Kedvencelte 6

Várólistára tette 92


Kiemelt értékelések

Bálintwatch

Sok minden lehetne ez a film, de közben mégsem az, amit várnánk tőle. Legalábbis a felszínen nem. A Nomadland a gyász és az elengedés manifesztuma, ami valahogy sohasem ér véget. Elbúcsúzhatunk, lezárhatunk embereket és történeteket az életünkben, mégis egy kis részük bennünk marad. Néha élénkebben, néha halványabban, néha eszünkbe se jut, csak belül érzünk valami megfoghatatlan magányt és ürességet. Elengedni nem fogunk tudni teljesen sohasem, de megtanulhatunk vele élni, és valamiképpen a javunkra fordítani. Számomra ezt adta ez a film.

Elmer 

Valamit nagyon vártam ettől a filmtől, a korábbi kis teaser alapján, és azt mégsem kaptam meg. Egy szép hosszú beállítás volt, és titkon azt reméltem, hogy lesz majd valami izgalmas formája az egyébként izgalmas témának (az úton, a furgonjaikban élő amerikaik szubkultúrája a gazdasági válság után) Ugyanakkor egy szép emberi történet, ami picit lehetne rövidebb, és akkor talán feszesebb lenne. Frances McDormand viszont újfent nagyon jó, miatta és a szép tájak miatt mindenképp érdemes.

monokrom22 

A nomádok földje egy igazán ínyenc darab, éppen ezért kevesen fogják igazán értékelni. Valami egészen újat mutat, de igazán erős és mindent mozgató történet híjján, csupán egy egyedi hangulatú utazásra, egy betekintésre invitálja a nézőjét, egy eddig nem túl sokat látott világba. Technikailag rendben van a darab, a zene maximálisan kiaknázza az érzelmességet, Francis McDormand pedig fantasztikus. Óvatosan közelítsetek felé, nagyon egyedi, ugyanakkor fontos és értékes darab.

StAngela

Nehéz írnom erről a filmről, mert nagyon megfogott. Azt hittem, hogy csak a lakóautós nomád életről fog szólni, de ennél jóval több mondanivalója volt. A úton levés lelki részét is megmutatta, miközben azt sem rejtette véka alá, hogy nem könnyű ez az életforma.
Tetszett, hogy Fern és a többi szereplő múltjába és gondolataiba is betekintést nyerhettem. Einaudi zongoradarabjai pedig tökéletes aláfestésként szolgáltak a hol vidám, hol magánnyal és szomorúsággal teli jelenetekhez. Szívből ajánlom ezt a filmet!
Engem magával ragadott a hangulata.


Hasonló filmek címkék alapján