Kedvencelte 6

Várólistára tette 26


Kiemelt értékelések

pvik13 

Ahww de jó volt ❤❤ Szívmelengető, de mégis néhol fájdalmas :cc (jó na néhol klisé de nálam who cares) Szerintema legjobb része az volt ahogy megmutatta a technológia jó és rossz hatásait mármint hogyspoiler Ami meg ugye megvolt Nam Do-nál, de ő teljesen el volt határolódva, de idővel kibújt a csigaházából ●﹏● olyan jóó character development spoiler
Uuuu és a Love Again meg egy rohadjó muzsika lett *-*

1 hozzászólás
Theana 

Hát ez nagyon megosztó élmény volt a számomra, mert alapvetően érdekel a mesterséges intelligencia témája, viszont amilyen irányba elvitték, az egyáltalán nem tetszett, mégha szájensz fiksönről van is szó. Ott kezdődött nálam a teljes agyhalál és értetlenség, spoiler. De ha sci-fi műfaj alá soroljuk, akkor sem igazán értem, hogy ez tudományosan hogy lehetséges. Az viszont biztosan elfeledtette volna velem ezt a problémát, ha jobban részletezik a programot és a kialakulását, nemcsak a végeredményt, még akkor is, ha egy mukkot nem értettem volna belőle.

Sajnos ezek után annyira elment a kedvem a sorozattól, hogy ha a kihívás nem lett volna, félbe is hagyom. Sci-fiként nem igazán láttam, a romantikus része naggyon természetellenes volt nekem ebből a szempontból, az akció pedig nagy sajnálatomra csak a 11-12. epizódban nyert értelmet, vígjáték-elem pedig alig volt benne (a törülközősön percekig nevettem, spoiler), ezért nem igazán lehetett behatárolni vagy címkézni, a figyelmemet pedig fokozatosan, végül teljesen elvesztette.
A cselekmény ezért a 11. epizódon kívül szinte sehol nem érdekelt, ott állt össze a kép az elejtett utalásokból. Az ost sem fogott meg igazán, egy dalt tudnék kiemelni, a Love Againt, az viszont csodaszép. Gyönyörű szövege van, nagyon jót írtak a romantikus részhez (elvonatkoztatok attól, hogy mennyire unszimpatikus volt nekem a szerelmi szál spoiler), szép dallamos és emelkedő.

A karakterek nekem szintén olyan unalmasak voltak, mint maga a cselekmény, mert nem igazán találtam meg semelyikükben a kapaszkodót, full értelmetlen és összefüggéstelen volt a viselkedésük. Viszont Nan Do nagyon szépen fejlődött fokozatosan, bár sajnálom, hogy a nagy eszéből és a hírhedt zseniségéből annyit láttunk csupán, hogy ül és gépezik és csapkodja a billentyűzetet. Nekem ez nem volt hiteles. Zseni Patrick Jane, például. Nem ismertük meg a gondolkozásmódját, csupán annyit, hogy érzelmileg gyerekszinten áll, azt viszont jól visszaadta. Holoról nem igazán tudok mit mondani, minden bajom az alap ötlettel volt, inkább a színészt dicsérném: baromi jól állt hozzá a két karakterhez, nagyon jól visszaadta a különbséget, kívülről, belülről, a hangjában. Mindig két külön “személyt” láttam magam előtt.
Seo Yoon. A színésznőt köbö egy hónapja láttam a While You Were Sleeping sorozatban, mellékszereplőként, úgyhogy nagyon megörültem, hogy főszerepet kapott. Hát nekem ez nem jött be. Maga a karakter annyira értelmetlen volt a viselkedésében, mert minden alkalommal, amikor valami komolyra fordult a szó, témát váltott, aztán ha valamiről beszélni akart, akkor viszont mindent bevetett és nem engedett a véleményéből. (?) Viszont nagyon jól áll neki az a szemüveg. (Mondjuk melyik koreainak nem, de most komolyan? Ezek mindenben jól néznek ki…) Tetszettek a karakterében néhány apróságok, amik sokkal eredetibbé tették, például a különös alkoholízlése vagy spoiler. Tipikusan az a minden lében kanál szerep jutott neki, ami nem is lenne baj, de nem ért semmihez szinte és úgy “kanalaskodik”. Nekem ezért volt idegesítő.

Kivételesen örültem, hogy majd egy órásak csak a részek, és hogy nem annyira nagy az epizódszám, viszont emiatt nem maradt elég idő a részletekre. Gondolok például a nyomozó-társ viszonyra, ami szerintem tök érdekes lett volna (a nyomozóval külön sorozatot, PLÍZ, tvN vagy SBS!!), vagy Yoo Jin-Baek is kiszámíthatatlan volt néha, magáról Nan Do-ról meg ne is beszéljünk.

Összességében nem igazán nyújtott semmi meglepetést, mert a vége szerintem annyira kiszámítható volt, de most komolyan! (Tiszta Heirs. :DDDDD) Nem is éri meg kiakadni rajta, namindegy. Tele van tipikus romcom jelenetekkel és dialógokkal, mintha egy ámerikai romantikus sorozatot néznék sci-fi köntösben és akció papucsban, mindezt koreai színészekkel. (Talán emészthetőbbé akarta tenni a Netflix a nézőközönségnek..?) Nyilván voltak benne lassított jelenetek az érintésnél vagy a csók jeleneteknél, de ez nem az igazi. Viszont a cselekménycsavarban azért hozták a formájukat, és amit még ki akartam emelni, spoiler. Ez olyan gyönyörű lépés volt és nagyon szépen lefedte Holo döntéseinek okát. Kifejezetten tetszett ez a megoldás.
Amúgy mennyire undorító világ az, ahol az emberek helyett mesterséges intelligenciát kell alkalmazni, mert annyira nem képesek foglalkozni a másikkal! Mindenki azt szeretné, hogy törődjenek velük és szeressék őket, hát nem lenne egyszerűbb adni is, meg kapni is?

8 hozzászólás
Katyesz 

Nem is tudom, hogy tetszett vagy sem. Úgy vagyok vele, hogy az első feléért nem voltam oda. A sorozat akkor lendül be igazán mikor már egy kis akció is kerül bele.
A csaj iszonyat idegesített. Egyenesen falnak mentem mikor valaki komoly dologról akart vele beszélni és egyből terelt.
Szerintem Holo teljesen szerethető karakter volt. Nem az a tipikus: csak azért is bebizonyítom, hogy több vagyok mint egy gép.
Nekem Nam Do karaktere tetszett. Olyan szép fejlődésen ment keresztül. A teljesen bezárkózott remete szép lassan felbátorodott és kibújt a vackából, még ha kicsit döcögősen is.

kkata76 

Tetszett, bár nem túl eredeti a történet. Volt benne akció, nyomozás, humor, remek zene, meg természetesen romantika…
P.S. Jó, hogy nem volt még magyar címe amikor néztem, mert ezzel a címmel a közelébe se mentem volna.

alexakarola 

Olyan vegyes érzéseim vannak a sorozattal kapcsolatban. Volt benne nagyon sokminden ami nem tetszett, mégis több is, ami viszont igen.
Szereplők tetszettek, Hyun Min jól alakította a két szerepet, könnyen el lehetett őket különíteni. Az nem hiszem, hogy az ő hibája, de Nan-do-t nem szerettem meg. Az utolsó részben persze már tudtam volna szeretni, de mivel előtte 11 részen keresztül annyira gyerekesen és hülyén viselkedett, így ez nekem így nem volt elég, Ráadásul szerintem a szerelmi szál rosszul lett megcsinálva, vagyis inkább a váltás. spoiler Bár a végén kis cukik voltak Seoyeon-ék, meg is mosolyogtam őket, de az nem adott még közelről sem olyan sok pozitív érzést amennyit adhatott volna, ha igazán szerettem volna őket együtt.
Yeo-jin-t is bírtam, mind a színésznőt (annak ellenére, hogy semmi különösebb színészi képességét nem tudta megmutatni, így nem tudom, hogy egyébként jó színésznő-e), mind a karaktert, én szívesen néztem a részeit, örültem, hogy a végére többet szerepelt. spoiler Soyeon anyukáját nagyon bírtam szintén. Olyan kis aranyos volt. ^^ A kis nyomozócsapat sem volt rossz. :)
A lezárása (az utolsó rész/annak második fele) nagyon tetszett, szerintem méltóan fejezték be. ^^ Ennek nagyon örülök.
Jaj, igen, és fontos xD, ide is le kell írnom, hogy mennyire jól állt Soyeon-nak a szemüveg. *-* Konkrétan ez volt az ok amiért egyáltalán felfigyeltem erre a sorozatra a Netflix-en. :D


Hasonló filmek címkék alapján