A setét torony (2017) 340

The Dark Tower
95' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, fantasy, western 16

Léteznek más világok is. Roland Deschain az utolsó Harcos, a hatlövetű mestere örök harcot vív Walter O'Dimmel, a feketébe öltözött emberrel, hogy megvédje a Setét Torony épségét. A Torony ugyanis az univerzum tengelye, ha egyszer leomlik, minden világ elpusztul. A tét hatalmas – nem volt még… [tovább]

magyar

Képek 8

Szereposztás

Idris ElbaRoland Deschain / a harcos
Matthew McConaugheya fekete ruhás ember
Jackie Earle HaleySayre
Nicholas HamiltonLucas Hanson
Katheryn WinnickLaurie
Abbey LeeTirana
Tom TaylorJake Chambers
Alex McGregorSusan Delgado
Claudia KimArra Champignon
Fran KranzPimli

További szereplők

Kedvencelte 9

Várólistára tette 166


Kiemelt értékelések

Mark 

A kedvenc könyvsorozatom a sivatagon át menekült, a mainstream filmkészítés pedig követte…

Sydney 

Szinte biztos vagyok benne, hogy a film kapcsán Stephen King senkit nem dícsért meg… sőt szerintem nem is vesz tudomást eme mű létezéséről.
Matthew McConaughey tetszett, „Lagherta” kellemes meglepetés volt, emiatt a két csillag, a harmadik pedig a hossza miatt (még szerencse, hogy csak nettó 88 perc volt, de most komolyan, hogy lehet egy 88 perces filmben üresjárat???)

Emerson 

Nem olvastam a könyvet, csak a képregényt kezdtem el (magyar kiadóknak hála ez is megkapta csonka sorozat minősítést). Nem is volt különösebb elvárásom a sztori és a kivitelezés tekintetében, elég volt nekem Idris Elba. Ha egy fűcsomót szinkronizálna, azt is megnézném.
A történet végig lekötött, a látványvilág nagyon tetszett, a karaktereket imádtam, nem volt hiányérzetem, és ha volt is benne logikai hiba, nem vettem észre, mert végre ez egy olyan film volt, ami szórakoztatott (és ehhez nem kellett 160 perc sem). Nem hiányzott, hogy mindent a néző szájába rágjanak és fél órát azzal töltsenek ki, hogy bemutassák milyen gyerekkora volt a főgonosznak, meg a kissrác miért fogyassza a huszadik pszichiáterét… Kíváncsi vagyok, hogy a sorozatverzióból majd mit hoznak ki (de remélem nem egy elnyújtott film lesz belőle).
Ami pedig a mozi élményt illeti full nyavalygás lesz, ezért spoiler mögé rakom: spoiler

LoneWolf 

Young adult fiúknak, spoiler Stephen King módra… Valószínűleg könyvben ez is jobb, hisz a filmtől nem dobtam hátast, DE az elég felszínesen bemutatott kis világa felettébb érdekes és ez elég ahhoz, hogy megmentse a teljes bukástól. Ennek ellenére látszik, hogy sokkal több rejlett a sztoriban és a háttérben annál, amit végül sikerült vászonra varázsolni, hisz Walter karakteréről pl. nem sokat tudtunk meg azon kívül, hogy gonosz és konkrétan egy Killgrave 2.0. Talán pont ezért is működne ez jobban sorozatként, mivel ott bőven lenne idő kifejteni mindent, részletesebben bemutathatnák a karaktereket, a különböző alternatív világokat. Mondom ezt persze úgy, hogy nem olvastam a könyveket, de a 'Ragyogás'-ként emlegetett jelenséget akaratlanul is összekapcsoltam az író másik művével és jogosan fölmerül a kérdés: Valós az összefüggés? Egy univerzumban játszódik a két történet? Persze elég fura feltételezés, mert két teljesen más műfajú darabról van szó, bár ez Split-et (Széttörve) sem gátolta semmiben. Az alapokra visszatérve, egy pörgős darabról beszélünk, kevés üresjárattal, melynek igazi gyengepontja talán a főszereplő kissrác, aki számomra elég gyengén alakított. spoiler Emellett itt is megjelent a „Ébredő Erő” effektus, ahol a 'kiválasztott' minden előzetes tanulás nélkül, hirtelen tapasztaltan kezdi használni újonnan fölfedezett képességeit, továbbá Matthew McConaughey-t sem tudnám egekbe dícsérni, Oscar-díj ide, vagy oda… Tennant fenyegetőbb gonosz volt ebben a kategóriában és pl. Aidan Gillen (Trónok Harca, Quantum Break) is szintekkel alkalmasabb egy ilyen szerepre, de kellett nekik a nagy név, hogy legalább legyen egy jó reklámarc. Legutolsó sorban, amit hibának éreztem, az a gyors és szinte súlytalan lezárás, ami teljesen lerombolja az addig fölépítgetett „Jön a világvége és a sötétség” hatást. Minden hibája mellett persze egy viszonylag szórakoztató fantasy-nak tartom, amit egyszer bőven meg lehet nézni, ha pedig érkezik hozzá egy erősebb folytatás, akkor végképp megéri jobban megismerkedni vele.

5 hozzászólás
NaNa_88 

Még akár jó is lehetett volna. Untam. :(

molly_

Woah, hát ez nem hozta meg a kedvem a könyvhöz – pedig nyilvánvalóan jobb, mert hát „a könyv mindig jobb”, na.
Jól indult, de így a végére érve a legnagyobb jóindulattal is csak egy egyszer nézős tucat-fantasy filmként lehetne jellemezni. És még csak nem is volt izgalmas… sajnos minden tekintetben olyan semmilyen: látványvilág, karakterek, fantasy elemek, stb. Ennél sokkal-sokkal jobbat is ki lehetett volna hozni belőle.
Totál megértem, hogy a könyvsorozat rajongói ki vannak bukva rajta.

1 hozzászólás
Törpillaa 

Az eleje nekem tetszett izgalmasnak tűnt, de a közepén és a végére kezdett el laposodni. Látványos volt a szereplők izgalmasnak tűntek, de lassan elvesztettem az érdeklődésem felettük. A történet érdekes csak ne lett volna ilyen vontatott, unalmas egyszer nézhetős.

Röfipingvin

Bár látványilag, színészi játékilag, fényképezésileg egészen meg vagyok elégedve a fimmel, ám mégis csak egy hatalmas katyvasz az egész. A könyv, illetve könyvek ismerete nélkül kicsit se füle se farka az egész, elég nehéz érteni benne a miérteket és a kapcsolatokat. Ha rendszerben nézem, és próbálok köré filmes univerzumot képzelni, akkor sem egészen stimmel.
Szóval jó lett volna, ha a pénzből, amit erre fordítottak, egy tisztességes első részt csinálni, vagy nem csinálni semmit. Mert ez így úgy nagyjából értelmezhetetlen.

Serafina_Darion 

Engem megvett a film. Nem olvastam a könyveket de most már akarom őket. Imádtam a világot, a történetet, a karaktereket. Ha nem gondolok arra hogy feldolgozása akkor egy nagyon jó fantasy.

dr_Eminens 

A setét torony-sorozatból az első könyvet olvastam valamikor, az sem igazán ragadott meg, de reméltem, hogy ez a film – még ha adaptációként le is húzták – önmagában élvezhető lesz, vagy esetleg felcsiholja bennem az érdeklődést a sorozat folytatására.

Szóval, King ide vagy oda, komolyan élvezni akartam, de ez annyira agresszívan középszerű volt, hogy nem is tudnék semmit kiemelni. Adott a Jó, a Gonosz, meg a Kiválasztott Gyerek, semmi mélység nincs a karakterekben, és semmi kémia közöttük. Roland New York-i jelenetein párszor nevettem, ez a legpozitívabb dolog, amit el tudok mondani róla. Semmi atmoszféra. A sztori egy nagy csomó YA-sci-fi klisé. Még csak rossznak sem tudnám mondani. Egyszerűen üres.


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Roland: Nem a kezemmel célzok. Aki a kezével céloz, megfeledkezik atyja arcáról. A szememmel célzok. Nem a kezemmel lövök. Aki a kezével lő, megfeledkezik atyja arcáról. Az elmémmel lövök. Nem a fegyveremmel ölök. Aki a fegyverével öl, megfeledkezik atyja arcáról. A szívemmel ölök.

Valentine_Wiggin 

Jake: Ez hotdog.
Roland: Kutyahús? Milyen fajta?

Valentine_Wiggin 

Jake: Ő olyan, mint az ördög, nem?
Roland: Nem, annál rosszabb.

Valentine_Wiggin 

Roland (Jake-nek): A te fegyvered a ragyogás, az enyém a pisztoly.

Valentine_Wiggin 

Roland: A te világodban még mindig beszélnek az állatok?

jancsibohi 

csajok a metrón: Bogyós buli? Mi is beszállhatunk?
Roland: Megfeledkeztetek atyáitok arcáról!

Zakuro 

Narrátor: Egy torony áll az Univerzum középpontjában, az véd meg minket a sötétségtől. Azt beszélik, egy gyermek elméje ledöntheti.


Hasonló filmek címkék alapján