Alhambeura Goongjeonui Chooeok (2018–2019) 34

Memories of the Alhambra · 알함브라 궁전의 추억
70' · dél-koreai · sci-fi, dráma, romantikus, fantasy, sorozat, rejtély 15
1 évad · 16 rész

Yoo Jin Woo Korea egyik legnagyobb befektető cégének Vezérigazgatója. A semmiből teremtette erős akaratának, magabiztosságának, versenyszellemének és győzni akarásának köszönhetően. Éppen lelki válságban van a legjobb barátja árulásának és második válóperének hála. Egy éjszaka titokzatos… [tovább]

koreai · angol

Képek 43

Szereposztás

Hyun BinYoo Jin Woo
Park Shin HyeJung Hee Joo
ChanyeolJung Sae Joo
Han Bo ReumGo Yoo Ra
Min Jin WoongSeo Jeung Hoon
Park HoonCha Hyun Suk
Jo Hyun ChulChoi Yang Joo
Lee Jae WookMarco Han
Lee Seung JunPark Sun Ho
Kim Hyun Mok

További szereplők

Alhambeura Goongjeonui Chooeok (2018–2019)
Rendező
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

Gyártó
tvN

Kedvencelte 11

Várólistára tette 45


Kiemelt értékelések

Shad 

Mégis mit kezdjek ezzel a sorozattal? Legszívesebben 9,5 pontot adnék…Rettentő mérges vagyok az utolsó rész miatt, mert egy szinte tökéletes sorozat volt ez. spoiler Azok akik követnek már tudják, hogy a szívemen viselem az mmorpg-kről szóló filmeket/sorozatokat, mivel ez elég rég óta az én világom is. A sorozat ötlete zseniális, ahogy a felépítése is. Tényleg így működik a játék, így működnek a questek, a fejlődés és úgy teljességében minden. Már maga az AR ötlete is és ami igazából megdöbbentő, hogy ez lesz a jövő… csak emlékezzünk a pokémon őrületre, csak idő, míg a technológia eljut erre a szintre, hogy ezt is képesek legyünk megteremteni. Ami igazából ugyancsak jó pont, hogy alapvetően a sorozat központjában volt a két főszereplő közötti szerelem kialakulása, mégis az elejétől a legvégéig inkább a Hyun Bin alakította Jin Woo volt a középpontban. Az ő vívódása, küzdelme, harcai. Kettejük párosa nagyon szerethető volt együtt, itt mégis a kiutat kereső Jin Woo-n volt a hangsúly. Háromnegyede táján az egyik előzetes a frászt hozta rám, hogy behoznak egy általam rettentően utált klisét, de hála az égnek ezt is megugrották. Tényleg rettentően tetszett a majdnem legvégéig:)
Karakterek? Park Shin Hye jó párost alkotott Hyun Bin-vel, amolyan igazi kis szerethető szende ártatlan leányzó, aki azért rettentő erős is lelkileg, de túl sokat nem lendít Jin Woo problémáján, inkább csak támasz, de annak tökéletes. Ami pozitívum, bár sokat nem lendít a játék sztoriján, de legalább nem a megmentendő hercegnő típus, inkább ő a lelki megmentő. Hyun Bin jesszus ez a csóka, annyira természetesen állt a kezében az összes fegyver, akár kardot kapott, akár lőfegyvert… mégis azért amikor megkapja a pisztolyt, mintha a kezébe született volna:) aztán ki tudja a katonaságban melyik szakaszban szolgált:) lehet ott képezték ki így…Azt azért meg kell mondani, hogy nem volt annyira könnyű szerep , megdolgoztatta Hyun Bint. Volt itt kétségbe esés, őrület, szerelem, fájdalom, nagyképűség,megbánás és sorolhatnám. Az emberi érzelmek teljes palettáját bemutatta a sorozat során. Mellékszereplőket is szerettem Hee Joo néhol idegesítő családjától kezdve, a Cég emberein keresztül. Akit utálni kellett, azt utáltuk is, akit szeretni kellett szerettük:)
Kinek? Izgalmas, szerepjáték világot mutat be, kis romantikával, sok akcióval, némi drámával, jó pár magyarországi jelenettel. Nem kell minden apró részletre figyelni, úgyhogy picit fáradt aggyal is nézhető , kikapcsolódós sorozat. Vigyázat éjfél közeledtével óvatosan, mert függőséget okoz és még éjjel kettőkor is gondolkozni fogsz elkezd-e a következő részt:P

23 hozzászólás
Yuuko 

Röviden: ez egy nagyon k*cs*g kegyetlen sorozat. Egyébként meg #imádjukJeung Hoon-t. És Jin Woo-t is.
Kicsit hosszabban: Magamtól soha nem kezdtem volna bele, az ismertető elolvasása után sem érdekelt semennyire sem, de sok figyeltem értékelte 9-10 pontra, így gondoltam már csak a kihívás miatt is adok neki egy esélyt. Aztán miután a főszereplő csávó odaért a szoborhoz, tudtam, hogy ezt néznem kell. Imádtam a zenéit, hogy Spanyolországban játszódik, de legjobban Hyun Bin alakítását. Egyszerűen zseniális volt. Teljesen magával ragadott a sorozat, nagyon addiktív és imádja bizonytalanságban tartani a nézőket. A végén többször elsírtam magam, annyira bírtam azt a gyereket… Értem, hogy miért kellett bele, de na :'(
A vége olyan „animés” lett, és eléggé fel is húzott. Most vagy tíz másodpercet vagy egy új évadot kérek szépen.

3 hozzászólás
Theana 

Remélem, hogy épp írják a második évadot. Jelenleg képtelen vagyok mást is írni.

Most már eltelt pár óra az utolsó epizód megnézése óta, és átestem néhány stádiumon (dühööös), de őszintén szólva még mindig nem sikerült megbékélnem ezzel a végszóval. Talán nem is fogok. De reménykedni azért még szabad. Hátha a Netflix egy kis nyomást gyakorol a készítőkre és még lesz belőle folytatás…….. hmmmm, naaaa? Blink, blink.

A harmadik epizód után ment a kedvencek közé és nem bírtam tovább, 10 csillagot adtam, mert olyan szinten elragadott ez a világ és Hyun Bin, hogy két napja nem alszom rendesen, de megérte végignézni! Abszolút mértékben!
Először is a helyszín. Személyes kedvencem Spanyolország és maga a nyelv, el sem hittem, hogy elvitték kicsit Európába a doramát, ÉS hogy hallottam koreai embereket spanyolul beszélni. Az angol beszéd után ez a következő irtócuki dolog tőlük. A helyszín csodacsodaszép, és még jobban azt éreztette velem, hogy mennyire különleges sorozat ez. (Amúgy vicces volt a pesti vasútállomást is látni, meg a magyar feliratokat. :D)
A zene. Az egyik leggyönyörűbb dallamsora a Memories of Alhambrának van. Kiráz a hideg tőle, eközben megnyugtat és olyan keserédes, hogy a szívembe mar. Gyönyörűséges. https://snitt.hu/karcok/44701
A harmadik, amit mindenképp ki akartam emelni az az, hogy… Dobpergés. NEM VOLT SZERELMI HÁROMSZÖG. Nem hittem a szememnek, hogy létezik ilyen, de igen, létezik, és annak külön örültem, hogy noha Jin Woo is rendelkezik múlttal, de még milyennel, mégis képes volt azt külön választani a jelenétől.
Jin Woo. Hyun Bin egyszerűen fantasztikus. Elvihette volna az egész sorozatot a hátán, úgyis érdekes lett volna, ha csak végig őt látom. Karakteres arca van és nagyon jól forgatja a fegyvereket, mindeközben baromi jól játsza az érzéketlen bunkót. Nagyon szerettem Hyun Bin karakterét, mert hihetetlenül kitartó és határozott, emellett őszinte (a legtöbb esetben) és szókimondó, nem ámít senkit. Képes összpontosítani a kitűzött céljára és nem eltérni akár önmagát feláldozva is. Tudatos és nagyon okos, előregondoló. Brilliáns szereplő volt. Kifejezetten illett hozzá Hee Joo a temperamentumosságával és szókimondóságával, a bunkóságát pedig tudta kezelni a makacs, de törődő és érzékeny viselkedésével. Meglepő módon, egyáltalán nem hiányzott több romantika a sorozatból, mint amennyi volt benne. Pont jó volt. De amit beletettek, az milyen volt! Haha.
A történet pedig… mit is mondhatnék? Izgalmas és fordulatos. Sosem lehetett tudni, mi a következő lépés, hova tovább, ismeretlen volt minden, és emiatt kikapcsolhatatlan volt a sorozat. Engem sosem vonzottak az ilyenfajta virtuális játékok pont azért, mert nem valóságosak, ezért lepett meg annyira az, hogy ennek ellenére itt érdekelt és vonzott. Nagyon távolinak tűnhet az ötlet, de fogadni mernék, hogy a dél-koreai technológia képes ilyesmire.
A mínusz egy csillag pedig amiatt van, hogy a sztori kissé túl fordulatos is lett néhol, amikor megbonyolították az órákkal előtte jelenetekkel, és azzal, hogy ismeretlenné akarták tenni ilyen módon a cselekményt, pont ezzel zavaros és kicsit követhetetlen lett. Összerakható, nem azzal van a baj, hanem azzal, hogy kusza lett. (Egy jelenet – szerintem – bakis is. spoiler)
Hangulatilag is nagyon élvezhető volt és érdekes, mert alapvetően dominál a komolyabb, “felfedezős” jelenetsor, mégis vannak benne romantikusabb és hihetetlenül vicces részek is, amivel kicsit oldja a hangulatot, de nem veszi el az élét. (Hee Joo húga ezzel a hihetetlen pofátlanságával és gyermeki szókimondóságával nagyon, nagyon szimpatikussá vált a számomra, és örültem, hogy az egyik olyan karakternek írták meg, aki közel áll és megérti valamilyen szinten Jin Woo-t.)

Ha megkérnének a folytatás megírására (mekkora lenne már!), én biztos, hogy Hee Joo-t helyezném előtérbe. Nem egy koreai Lara Croftot akarnék csinálni belőle, de tuti lenne benne egy ilyen poén. Én egyébként végig azt vártam, hogy ismerje meg ő is a játékot és játszon. spoiler Ez a fejemben baromi jól néz ki. Woman power, meg minden. Bár akkor így elrontanám a doramafelállást. Haha.

Baromi jó ez a sorozat nagyon sok szempontból, nekem szinte tökéletes. Régen láttam ennyire jó sorozatot, amiben a történet és a szereplők is érdekesek anélkül, hogy túl sok romantikát vinnének bele. Jaj, és a cím. Mennyire széép!
Biztosan újranézem majd, és biztosan azt fogom gondolni, hogy bárcsak máshogy érne véget. Vagy hogy előbb érjen el a cselekmény ahhoz a részhez, ne a legvégén. Vagy hogy lehetne második évad. Blink, blink. Viccet félretéve, ez a vég így pocsék, olyan semmilyen. Ez így nem vég. Csak egy cliffhenger, amit nem használnak ki.

elentiya 

Nulla elvárással kezdtem bele, de igazából már az első rész meggyőzött. Nem nagyon tudnék negatívumot mondani, maximum a vége, de azon még túlteszem magam valahogy… Imádtam a zenéjét, Spanyolországot, a Magyarországi cameokat különösen. :D A színészek is jól alakítottak véleményem szerint, szóval összeségében egy nagyon jó sorozat, örülök, hogy rávettem magam a megnézésére, mert kár lett volna kihagyni.

Dreamborder

Előttem már leírtak mindent, amit le kellett, így nem szeretném bő lére ereszteni.
Ellentétben egy pár snittessel, nem mondanám, hogy túlzottan odalennék ezekért a játékokért. Ez van. :) Így egy picit félve kezdtem bele, de szerencsére teljesen elvitt magával a történet. Szinte minden adott, hogy ez egy nagyon jó kis sorozat legyen, az egyetlen gyenge pont számomra is az utolsó rész volt, valamint az, hogy néha túlságosan is ugráltunk az időben. De lehet, hogy csak én nem tudtam lekövetni.
A negatívumokkal végeztem is, innentől pedig ódákat lehetne zengeni a sori képi világáról, a helyszínekről, a történetről, a zenéjéről, a karakterekről és nem utolsó sorban a színészi játékról. Voltak kedvenceim, mint pl. Jeung Hoon spoiler és a vezérigazgató, a sármos és fegyverrel a kezében pedig „eléggé” sexi Jin Woo. Hyun Bint eddig csak a Secret Gardenben láttam, de azonnal meg is szerettem és hát már ott is megcsillantotta színészi képességeit. Itt még összetettem karaktert kapott és tökéletesen meg is formálta azt. spoiler
PSH-val érdekes a viszonyunk, egyszerűen nem szeretem ahogy játszik. Szerencsére ő is fejlődőképes, itt pl. egész jól alakított. Ó, majdnem elfelejtettem Hee Joo húgát is nagyon bírtam, komolyan néha jobban szerettem őt Jin Woo-val, mint Hee Joot. :D
Szóval mindenképp ajánlom megtekintésre. :)

alexakarola 

Alaptörténet, ötlet: 10, nagyon-nagyon jó az alapötlet! Én nem tudtam miről fog szólni mielőtt belekezdtem, így nagyon meglepett, persze pozitív értelemben, sokkal „kevesebbre” számítottam. Nagyon izgalmas volt az egész, néha nem bírtam abbahagyni és muszáj voltam még több részt megnéznem egymás után.

Képi megvalósítás, vizuális megjelenítés: 10* , egyszerűen remek volt!

Történet, azzal kapcsolatos magyarázatok: 9,5, sok volt benne a kérdőjel, főleg az eleje felé, de aztán szépen kaptuk a magyarázatokat. Azért egy-két dolog van benne szerintem, ami nem egészen tiszta, ellentmondásos, de ezek vagy inkább apróságok vagy legalábbis nem annyira zavaró dolgok, ami felett az ember inkább eltekint. De szerintem a komplikáltabb kitalált világokban, sci-fikben nem teljesen kikerülhetőek ezek, ahhoz képest szerintem igen jól felépítették a világot és a magyarázatokat.

Zene: 10 – hangulathoz jól illő dalok
– Leginkább szerintem egy szám az, ami biztos mindenkinek megragadt. :D
Memories of Alhambra – https://www.youtube.com/watch…
Egyébként nagyon szép önmagában is, de így, hogy többlet érzések is vannak mögötte, még jobban tetszik. Az viszont biztos, hogy egészen más érzéseket kelt ez a gitárdal a sorozat megnézése előtt és után. Legfőképpen is viharban, esőben ezt hallgatni egész máshogy üt. :D
– Na és az intro, képileg is szép volt, főleg azzal a zenével nagyon király volt, mindig megnéztem, annyira jól megalapozta a sorozat hangulatát *-*
https://www.youtube.com/watch…
– De ez is szép ^^
https://www.youtube.com/watch…

Színészek: 9,5
Hyun Bin tökéletes volt a szerepre, nagyon jól hozta a karaktert és tényleg csak nagyon jól állt neki!
Park Shin Hye-től nagyon féltem. Főleg, hogy az első részben még azt hittem, hogy Suzy játssza a főszerepet xD Szerintem nagyon hasonlítanak, de most már így azért látom a különbséget, de azért még mindig azt gondolom, hogy nagyon hasonlítanak, igazából arcjátékban is. Mindenesetre semmi problémám nem volt vele a sorozatban és ennek nagyon örülök! Nem mondom, hogy különösebben jól játszott volna, de tényleg számomra egyáltalán nem is zavaróan, ráadásul tök jó beszélt spanyolul. :) A párosuk pedig nagyon kis aranyos volt, szerettem őket. :)
A mellékszereplők is jók voltak. Jeung Hoon (Min Jin Woong). ^^ Park Hoon meg jól hozta azt a konstans érzelemmentes arcot, tényleg mindig ugyanúgy nézett ki. Yoo Ra baromi idegesítő volt, én azt nem értem, hogy hogy a fenében lehettek házasok. o.O Ekkora egy arcátlan, kétszínű, hisztis és pénzéhes (és még sorolhatnám) nőt…
De amúgy annak így nagyon örültem, hogy nem volt senki olyan karaktert, akit nem bírtam és idegesített, mármint, hogy olyan, akit elvileg szeretnem kellett volna, de mégsem szerettem, mert idegesített vagy ilyesmi.

Majdnem elfelejtettem. A vége. Hát, nem szép tőlük, hogy pici függővéggel zárták, de egyáltalán nem annyira vészes, mint amilyen rosszra számítottam. Nem értem mondjuk, hogy még 1-2 részt miért nem csináltak, azalatt simán le tudták volna zárni. Mindenesetre nekem így is tetszett, sőt, lehet, hogy így igazából még jobb is? Végül is tudom, hogy úgy is meg tudnák innen már oldani. Picit reménykedem is a folytatásban, mert nagyon szívesen is nézném még tovább, de másrészt pedig nem is akarom, hogy folytassák, mert félnék, hogy elrontanák innen.

Sakara 

Hol is kezdjem? Jelenleg annyi gondolat szaladgál a fejemben, hogy úgy érzem az agyam bármelyik pillanatban felrobbanhat, és nem tudom eldönteni, hogy ez most akkor jó vagy rossz jel.
Szóval a sorozat. Hűű… Már a megjelenése előtt folyamatosan szembejött velem, de nem tudtam eldönteni, hogy meg szeretném-e nézni vagy sem, de ennek ellenére a várólistámra került Park Shin Hye miatt és szerettem volna még esélyt adni Hyun Binnek is, mert a Secret Garden nem tett rám jó benyomást (persze ez nem az alakítása miatt volt, hanem úgy maga a sorozat nem tetszett annyira), viszont nem egy szerep után akartam mellékvágányra helyezni. Aztán megnéztem a Crash Landing on You-t és megváltozott a véleményem, így bátrabban kezdtem el ezt a sorozatot is.
Őszinte leszek… az elején nem igazán tudtam eldönteni, hogy tetszik-e vagy sem. Ez nagyobb részt annak volt köszönhető, hogy sok kérdés merült fel bennem, sok volt amit nem értettem és a magyarázatokat sem kaptam meg, de ennek ellenére folytattam. Nekem egészen a 7. rész végéig ez volt az érzésem, vánszorgott az egész számomra, egyszerűen úgy éreztem ez nem az én sorozatom, hogy nem biztos, hogy megfelelő időben kezdtem el és féltem, hogy megint egy rossz szerepben kaptam el Hyun Bin-t. Aztán a 7. résznek köszönhetően fordult a kocka.. az egész világ, az összes történés magába szippantott és elvarázsolt. Az események felgyorsultak, izgalmassá vált az egész sorozat, egy csomó kérdésre kaptam válasz és még több kérdés merült fel, amit egyre jobban élveztem.
Szóval úgy döntöttem tetszik ez a sorozat és nem bánom, hogy elkezdtem.
Egyedi történet, nagyszerű történetszál mesélés, különleges vágás, ami baromi jól közli az elrejtett válaszokat, gyönyörű dalok. A szereplőgárda pedig csak hab a tortán. Imádtam mindenkit, még a negatív karaktereket is. Voltak izgalmas, vicces és szomorú pillanatok is, amik nagyszerű összhangban voltak.
Na és akkor a vége? Igen, ott ismét elérte a sorozat, hogy kétségbe vonjam az érzéseimet az egész sorozattal kapcsolatban. spoiler

kkata76 

Már hivatalos: kedvenceltem én is. Majdnem tökéletes; nanoméretű hiányérzetem nekem is van az utolsó rész, vagyis az egész sorozat végével kapcsolatban, de könnyedén túllépek rajta a többi kedvéért, ami egész egyszerűen tökéletes volt. A sztori, a színészek, a látvány, a zene, a rendezés, minden.

4 hozzászólás
Lucy20 

Hol is kezdjem…most még nagyon friss a vége, így lehet, hogy nem is tudok mit írni, de azért megpróbálom. Az első négy rész után instant ment a kedvenceim közé, mert annyira magával ragadott a hely szépsége, a szereplők, a történet, de a zárása miatt érzek egy kis űrt amellett, hogy kicsit dühös is vagyok. Egy alapjában véve tökéletes sorozatot, hogy lehet így lezárni…?! Hogy őszinte legyek én se vagyok az a nagy gamer és sose vonzottak az ilyenfajta játékok, de itt teljesen elvarázsolt, hogy szinte már én is akartam játszani. Nem mellesleg Hyun Bin-t egyszerűen nem lehet nem imádni. Tökéletes volt. ♥ Engem is mint az előttem szólókat, megbabonázott, hogy annyira természetesen fogja a fegyvereket és annyira jól álltak a kezében, mintha ezekkel a kezében született volna. Érzelmi hullámvasút volt ez az egész utazás Alhambrába és örülök, hogy a részese lehettem.

p_LillaRéka 

Mi a franc?? De tényleg mi a franc volt ez a vég??! Komolyan ezek a koreaiak egyszer már tényleg a sírba visznek…
De egy kicsit túlságosan előreszaladtam azt hiszem.
Szívem szerint 8,5 pontot adnék (de ugye itt ez nem lehetséges) annak ellenére, hogy minden hibája ellenére én ezt nagyon szerettem, de mégis ez a vég, meg a szerelmi szál, meg maga Park Shin Hye… :D
De akkor részletezzük. A szerelmi szálat nagyon nem szerettem. Kezdjük azzal, hogy a főszereplő nőnk esetében szerintem nyugodtan beszélhetünk Insta loverol, ami már számomra rögtön egy borzasztó rossz indítás, emellett én Hyun Bin és Shin Hye között egy pillanatig sem éreztem a kémia egy aprócska szikráját sem. Szóval ha egyszerűen meg akarom fogalmazni akkor számomra szimplán borzasztó unalmas volt az egész kapcsolatuk.
A másik dolog ami nagyon ki tudott már akasztani a végére, hogy a csaj szerintem az esetek nagy részében tök indokolatlanul sírt rettenetesen sokat mindezt úgy, hogy Shin Hye szerintem még mindig nem tud igazinak tűnő és hiteles sírást produkálni. Esküszöm alapból nem problémáznék ezen ennyit, de nem sok olyan rész volt ahol legalább egyszer ne sírt volna és a végére már marha fárasztó volt nézni:D
Tehát a szerelmi szál és Park Shin Hye játéka számomra kuka, nade jöjjön az amiért, viszont abszolút megéri megnézni. Ez nem más mint maga a főszál ugye vagyis a játék, ami körül az egész sorozat forog. Én ilyesmikkel sosem játszottam és bevallom az első 3-4 részben ez sem kötött le annyira, mint kellett volna. De aztán…olyan szinten beindult ez az egész és lett egyik pillanatról a másikra olyan elképesztően izgalmas, hogy végig csak kapkodtam a fejem. Imádtam a csavarokat, azt, ahogy szépen lassan minden kiderül, összeáll és a kezdetben számomra idegen és ismeretlen világ is mennyire hamar beszippantott és nem is engedett egészen a végéig.
És bár Hee Jo karaktere nekem túlságosan semmilyen volt, de aggodalomra semmi ok, mert volt egy olyan főszereplőnk mint Jin Woo akiért folyamatosan szorítottam, izgultam, szurkoltam mindent amit csak eltudtok képzelni.
Tényleg vannak ennek hibái, de ennek ellenére is azt mondom, hogy igenis megéri megnézni annak aki valami újra és nagyon izgalmasra vágyik.
Viszont akárhogy is, ezt a befejezést akkor sem tudom megbocsátani maximum ha lesz második éved, de a koreaikat ismerve erre az esély ugyebár kb semmi.


Hasonló filmek címkék alapján