A köd (1980) 32

The Fog
89' · amerikai · horror 16

A kaliforniai tengerparti városkára lassan ráborul a tenger felől gomolygó köd. A félhomályból misztikus alakok bukkannak elő, a száz éve éppen ugyanitt szánt szándékkal tengerbe veszejtett hajó matrózainak képében. Azért jöttek, hogy egy ősi átok szellemében kegyetlen bosszút álljanak árulóik… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Adrienne BarbeauStevie Wayne
Jamie Lee CurtisElizabeth Solley
Janet LeighKathy Williams
John HousemanMr. Machen
Tom AtkinsNick Castle
Hal HolbrookMalone atya
James CanningDick Baxter
Charles CyphersDan O'Bannon
Hirdetés
A köd (1980)
Forgatókönyvíró
Operatőr
Zeneszerző

Gyártó
AVCO Embassy Pictures

Feldolgozásai

A köd (2005)
A köd (2005)

Kedvencelte 5

Várólistára tette 20


Kiemelt értékelések

Saille 

Ez volt az a első horrorfilm amit láttam, s olyan creepy volt még akkor nekem az égőszemű tengerészek szellemeivel, hogy utána nem mertem egyedül aludni. Ma már persze nem, de most is megragad a minimalista fojtó hangulata, a köd ahogy elönt mindent, a kihalt utcák, a döndülések az ajtókon… Szerencsére ezt nem oldották fel olyan misztikus szerelmi maszlagban, mint a remake-jét. Itt egyszerű, de kőkemény bosszúról van szó, szemet szemért, fogat fogért. Nálam minden hiányosságával és retró fílingjével együtt a number one.

1 hozzászólás
hankman

Ideje volt megnézni ezt a klasszikus darabot. A zene nagyon hangulatos a filmhez.
A főbb szereplők a rádiós nő (Stevie Wayne, megjegyzendő a magyar hangja nagyon ellett találva, kellemes női hang), a sofőrködő pasas (Nick Castle, aki egész jól vágta a dolgokat) és a jegyző(?) nő (Kathy Williams, idegesítő, de legalább volt egy karaktere) jól kidolgozottak voltak. A káráló Molen atyát inkább hagyjuk.
A film eleji mese nagyon kis hangulatos volt, csak az ijesztést hiányoltam a végéről, de teljesen rendben volt.
spoiler

Shinzo 

Ez a másik Carpenter film, amit még nagyra tartok. A korához képest igen jó effektek (tetszett, ahogy előjön a köd és az árnyak) és remek hangszerelés, melytől néha szó szerint frászt kaptam. Szóval klassz kis időtálló darab. :)

2 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján