A mobil (2016) 34

Cell
98' · amerikai · sci-fi, thriller, horror 18

Egy rejtélyes telefonjel hatására a mobiltelefont használók vérszomjas szörnyetegekké válnak.

angol

Szereposztás

Samuel L. JacksonTom McCourt
John CusackClay Riddell
Isabelle FuhrmanAlice Maxwell
Stacy KeachCharles Ardai

Kedvencelte 2

Várólistára tette 65


Kiemelt értékelések

csartak 

Ugyan nem olvasok el minden Kinget, de a regényekből készült filmeket előbb-utóbb megnézem, így ez is sorra került. Jól indul, tényleg van egy kis Walking Dead utánérzése az embernek – sőt azoknak akik a sorozatot nézik, szerintem meg se kottyan az egész. Ez a belevágás megadná az alaphangulatot az őrülethez.. de aztán mégis üresjárat lesz belőle. A legvégét elég jól megadja. spoiler Bár olvasom, hogy a könyvet nagyon átírták, így a végét is.
De tiszta hülyeség, szóval a film ijesztő lenne, de miután bejeztem, lefeküdtem aludni, az ágyban fekve rám jött a röhögés, azoktól a jelenetektől, amikor a „zombik” kerekre nyitott szájából jött ki az a statikus zörej hang. :)

julcseee

Hát ez nagyon nem volt jó :(
Kezdjük azzal, hogy a párommal kb egyszerre aludtunk el a film felénél, szóval már ez is mond valamit.
Én olvastam a könyvet is még jó régen, és bár nem az volt számomra Stephen King legjobb regénye azért szerettem. De a filmet nem. UNalmassá tették, egy nagy érthetetlen katyvasszá. És a vége? Teljesen más mint a könyvben, de hogy ezt miért? Még jobban elrontották így :(

2 hozzászólás
Szyszyyy

Tudni kell, hogy nagyon sok Stephen King filmet láttam. Gyerekként nagyon imádtam őket. Aztán gondoltam, jó lenne valamit elolvasni is tőle. Kinéztem magamnak A mobil-t. Annyira jónak tűnt leírás alapján. Éppen a hatalmas TWD mániát éltem és gondoltam jupiii, zombik.
De végül nem mertem elolvasni. xD Féltem, hogy nem fog tetszeni.
Viszont, amikor megláttam, hogy jön a film akkor nagyon megörültem. Megnézve a trailert hatalmas csodálatosságnak tűnt.
Aztán jött a pofára esés.
Megvannak a filmnek a maga jó pillanatai. Például az eleje ütős volt, amikor mindenki bekattant. Akkor még én is azt gondoltam, hogy jó lesz.
De sokkal jobbra számítottam… Alig történt benne akció. Én sokkal több támadást és harcot vártam volna.
Bővebben: http://szyszyyy.blogspot.hu/2016/07/cell-mobil.html#more

Negative_Singularity

Hát… hallottam erről a filmről hideget-meleget, és épp ezért alig bírtam rászánni magam, hogy megnézzem, no meg persze azért, mert a könyvet nem olvastam, így viszonyítási alapom sem volt. SK-től már megszoktam, hogy nem ad mindenre magyarázatot, ez egyébként furcsa mód az ő világát egészen egyedivé és nagyszerűvé teszi, kész tényként kezel mindent, és mindig csak egy pillanatnyi kiragadott történetfonalat tár a néző elé.
Igazából most is ez történt, egy csomó kérdés maradt bennem, nyitott ajtók végeláthatatlan folyama, de nem zavart. Az már sokkal jobban, hogy minden majdnem-zombis filmben a Walking Dead koppintását látják; mintha az a film akkora újítás lett volna, hogy előtte a büdös életben nem léteztek zombis filmek. Most ez a menő, ehhez kell mérni mindent, mint ahogy egy normális varázslós / mágusos filmmel sem lehet kijönni, mert egyből beindul a véresszájú gépezet: Harry Potter koppintás! Istenem, de szánalmas már.
Mindegy is, ez a film nem ettől lett átlagos, bár meg nem tudom mondani, hogy miért. Ez most nem lett olyan erős, de, ha belegondolok, egyik SK film sem erős, hanem a fentebb említett egyedisége miatt kiemelkedő, engem meg pont ezzel vett meg oly sok évvel ezelőtt. Én ezt lezárom annyival magamban, hogy nem a legjobb SK film, és ennyi.
Amúgy pedig, hogy a Trollolo zenéjére alszanak… köszönöm, kiégtem :D A zeneválasztás a végén is kitűnő: Never walk alone.
Egyszer jó volt.

Kingslayer

Az igazi problémám az volt a filmmel, hogy nem éreztem benne Kinget, és ez egy King-adaptációnál elég nagy baj. Mivel a könyvet nem olvastam, így nem tudom, hogy a filmkészítők vagy King hibája. Másfelől, ha eltekintünk ettől a dologtól, akkor sem egy erős alkotás, valahogy nem tudott érdekelni, mi lesz a vége.

1 hozzászólás
Blissenobiarella 

Hát, ööö… izé. A könyvért sem voltam odáig, és a zombis filmeket sem szeretem, úgyhogy elég komoly deficittel indult nálam ez a film. Az első 10-15 perc viszont meggyőzött, hogy jó lesz ez, mert tök látványos volt, és kivételesen John Cusack fizimiskájától sem hánytam el magam rögtön. Aztán jött Samuel L. Jackson, aki köszönőviszonyban sincs a könyvbéli karakterével, de elég jó mondatokat adtak a szájába, és még humora is volt, szóval őt csíptem. A kiscsajhoz meg a többiekhez nem igazán tudok hozzászólni.
Meg úgy amúgy a filmhez is csak annyit, hogy bár az eredeti sztori sem egy nagy eresztés, de azért ennél jóval nagyobb potenciált rejtett magában. A film nem adja meg a történet mélységét, nem igazán ismerjük meg a karaktereket és sokkal inkább az akció felé hajlik, de akciófilmnek meg nem elég akciódús, szóval nem könnyű ez… a végét meg inkább hagyjuk is.
Esti film+-os szórakozásnak elmegy, de egyébként teljesen nyugodt szívvel kihagyható. Még King-rajongóknak is.

EeNii 

Csak azért néztem meg, mert Stephen King adaptció, meg mert Samuel L. Jackson.
Hibát követtem el.

StAngela

Nos, szeretem King könyveit és el kell árulnom, hogy a nagy kedvencem tőle éppen A mobil (Na és A hosszú menetelés). Legalább 4-szer olvastam a könyvet, így nagyon megörültem, amikor láttam, hogy már ebből is van filmváltozat.
Aztán elkezdődött a film és kb. az első 10 percben kiderült, hogy a könyvhöz nyomokban van csak köze. Rettenetesen irritált, hogy még csak meg sem próbáltak ahhoz igazodni, ami le van írva. (Leszámítva Ardai igazgatót, a srácot meg a Kashwak dolgot.)
John Cusack-ben egyáltalán nem fedeztem fel a könyvbeli Claytont és ami Tom-ot meg Alice illeti, náluk is elrontották a szereposztást.
A telefonemberek meg kicsit sem voltak olyan szörnyűek, mint King könyvében és a levitálás is kimaradt.
Nekem óriási csalódás volt ez a film! ,Mérföldekkel alulmúlta a várakozásaimat és a könyvvel szemben egy kalap kutyaszart nem ért!
A 4 csillag a King könyve iránti szeretetem következménye, mert apokalipszis ide vagy oda 2 csillagnál ez nem érne többet.


Hasonló filmek címkék alapján