása

Összehasonlítás

Violet Evergarden


Hasonló filmek címkék alapján