A setét torony (2017) 43

The Dark Tower
95' · amerikai · sci-fi, fantasy, western, horror 16

Léteznek más világok is. Roland Deschain az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O'Dimmel, a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas – nem volt még… [tovább]

magyar

Képek 6

Szereposztás

Idris ElbaRoland Deschain / a harcos
Matthew McConaugheya fekete ruhás ember
Jackie Earle HaleySayre
Nicholas HamiltonLucas Hanson
Katheryn Winnick
Abbey LeeTirana
Tom TaylorJake Chambers
Alex McGregorSusan Delgado
Soo HyunArra Champignon
Fran KranzPimli

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 200


Kiemelt értékelések

Emerson 

Nem olvastam a könyvet, csak a képregényt kezdtem el (magyar kiadóknak hála ez is megkapta csonka sorozat minősítést). Nem is volt különösebb elvárásom a sztori és a kivitelezés tekintetében, elég volt nekem Idris Elba. Ha egy fűcsomót szinkronizálna, azt is megnézném.
A történet végig lekötött, a látványvilág nagyon tetszett, a karaktereket imádtam, nem volt hiányérzetem, és ha volt is benne logikai hiba, nem vettem észre, mert végre ez egy olyan film volt, ami szórakoztatott (és ehhez nem kellett 160 perc sem). Nem hiányzott, hogy mindent a néző szájába rágjanak és fél órát azzal töltsenek ki, hogy bemutassák milyen gyerekkora volt a főgonosznak, meg a kissrác miért fogyassza a huszadik pszichiáterét… Kíváncsi vagyok, hogy a sorozatverzióból majd mit hoznak ki (de remélem nem egy elnyújtott film lesz belőle).
Ami pedig a mozi élményt illeti full nyavalygás lesz, ezért spoiler mögé rakom: spoiler

Mark

A kedvenc könyvsorozatom a sivatagon át menekült, a mainstream filmkészítés pedig követte…

LoneWolf 

Young adult fiúknak, spoiler Stephen King módra… Valószínűleg könyvben ez is jobb, hisz a filmtől nem dobtam hátast, DE az elég felszínesen bemutatott kis világa felettébb érdekes és ez elég ahhoz, hogy megmentse a teljes bukástól. Ennek ellenére látszik, hogy sokkal több rejlett a sztoriban és a háttérben annál, amit végül sikerült vászonra varázsolni, hisz Walter karakteréről pl. nem sokat tudtunk meg azon kívül, hogy gonosz és konkrétan egy Killgrave 2.0. Talán pont ezért is működne ez jobban sorozatként, mivel ott bőven lenne idő kifejteni mindent, részletesebben bemutathatnák a karaktereket, a különböző alternatív világokat. Mondom ezt persze úgy, hogy nem olvastam a könyveket, de a 'Ragyogás'-ként emlegetett jelenséget akaratlanul is összekapcsoltam az író másik művével és jogosan fölmerül a kérdés: Valós az összefüggés? Egy univerzumban játszódik a két történet? Persze elég fura feltételezés, mert két teljesen más műfajú darabról van szó, bár ez Split-et (Széttörve) sem gátolta semmiben. Az alapokra visszatérve, egy pörgős darabról beszélünk, kevés üresjárattal, melynek igazi gyengepontja talán a főszereplő kissrác, aki számomra elég gyengén alakított. spoiler Emellett itt is megjelent a „Ébredő Erő” effektus, ahol a 'kiválasztott' minden előzetes tanulás nélkül, hirtelen tapasztaltan kezdi használni újonnan fölfedezett képességeit, továbbá Matthew McConaughey-t sem tudnám egekbe dícsérni, Oscar-díj ide, vagy oda… Tennant fenyegetőbb gonosz volt ebben a kategóriában és pl. Aidan Gillen (Trónok Harca, Quantum Break) is szintekkel alkalmasabb egy ilyen szerepre, de kellett nekik a nagy név, hogy legalább legyen egy jó reklámarc. Legutolsó sorban, amit hibának éreztem, az a gyors és szinte súlytalan lezárás, ami teljesen lerombolja az addig fölépítgetett „Jön a világvége és a sötétség” hatást. Minden hibája mellett persze egy viszonylag szórakoztató fantasy-nak tartom, amit egyszer bőven meg lehet nézni, ha pedig érkezik hozzá egy erősebb folytatás, akkor végképp megéri jobban megismerkedni vele.

4 hozzászólás
Mesemondo

Élvezhető volt, de egyszerű, mint a faék.
Előre bevallom, hogy sohasem olvastam Stephen King könyveket, így az easter eggeket is csak abból érzékeltem, hogy a mellettem ülő rajongó mindegyiknél felvisított a gyönyörűségtől. Amit előre tudtam a filmről/könyvsorozatról, annak alapján valami komplex eposzt vártam, erre kaptam egy teljesen kaptafára menő, sima „morcos hősnek kiválasztott fiú visszaadja a hitét” sztorit. Bele is fért kényelmesen másfél órába, nem nagyon kellett ezt tovább sallangozni. Ha ennyi, akkor ennyi. Inkább majd egyszer elolvasom.
Idris Elbát azért továbbra is érdemes nézni.

Bubu 

Olvastam, hogy a rajongók kikeltek magukból a film minősége miatt, ezért úgy ültem be, hogy majd én meglátom benne a szépet. De sajnos úgy is egyet kell velük értenem, hogy nem ismerem a könyvváltozatot. Sima vasárnapi látványfilmnek egészen jó: közepes sztori, rendezés és színészi alakítások, ötletes és pofás CGI effektek. Körülbelül ennyiben ki is merül a jellemzés. Azt viszont lesújtónak tartom én is, hogy nem volt benne semmi Kingre jellemző vonás. Még a legbénábban adaptált King filmekben is mindig felismerhetőek az általa kidolgozott karakterek, a csavaros és kiszámíthatatlan történetvezetés vagy legalább a hátborzongató nem emberi lények. Ezeknek még csak nyoma sem volt, inkább olyan érzésem volt, mintha egy vállalható, de nyögve nyelősen Harry Pottert utánozni akaró filmmel lenne dolgom (cumbájspíl Percy Jackson, A Spiderwick krónikák, A varázslótanonc, stb.)
Mindezek után kíváncsiságból el fogom olvasni legalább az első könyvet, (ami eddig nem volt tervben, mert nekem King a horror és a thriller mestere és ódzkodtam a fantasy műveitől,) hogy kiderítsem, ő lőtt-e ennyire mellé, vagy a film alkotói.

2 hozzászólás
Serafina_Darion 

Engem megvett a film. Nem olvastam a könyveket de most már akarom őket. Imádtam a világot, a történetet, a karaktereket. Ha nem gondolok arra hogy feldolgozása akkor egy nagyon jó fantasy.

Tantis

Ez érdekes! Általában amilyen filmet leszólnak a kritikusok, az szokott nekem tetszeni a legjobban! Így volt ez annak idején az Öngyilkos Osztaggal is. Remek kis másfél órát töltöttem el a Gödöllői Moziban! Nem voltak sokan, úgy kb. 20-25 fő!

Ez a film Stephen King könyvsorozatán alapszik. Még nem olvastam őket, de most teljesen lázba kerültem miattuk. A történet nagyon jó, szeretem az ilyen fantasztikus Sci-fi kalandokat.

A szereplőkről is röviden. A Mágus borzasztóan jól megcsinált karakter, nekem nagyon tetszett. Gonosz volt és emellett roppant hatalommal rendelkezett! Már azt hittem, hogy legyőzhetetetlen! :D Stohl András klassz választás volt szinkronhangnak! A Harcos is kitett magáért a filmben! Jól kezelte a fegyvereket! :D A kisfiú is jól eltalált szereplő volt!

Összességében szerintem klassz alkotás. Ezek a párhuzamos világok lenyűgöztek! Jó ilyen helyszín volt New York is! Nekem bejött ez a film, kövezzetek meg érte! :D Ugyancsak 2D-ben láttam! Ajánlom minden Stephen King rajongónak és a fantasztikumot kedvelőknek!

Így 10/10.

zorro88

Kezdjük azzal, hogy a könyveket még nem olvastam, de ziher hogy elfogom. A film összességében tetszett. Picit a látványon dolgozhattak volna, de egyébként szerintem jó volt. Nem lett a kedvenc filmem, viszont várom a folytatást..már ha lesz. Látok benne fantáziát, lehet ebből még nagy durranás. Egy valamit nem értettem, mégpedig, ha ebből több részt akarnak, akkor miért nem tolták meg jobban a marketinget, hogy az embereknek felhívják a figyelmét.

Melyviiz 

Ajánlatom új címnek a filmhez (hogy ne King sorozatát gyalázza):
„A full-extrás-modell villanykörte”

Mentségére: ez egy igencsak hosszú könyvsorozat (7 kötet talán..?), persze, hogy nem fért bele szépen egyetlen egy filmbe. Mintha a HP sorozatot akarnánk egyetlen lélegzetvétellel vászonra vinni.. ha belegondolsz ugye mennyire rosszul sülne el?
Jobb lett volna ha megmaradnak a sorozat ötletnél..

Czkitty

Bevallom úgy ültem be a moziba, hogy nem sok fogalmam volt arról, hogy milyen film is lesz ez. Egyáltalán nem olvastam utána, még a könyvet sem olvastam, nekem Stephen King kicsit erős. #egyszer elkezdtem egy könyvet és napokig nem tudtam aludni#
Nem varázsolt el, viszont azok a filmek, ahol szinte észre sem veszem és máris vége, annyira nem lehet szörnyű. :)
A kissrác karaktere iszonyatosan idegesített, viszont a morcos harcos ezt elfeledtette velem.
Azt viszont furcsállom, hogy Matthew McConaughey elvállalta ezt a filmet…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján