A sebész (2014–2015) 56

1 díj · 1 jelölés

A sorozat hőse John Thackery sebészorvos, aki az egyik New York-i kórházban dolgozik az 1900-as évek fordulóján. A férfit mentora, Christiansen doktor váratlan távozása után vezető sebészorvossá léptetik elő. Azt szeretné, ha pártfogoltja, Everett Gallinger lenne a helyettese, a kórház fő… [tovább]

angol

Képek 8

Szereposztás

Grainger HinesCaptain August Robertson
Katrina E. PerkinsUpper Class Pedestrian
Clive OwenDr. John W. Thackery
André HollandDr. Algernon Edwards
Eve HewsonLucy Elkins
Jeremy BobbHerman Barrow
Lori Finkelnővér
Juliet RylanceCornelia Robertson
Michael AngaranoDr. Bertie Chickering Jr.
Cara SeymourHarriet nővér

További szereplők

Kedvencelte 31

Várólistára tette 107


Kiemelt értékelések

Ascyra 

Sajnos nem tudok a sorozatért fele annyira sem rajongani, mint az orvostudmányért, és annak vívmányaiért. Nagyon sok hibája van, annak ellenére, hogy én végignéztem, de ezt inkább a fent említett tudományág iránti kíváncsiságomnak tudom be, mint a sorozatnak. És ez baj. Azt sem tudom hol kezdjem, de inkább pontokba szedem, a rend kedvéért és kezdem a jóval.
– Mr. Owen csodálatos színész. Ha valakit eddig nem győzött volna meg a nagyon sokféle szerep, amit eddig eljátszott nekünk, akkor ezt a sorozatot, csak miatta érdemes kipörgetni. Nem kevésbé volt magával ragadó André Holland játéka sem, nagyon szépen sikerült a főszereplők castingja.
– A zene fantasztikusan nem illik az 1900-1 éves időszakhoz, nagyon elüt tőle, és ezt sikerült mégis úgy összehozni, hogy amikor a zene szól, minden pillanata +10-el élvezetesebb lett a képkockáknak, lenyűgöző hozzáértés, ezért is szívből nagy grat!
– Juliet Rylance és Cara Seymour játéka engem szintén elvitt, azt nem mondom, hogy magasságokba, de a fekete leves előtt a két hölgyet kiemelném, hozták a kötelezőt, és szerettem őket, szerepeik is nagyon szép, íves karakterek voltak, tele meglepetéssel, élmény volt őket nézni.
És akkor:
– A mellékszereplők válogatásánál egyáltalán nem fektettek arra hangsúlyt, hogy az illető valóban sikkerrel fogja-e venni a szerepe akadályait. Kiemelném a Lucy Elkins nővért alakító Eve Hewson-t, akinél volt, hogy átpörgettem a jeleneteit (ilyet szinte sosem csinálok), mert nem bírtam elviselni Steven Segal arcát, csak női köntösben. Borzasztó volt, bocsánat, de ez nem játék. Arról már nem beszélek, hogy nemcsak az adottságai nem teszik lehetővé, hogy élvezettel nézzük, de a karakterébe meg sem próbált életet vinni, az elejétől a legeslegvégéig ugyanaz az unott, semmitmondó, könyörtelenül határozatlan játék jellemzi. Ami azért ennyire dühítő, mert kulcsfigura és nagyon finom fűszere lett volna ennek a különleges alkotásnak. Ha nagyon bűnbakot kell keresnem, hogy miért sótlan ez az alkotás, akkor őt előkapnám. Nonszensz.
– Ugyanígy a két fiatal másik orvos, akik azért szintén az igyekezet hiányában tolták végig a gázsiért, talán egy picivel többet hoztak, mint a fent említett figura. (direkt nem fogom színésznek hívni – szakma és hivatás között itt világlik fel a különbség). A Dr. Chickering-et alalkító fiatal férfiról a legutolsó percig nem sikerült elhinnem, hogy orvos, s bár bírtam a karaktet, de inkább megmosolyogtató volt, mintsem komolyan tudtam volna venni, mint szakmabeli.
– Az első évad messzemenőkig jobb és még az is csak 7*. A második tömény unalom, nagyon erőltett cselekmények, néha már az volt az érzésem, hogy valami meetingen ülök, ahol bedobálnak ötleteket a kollégák, hogy: na, mi legyen a következő részben? Valamit hozni kell, terveink vannak, mi lesz az éves tervteljesítéssel, ha nincs ötlet? – szörnyen erőlködtek. Szinte kihallik mögüle a megterheltségtől való nyögés. És nem, nem jó értelemben.
– Zsúfolt. Nyilván szerették volna felvonultatni a kor legnagyobb technikai vívmányait, de azt el tudjuk képzelni, hogy az összes fel lett vonultatva úgy, hogy kb. 10 ember, és csak New Yorkban találta fel őket? Csak méltatlankodni tudok ezen. Rohadt amatőr.
– Ha orvosi sorozat, akkor ehhez képest a Dr. House etalon és lefogadom, hogy talán még a Kés alatt két béna orvosa is jobban szórakoztatott (egyébként szépen össze lett ollózva szinte minden a hasonló orvosi sorozatokból, még karaktereket is koppra lemásoltak), mint ennek a sorozatnak az egésze. Mert ugyan a két főszereplő elvitte a hátán, és arra elég volt, hogy engem behúzzon, de ha valaki nincs ennyire oda Mr. Owenért, annak én bizony, nem ajánlanám, hogy pont ezt a sorozatot válassza.
Nagyon kár, hogy nem tudok a messzemenőkig szívből jót írni róla, mert nagyon, de nagyon akartam szeretni, ráadásul elvárás nélkül ültem le elé, mégis döbbenetes, hogy mennyire nem sikerült engem meggyőznie, pedig minden feltétel adott volt.
Nagyon nagy kár érte, és örülök, hogy nem lesz harmadik évad.

3 hozzászólás
Negative_Singularity

Úristen… össze kell szednem a gondolataimat, mert ez a sorozat bizony nem mindennapi, és hihetetlenül zseniális; vagy, ha írható ez egy filmre: intelligens. A történet egyszerű, de nagyszerű, egy kórház sebészeti osztálya ad keretet a karakterfejlődésnek, a kor kapzsiságának és erkölcstelenségének, egyúttal ennek épp az ellenkezőjének is. Brutális, milyen eszközöket és eljárásokat használtak akkoriban, noha jórészt ennek (is) köszönhető, hogy ma ott tart az orvostudomány, ahol.
Thackery karaktere hihetetlenül beletalált mindenbe, a drogfüggő orvoszseni, akinek a spoiler A többi szereplő is egyéniség volt, nem lehetett egyszerűen szeretni vagy nem szimpatizálni velük; éltek, hol jobban az ember szívéhez nőttek, hol olyan gyomrost adtak, hogy beleszédültem.
Lehetne itt még órákat ülni felette, meg regényt írni, elemezni, de felesleges; ezt látni kell.
A vége pedig szintén zseniális volt, az a zárókép, amikor a hentelős sebészet nyit a spoiler előcsalja az emberből a lúdbőrös érzést. Valami új kezdete, a régi továbbfejlesztése. Zseniális. Komolyan nem tudok rá mit mondani.
És a zene! A zene… <3 Fulladok az atmoszférájában, nekem ez volt a kokainom, heroinom, éterem, minden kábulatom.
Rettentően hiányozni fog ez a sorozat.

krlany 

Én ennek az első évadát nagyon szerettem.
Századelő, drogprobléma, sebészi eszközök és gyógymódok feltalálása, és a fehér-fekete ellentét, hogy csak néhányat említsek.
Szerintem zseniális, és néha brutális is. Nincs benne finomkodás, az arcodba kapod, de tényleg.

Lunemorte 

Unalmas történetszálak. A sebészeti eljárások érdekesek, eléggé véresek és valósághűek.

ryzsy

Soderbergh valamit nagyon elkapott. Már az első rész úgy kezdődik, hogy az akkor kísérletezett császármetszés részleteit látjuk példátlan feszültségű jelenetben, ami egy pillanat alatt bevonz minket a filmbe. Úgy tűnik, egy hullámhosszra került a főszereplővel, pontosan tudta, hova szeretne eljutni, és ebben nagyban egyetértett a színészgárdával is. Legalábbis erősen kézben tartja a történetet, van stílusa, és megvan a megfelelő ritmus, ami miatt nem lankad az érdeklődés.

Bohemian 

Az első évd részeivel haladva egészen belépdelt a kedvencekig, aztán a 2. évad szinte csak hátrálásból állt. Ha lehetne évadonként kedvencelni, az első biztosan közöttük volna, de a másodikra nagyon ellaposodott az egész sajnos. Azért ott marad a küszöbön, mert egy igen jó és érdekes sorozat. :-)

piciszusz 

Ez egy nagyon jól összetákolt sorozat. Érdekes alapsztori, remek karakterek, drogok, amiket gyógyító erejűnek hisznek és a zenéje az valami zseniális. Kicsit nekem Dr. House beütésű, de mindenképpen nézni fogom a többi évadot is :)

Honey_Fly 

Nagyon erőteljesen indult a sorozat, az első rész zseniális volt. Sajnos azt a színvonalat nem tudták tartani, a végére eléggé ellaposodott. Minden részben volt valami ütős, de összességében érdektelen volt. Ettől eltekintve várom a 2. évadot.

Ramada

Nagyon szerettem ezt a sorozatot, nem lesz 3.évad?

Questfire

Nagyon ott van.
Történetileg, művészileg, dramaturgia-rendezés szempontjából, kihagyhatatlan.


Népszerű idézetek

Negative_Singularity

– A nemesi vér mutatja meg legjobban mindenekfelett, ki az arra érdemes. Az tiszteletet parancsol. Magyarország éppen ezért világelső oly sok mindenben.
– Kár, hogy nem vagyunk mind magyarok…

Ascyra 

A jó nem elég, a jó nem válthatja meg a Világot!

Ascyra 

– Nem értem, miért lenne érdemes a narkotikumok túlzott használata tudományos tanulmányozásra.
– Dr. Thack: Azért mert ugyanúgy gyógyítani és kezelni kell, mint a többi betegséget.
– A függőség betegség? Micsoda abszurd gondolat! A függőség az egyén erkölcsi csődje.

Ascyra 

Dr. Thackery: Ne vedd annyira komolyan a szüzesség dogmáját! Azt csak a férfiak találták ki, hogy uralják a nőket.

Ascyra 

Isten tesz ránk. Lefoglalja az, hogy hagyja meghalni a beteg gyermekeket.


Hasonló filmek címkék alapján