Violet Evergarden (Violet Evergarden 1.) (2018–2018) 127

ヴァイオレット・エヴァーガーデン
25' · japán · animációs, dráma, romantikus, fantasy, sorozat, anime 12
1 évad · 13 rész

„Szeretlek” – a lány a csatatéren hallotta ezt a szót, és azóta sem felejtette el. Hogyan is tehetné, mikor az a férfi mondta ezt neki, aki mindennél fontosabb volt a számára? A szó jelentését azonban azóta sem tudta megfejteni. A szörnyű háború, mely Északra és Délre osztotta Telesis… [tovább]

Képek 16

Szereposztás

Ishikawa YuiViolet Evergarden (hang)
Uchiyama KoukiBenedict Blue (hang)
Endou AyaCattleya Baudelaire (hang)
Koyasu TakehitoClaudia Hodgins (hang)
Namikawa DaisukeGilbert Bougainvillea (hang)
Tomatsu HarukaIris Cannary (hang)
Chihara MinoriErica Brown (hang)
Kiuchi HidenobuDietfried Bougainvillea (hang)
Tadokoro AzusaLuculia Marlborough (hang)
Morohoshi SumireAnn Magnolia (hang)

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Violet Evergarden

13 tag · 29 karc · Utolsó karc: 2021. június 13., 14:43 · Bővebben


Kedvencelte 85

Várólistára tette 145


Kiemelt értékelések

Haspók 

Gyönyörűen megrajzolt képi világ, szépen kibontakoztatott karakterek és szíveket melengető és megrengető témák sorozatát láttam. Maradandó élményt nyújtott.

1 hozzászólás
Dreamborder

Csodálatos volt. Még úgy is, hogy végigsírtam az egészet.

8 hozzászólás
Chriss 

Ez egy igazán szívhez szóló, gyönyörű történet csodálatos zenével, amit nem lehet végignézni sírás nélkül. Violet egy szeretni való, 14 éves kislány, akitől elvették a gyerekkorát, és elhitették vele, hogy csak egy érzések nélküli eszköz. De ez nem igaz. Violet végig azt szeretné megtudni, mit jelent a szó: szeretlek. De mindvégig tudta. Csak nem értette, mert nem engedték, hogy értse. Annyira tetszett, ahogy részről részre bontakozik ki és döbben rá arra, hogy a szavak ereje csodákra képes. És igaza van: nem kellenek nagy szavak, csak annyi, hogy érezzük át, amit ki szeretnénk mondani. Mert a szavak varázsát az érzések keltik életre, azok táplálják. Hit, remény, szeretet… ezt mind érezzük, mikor nézzük Violet történetét.
https://angeslwords.blogspot.com/2020/06/violet-evergar…

4 hozzászólás
Theana 

Egy kihagyhatatlan szívettépő történet arról, hogyan dolgozza fel Violet a háborút és hogyan illeszkedik be egy teljesen más világba, illetve hogyan birkózik meg a magánnyal és szerettének hiányával. Még azoknak is gyönyörű élmény lehet, akik nem annyira szeretik a műfajt. Nagyon igényes külsőleg a grafika, a zene, a hatások és van jelentése, tartalma, ami erőteljessé teszi minden szempontból. Különösen megérintettek azok a részek, amikor Violet ráébred önmagára és a saját érzéseire, és hogy azokat be tudja azonosítani, illetve a háborúra kitért üzenetek is. Sajnos a háború lezárása nem jelenti annak végét is, hiszen utána az embereknek temérdek tragikus élménye marad, amiket nehezen tudnak csak feldolgozni – vagy talán soha. Ezek után pedig lehetetlennek tűnik újra értelmet találni az életben, ami inspirál arra, hogy kikelj az ágyból. Rendkívüli és igényes anime, nagyon szívesen ajánlom bárkinek.

Békacica 

Idén nyáron rengeteg pozitív véleményt olvastam erről az animéről, szóval nem akartam lemaradni. Tényleg maradandó élmény, megéri megnézni.
Jól összefoglalja, amit a háborúról magam is gondolok.
Violet szimpatikus főszereplő. Kicsit magamra ismertem benne, mert néha nehéz megérteni mások és a magam érzéseit. spoiler Az epizódszereplők is kidolgozottak, náluk is látszik karakterfejlődés, igazi tükörként működtek Violet életében, ez pedig fordítva is igaz. Kölcsönösen tanulnak egymástól. Számomra ez teszi hitelessé, valóságossá a történetet.
Érzelmes alkotás, néhol talán hatásvadásznak is mondható, de nem zavaróan. Engem magával ragadott, néhol megkönnyeztem.
Összességében (már amennyi történetet eddig láttam/olvastam) kiemelkedő alkotásnak gondolom. Ha oszthatnék díjat, akkor a „Legjobb karakterfejlődés” (vagy valami hasonló nevű) díjat osztanék az animének.

krlany 

Ez egy érzelmekben gazdag anime, tulajdonképpen arról szól, hogy a háború a testi sebeken kívül, milyen maradandó lelki sérüléseket okoz, és hogy abból mennyivel nehezebb felgyógyulni, és mindezt kifejező és megható módon teszi.
Gyönyörű a grafikája, a szemek mélysége, egy könnycsepp világa, a szél simogatása, és szinte minden. Gyönyörű a zenéje, simogató vagy épp felkavaró.
A levélírás pedig művészet, kár, hogy már egyre kevésbé gyakoroljuk.
Egy dolog nem tetszett benne, a katonai antitálentumság. Bosszantóan bénák voltak azok a részek. Megérdemelte volna ez a sorozat, hogy arra jobban figyeljenek, és hitelesebb legyen. Ennek ellenére nem vontam le érte csillagot, mert jó néhány dologgal kárpótolt érte a sorozat.

IBagci

Szerintem most írom meg a végrendeletemet. Ez az anime teljesen mást adott, mint amire számítottam. Az értékeléseket olvasva nagyobb katarzisra számítottam. Azt hittem ki fog készíteni, hogy zokogni fogok, helyette azt kaptam, hogy büszke tudok lenni, hogy emberként kezelnek és boldog, hogy sose kellett háborút megélnem.
Gyönyörű anime gyönyörű rajzolással gyönyörű történettel és csodálatos zenével. Mégsem tudott annyira elkapni. Nézette magát, könnyeket csalt a szemembe, nagyon jól bánt az érzelmekkel és feszültsége is volt.
Violet egy számomra nagyon szerethető karakter, akinek öröm volt látni a fejlődését érzelmileg. Ő tettei által bukott angyallá lett, majd ezt félredobva emelkedett egy csodatevő angyallá ezzel kiérdemelve a helyét, az otthonát, az életét és a nevét.
Egy korábbi példámmal élve ő az az üvegházi ibolya, amely bekerül egy virágoskertbe és meg kell ismerkednie a többi virággal és alkalmazkodni és tanulni. Ő pedig fokozatosan így is tesz.
A mellékszereplők is szereplők is szerethetőek voltak. Sokuk történetét megkönnyeztem, mégis talán a legnagyobb meglepetés Gilbert testvérének, Dietfried-nek a szavai voltak az anime végén.
Ami még meglepett az Hodgins spoiler
Összességében jó élmény volt ez az anime. Csak ajánlani tudom.

4 hozzászólás
Mamuszy

Eltelt már pár nap amióta láttam az animét, de még mindig nehézkesen jutok szóhoz, és nehezen tudom összeszedni az érzelmeimet…
„Szeretlek”- nekem sem jelentett nagyon semmit sem, egy szó és kész, semmi több. Sajnos semmi nem adott nekem okot korábban arra, hogy a szeretlek érjen valamit. Az egész mindenségre úgy tekintettem, mint a lehető legnagyobb fekete lyuk, ahonnan senki nem menthet ki. Biztos voltam benne, de szerencsére tévedtem, és élni kezdtem, 18 év után.
Rettenetes volt szinte ugyan azt visszalátni egy anime keretein belül, igazán szívfacsaró… Igazán szívhez szóló történet volt, amit mindenkinek látni kellene.
Rátérve végre az animére, már a koncepciója is egyszerűen tökéletes, és szerencsére a megvalósításában sem lehet kivetnivalókat találni. Tökéletes a grafika, valami álomszép, természetesen egy deka CGI sincs benne. A zenék is nagyon szépek, én főleg az endingért voltam oda, nekem az kifejezetten bejött!
Maga a történet is érdekes, egyedi és érzelmekben dús volt. Őszintén szólva, mást nagyon nem tudok mondani mert annyira gyönyörű és elképesztő, hogy csak az értheti meg igazán aki látta. Természetesen tervezem megnézni a filmet is, meg az OVA-t is, csak most egyelőre nekem sok volt picit, de természetesen meg fogom majd nézni!

barbikaunatkozik 

„Minden hibája ellenére a Violet Evergarden egy felejthetetlen, sőt, kihagyhatatlan mű. Egyszer mindenképpen érdemes rászánni az időt, mert maradandó élményt okoz. Ha nem is vagy nagy anime fan, de szereted a minőségi, komoly drámákat és nem riadsz vissza a néhol véres jelentektől, akkor nyugodtan vágj bele. A tartalmas mondanivaló, a pazar látványvilág, a kitűnő hangulat, a kiváló főszereplő, az átérezhető szerelmi szál csak rád vár. Azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy mi az alaptéma, mert ez a sorozat meg fog viselni, de nagyon. ”

Bővebben: http://barbiolvas.blogspot.com/2018/07/az-erzelmek-nyom…

elentiya 

Elképesztően gyönyörű. A történet, a grafika, a karakterek, minden. Nekem ez most nagyon betalált, imádtam.


Népszerű idézetek

Chriss 

Soha ne légy eszköz. Élj úgy, hogy kiérdemeld a neved.

1. évad 9. rész – Violet Evergarden
Blair92

Az az ember jelenti számomra a világot. Ha meghalna, akkor én is meghalnék.

Blair92

Érzem, hogy felemészt a tűz, amit a bűneim lobbantottak lángra. És nagyon fáj.

Blair92

Egy nap majd megérted. És akkor majd látni fogod, hogy a lángok milyen sebeket okoztak neked.

Dorczy

A bocsánatkérés a hibánk elismerése, egyben a megbocsátás kérése.

IBagci

Violet a Vörös Ördögből felolvasva: Ah, kezeimet a bűn mocska áztatja. És már soha nem lesz tiszta!

1. évad 7. rész – Névtelen
IBagci

Nem hiszek Istenben, de ha mégis létezik, akkor te lehetsz az.

1. évad 7. rész – Névtelen
Blair92

Észre sem vetted, hogy eddigi tetteid szikrát gyújtottak benned, és a lángok felemésztenek téged.

Honey_Fly 

Cattleya Baudelaire: Words can have different interpretations. What one says isn't the whole thruth. It's a human weakness. They test others to confirm their own existence.


Folytatása

Összehasonlítás

Violet Evergarden


Hasonló filmek címkék alapján