A kezdő (2015) 583

The Intern
121' · amerikai · dráma, vígjáték 12

A menő netes divatcég az egyenlő esélyek jegyében idősebb gyakornokokat is hajlandó fogadni. De erre talán nem készültek fel: beállít hozzájuk egy 70 körüli öltönyös, diplomatatáskás úr (Robert De Niro), és munkát kér. Valaha ő is hasonló szakmában dolgozott, mondja.
A cég főnöke, a… [tovább]

angol

Képek 28

Szereposztás

Anne HathawayJules Ostin
Robert De NiroBen Whittaker
Nat WolffJustin
Rene RussoFiona
Adam DeVineJason
Anders HolmMatt
Andrew RannellsCameron
Zack PearlmanDavis
Jason OrleyLewis
Christina SchererBecky

További szereplők

Kedvencelte 97

Várólistára tette 166


Kiemelt értékelések

Theana 

A koncepció alapvetően nem új, hiszen Nanny McPhee, Mrs. Doubtfire, Gagyi Mami is ezért létezik, ezért látogat el a családokhoz, spoiler. Továbbá arról is szól, hogy nem szabad „eldobni” az idős embereket sem, hiszen annyi mindent át tudnak adni nekünk, mert sokkal több mindent megtapasztaltak már, mint az ifjabbak. Szép film. Minden alkalommal nagyot üt.

Chriss 

Jól esett a lelkemnek ez a film, bár vígjátéknak én nem nevezném. Robert De Niro nagyon aranyos volt Ben szerepében, és bebizonyította, hogy bizony áthidalhatók a generációk közti különbségek, és bőven van mit tanulnunk egymástól. És ez itt működött teljesen. Anne is otthonosan mozgott Jules, a karrierista anya szerepében. Ő amúgy sem tud rosszul játszani :) Annyira sajnáltam, együttéreztem vele, mikor kiderült a családi titok spoiler Mi a tanulság? Sokat tanulhatnak a fiatalok az idősektől, és az idősek is a fiataloktól. A kölcsönhatás mérhető. Ebben a rohanó világban nem szabad egyik generációt sem perifériára állítani, hiszen mindegyik más előnyökkel szolgál, csak meg kell találni az együttműködési lehetőségeket. Szép film, én mindenkinek ajánlom megtekintésre :)

Nihilchan 

Hatalmas pozitív csalódás ez a film! Azt hittem, valami gagyi kis komédia lesz, de egyáltalán nem az. Szép, érzelmes, szerethető és legtöbbször lélekmelengető. A végén volt olyan szála a cselekménynek, amivel nem értettem egyet, de alapvetően kedves üzenetű és bájos. Ben egyszerűen tündéri volt, mindannyiunk életébe kéne egy olyan nagypapa/apa/társ/kolléga vagy akárki, aki hasonlít hozzá. Az idősek bölcsessége és fontossága pedig egyébként is felértékelődik a mostani helyzetben. Nagyon tetszett!

NaNa_88 

Hatalmas pozitív csalódás. Sokkal kevésbé volt nyálas, mint amire számítottam. És egyáltalán nem volt erőltetett, amire szintén fel voltam készülve. Nagyon jól szórakoztam, miközben persze többször meghatódtam. spoiler Végig azt éreztem, hogy nem akart sokat a film, olyan hihetetlen nagy esemény nem történt benne. spoiler
Nem is nagyon tudnám részletezni. Aranyos, vicces, helyenként megható. Kedves mellékszereplők, és Robert De Nirot se láttam még ennyire aranyos szerepben. :D Az egész egyszerűen könnyed volt. Kikapcsolódáshoz tökéletes. Akár többször is. :)

4 hozzászólás
Chris_teena 

Robert De Niro-t imádom a Showtimeban és a Last Vegasban viszont a Nagyfater elszabadul olyan mű, amivel a világból ki lehet üldözni.
Ezek után jött szembe ez a film, elindítottam hát, gondoltam háttérzajnak megteszi. Aztán valahogy a képernyő elé ragasztott.
Ben egy imádnivaló öregúr, aki keresi a helyét egy fiatalok uralta munkahelyen, ahol aztán kedvességével mindenkit megvesz kilóra. Komolyan, helyet kapott a kedvenc kitalált karaktereim között. Hogy szándékosan el fogom-e indítani ezt a filmet, az mondjuk még kérdéses, de ha belefutok a tvben, tuti nem fogok elkapcsolni.

Charityy 

Milyen kis cuki Robert De Niro :D A legcukibb szerep, amiben eddig láttam. Egy hihetetlenül jó munkatársat és elsösorban barátot alakít. Julesszal nem indult felhötlenül a kapcsolatuk, hiszen Jules igen kemény, akaratos nö, de megmutatta, hogy belül igenis kedves, aranyos és vicces.
Tetszett, hogy feminista elemeket is belevontak, valamint megmutatták, hogy az idösek sem haszontalanok, a tapasztalatukkal rengeteget tudnak nyújtani. Egy dolog nem tetszett annyira, hogy a szerintem fontos problémát kissé a háttérbe helyezték és nem igazán zárták le.

Imma 

Az elején nagyon tetszett, aztán jött egy csomó tök felesleges jelenet, a fontos dolgokat pedig, amiről megérte volna beszélni, nem fejtették ki, illetve szerintem az egész problémakört teljesen rosszul közelítették meg. spoiler

2 hozzászólás
viky0222 

Nem gondoltam volna, hogy ennyire élvezni fogom, abszolút pozitív csalódás volt. Tetszik a témája, hogy megmutatja, az idősebbek nem tudnak dolgozni a koruk miatt, sőt, néha kifejezetten jól jöhet a tudásuk. Megmutatja, hogy nem szabadna elítélni valakit csak a kora miatt, és persze azt is, hogy egy nő is lehet sikeres, lehet vezető, meg minden. spoiler
Robert De Niro aranyos volt, a karaktere pedig az a barát, akire mindenkinek szüksége lenne.
Nem volt tökéletes, de kellemes kikapcsolódás, kicsit másabb, mint a mai tucat filmek, akár többször is. :)

elentiya

Imádtam minden egyes percét! :D
A színészek hihetetlenül jók voltak – főleg Robert De Niro –, vicces volt, de közben néhány jelenet elég erősen siratós volt. :D

nekedcsakRia

Hát én ezt most rohadtul szerettem! Bevallom, mikor még ment a moziban, rohadtul nem voltam rá kíváncsi, aztán mostanában kicsit besokalltam lelkileg, és keresem a könnyed vígjátékokat. Így jutottam el A Kezdőig, és azt kell mondanom, oltárira a szívemhez nőtt a film. Vicces, könnyed, és irtózatosan cuki. Jó, nem olyan drámai, de nekem most pont erre volt szükségem.
A színészi játék tetszett. Az alapötlet tetszett. A zenék tetszettek. Jó volt, hogy nem alpári poénokkal operált. Még több ilyen filmet!


Népszerű idézetek

Pandalin

– Hány éves vagy?
– Én hetven és te?
– Huszonnégy, tudom többnek látszom, de ez a munka öregít, aminek te biztos nem örülsz.

Pandalin

– Fent van a facebookon?
– Igen, úgy 10 perce, úgyhogy még csak ismerkedem vele.

Pandalin

– Várj! Te minden nap megborotválkozol?
– Igen.
– Vasárnap is?
– Minden nap.
– De még akkor is ha tudod, hogy nem találkozol ismerőssel?
– Igen.

Corvus_CoRex 

Davis: Tényleg, áruld már el, mire jó a zsebkendő? Mert nekem ez tök homály.
Ben: Fontos kellék! Hogy a ti generációtok nem használja, az vérlázító. A zsebkendő ugyanis arra való, hogy kölcsön adjuk. Kérdezd csak meg Jason-t! A nők sírnak Davis, nekik adjuk kölcsön. Ez az egyik utolsó fennmaradt lovagias gesztus.

Theana 

Ben Whittaker: (…) A nyugdíj meg a kreativitás reggeltől estig tartó kemény próbája. Bevallom, kezdetben izgalmasnak találtam; olyan volt, mintha lógnék a munkából. A törzsutas mérföldjeimből beutaztam a világot, de minden hazatéréskor, mint egy szikla, úgy zuhant rám a haszontalanság érzése. Mozgásban kell maradni. Rájöttem, hogy ez a trükk. Felkelsz, kilépsz a házból, elmész valahová, mindegy, hogy hová.

Theana 

Ben Whittaker: Na, és melyikük Maddie?
Paige: Az a rózsaszínruhás.
Ben Whittaker: Értem. A rózsaszínruhás.


Népszerű triviák

Fluffy

Anne Hathaway karakterének az egyik alkalmazottját Mia-nak hívják. Ez egy utalás Anne Hathaway korábbi filmjére, a Neveletlen Hercegnőre, amiben ő játssza Mia hercegnőt.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: A kezdő (2015)

A kezdő (2015)

Kapcsolódó művészek: Anne Hathaway

Fluffy

A női főszerepre eredetileg Reese Witherspoon-t választották ki, ám a színésznő az utolsó pillanatban lemondta a szerepet, az ő helyére ugrott be Anne Hathaway.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: A kezdő (2015)

A kezdő (2015)

Kapcsolódó művészek: Anne Hathaway · Reese Witherspoon

Fluffy

Egy jelenetben Robert De Niro karaktere össze van zavarodva, mert nem tudja kicsoda Jay Z. Ez egy bennfentes poén De Niro és Jay Z között 2012 óta.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: A kezdő (2015)

A kezdő (2015)

Kapcsolódó művészek: Robert De Niro

Fluffy

Drena De Niro, Robert De Niro adoptált lánya játssza a hotel menedzsert.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: A kezdő (2015)

A kezdő (2015)

Kapcsolódó művészek: Robert De Niro · Drena De Niro


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján