A varázsdada (Nanny McPhee 1.) (2005) 321

Amikor Nanny McPhee felbukkan a Brown-házban, a hét gyerek, akik alig egy esztendeje veszítették el az édesanyjukat, azonnal ellenséget látnak benne. Nem elég, hogy rusnya, azt gondolják róla, hogy gonosz, sőt, lehet, hogy egyenesen boszorkány. Egy szörnyű, ijesztő nevelőnő. Ám hiába akarnak… [tovább]

angol
magyar

Képek 54

Szereposztás

Emma ThompsonNanny McPhee
Colin FirthMr. Cedrick Brown
Angela LansburyAdelaide
Kelly MacdonaldEvangeline
Thomas Brodie-SangsterSimon
Eliza BennettTora
Holly GibbsChristianna
Jennifer Rae DaykinLily
Celia ImrieSzaporáné Selma
Elizabeth BerringtonLetitia

További szereplők

Kedvencelte 54

Várólistára tette 67


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Nem először láttam már, nagyon szeretem mert aranyos, jó a humora és varázslatos a története. A gyerekek jellemfejlődése is szépen van ábrázolva és a tanulsága is remek.
Szint úgy a színészgárda is remek. Colin Firth tökéletes volt az apuka szerepében, úgy szint a gyerekek is, már itt is látszott hogy Thomas Brodie-Sangster remek színész, de a többi gyerekre sincs panasz. Emma Thompson pedig kiemelkedő.
Biztos vagyok benne hogy máskor is megnézem! ^-^
https://66.media.tumblr.com/e53038b1b7bf952ec0374ccfd04…
https://64.media.tumblr.com/c79edd9bf0f5e96158ce28ab67d…

Chriss 

Jajj, úgy szeretem ezt a filmet :) Sok tanulsággal szolgál, de emellett szórakoztat is. A színészek pedig zseniálisak :)

Bea_Csakegyolvasólány 

Ez a film mindig is örök kedvenc marad. Szórakoztató és aranyos, de tanulságos is. Illetve a színészek sem elhanyagolhatók. Emma Thompson, Colin Firth és Thomas Brodie-Sangster remekül alakították a rájuk osztott szerepet, ahogy a többi színész és színésznő is. :)

viky0222 

Nagyon jót tett a lelkemnek ez a film. Tanulságos, és aranyos, élveztem majdne minden pillanatát, jó volt benne a humor, de komoly is volt, amikor kellett.
A színészek zseniálisak, nem is értem, hogyan maradhatott ki eddig egy film Emma Thompsonnal, Colin Firth-szel, Angely Lansbury-vel és Thomas Brodie-Sangster-rel. Már a szereposztását imádtam. :D
A történet végét már előre tudtam, szerintem teljesen egyértelmű volt, hogy így végződik. Kicsit spoiler
Gyerekként mondjuk valószínű nem tetszett volna. :D

5 hozzászólás
Londonna 

Bugyutácska, mégis aranyos történet. Nem tartozik a kedvenceim közé, viszont az a piszkos nagy helyzet, hogy Colin Firth, Kelly MacDonald és Emma Thompson miatt mégis csak kötelező darab. Számomra túlzó, giccses a képi világ (kivéve a zárójelenetet, mert az gyönyörű), akárcsak Matisse munkássága… :D A történet kedves, van tanulsága, gyerekeknek kitűnő.
Colin Firth alakítása itt is remek, ebben a szivárványvilágban azt hozza, amit kell, kellően nagy, teátrális gesztusokkal, bugyuta jelmezben és borzalmas frizurával. :) A játéka értékéből természetesen semmi nem von le semennyit. Ami egy ilyen típusú történethez és filmhez szükséges, tökéletesen hozza, bizonyítva, hogy gyermekfilmekben is kiválóan mozog, s úgy lubickol a közegben, mint halacska a vízben.

2 hozzászólás
Alexandra

Úgy szeretem ezt a kis mesét. Egyszerre bájos, tanulságos, és nem utolsósorban remek színészek játszanak benne.

Törpillaa 

Úgy imádom ezt a filmet. Annyira jók a szereplők nagyon, nagy kedvenc. Húgommal annyit néztük, hogy nem lehet beleunni.
Emma Thompson egyszerűen zseniális nagyon szerettem, mint Nanny McPhee. A gyerekek is csodásak főleg a pici imádni valók. Colin Firth is jó színész, de az elején nem kedveltem amiért nem foglalkozott annyit a saját gyerekeivel. Míg meg nem jött Nanny McPhee. :D

StarSpangledGirl 

Mivel gyerekfilmről van szó, vonakodva álltam neki (igazából egy kihívás vett rá, hogy megnézzem, na), pedig nem kellett volna. Tüneményes kis film volt.
A történet gyermekfilmhez méltón egyszerű, mint egy faék, de még is megvan a sajátos bája, ami nagyon szórakoztatóvá teszi. A szereplők is szeretnivalóak, könnyű azonosulni velük és ebben nagy szerepet játszik (pun not really intended) a színészi játék. Mindenki nagyon hitelesen hozta a karakterét: Colin Firth különösen aranyos volt a szerencsétlen hét gyerekes családapa szerepében és Emma Thompsonért is szokás szerint oda meg vissza voltam, de a többiekre se lehet panasz. Külön kiemelném Imelda Stauntont és Celia Imrie-t, egyszerre borsózott a hátam és rázkódott a hasam a nevetéstől őket látva. :D
Ami még nagyon érdekes volt számomra, hogy valahogy az egész film alatt az volt a benyomásom, hogy a történet nagyon hajaz a Mary Poppinsra (leginkább a második részre, csak ez fényévekkel jobb volt :D). Utánanéztem és elvileg nincs köze egymáshoz a kettőnek, szóval csak arra tudok gondolni, hogy mivel P. L. Travers és Christianna Brand nagyjából ugyanabban az időszakban éltek és alkottak, így hasonló közönségigényt kellett kielégíteniük a történeteikkel. Mindenesetre kicsit meglepett ez a nagy hasonlóság, de nem vált a filmélmény rovására, sőt. Nanny McPhee figurája számomra sokkal szerethetőbb, mint Mary Poppinsé, talán éppen amiatt, hogy nem vonja be cukormázzal a szigort és a fegyelmet. A film mondanivalója pedig különösen szép (vagy csak én vagyok túlérzékeny már megint) spoiler, jár érte az extra piros pont.
Mindent összefoglalva hát lehet, hogy éppen valami második gyerekkoromat élem ki, vagy nem tudom, mi van, de ezek a brit gyerekfilmek valamit nagyon tudnak, ajánlom hát őket bizalommal (na jó, a Mary Poppinst annyira nem. A helyett inkább ezt. :D).

Oleander 

Már az eleje is jó volt és utána csak még jobb lett!:) Colin fantasztikusan hozza a kicsit ügyetlen(és jópofa:)) apukát és én már az elején sejtettem,hogy ki lesz a választott.Sok jó poén volt benne és megható a vége. Jó kis film karácsonyra.Örülök,hogy láthattam!Ennek is meg kell lennie DVD-n!;) ui:.Nem tudom,hogy a finálé miért olyan rossz minőségű.:( Pedig pont arra lennék kiváncsi.


Népszerű idézetek

MFKata

Ha szükség van rám, de nem szerettek, akkor maradok.
Ha szerettek, de már nincs rám szükség, akkor elmegyek.

Londonna 

– Tejet?
– Semmiképpen. Mocskos dolog. Egészségtelen!
– Cukrot?
– Hatot kérek.
– Hatot…

Londonna 

Cedrick, nem is tudtam, hogy ilyen előnytelen külsejű lányokat sikerült produkálnod az évek folyamán.

Londonna 

– Milk?
– Definitely not! Most unhealthy!
– Sugar?
– Six, if you please.
– Six…

1 hozzászólás
Londonna 

– Nem kerülgetem a forró kását. Az a baj veled, hogy túlságosan sok gyereked van.
– Ja, az…
– Ne szólj bele! Mindig mondtam, hogy a nejednek, szegény unokahúgomnak sosem volt arányérzéke.

Londonna 

– Evangeline! Hol a jómodorod?
– A francba vele, vén szatyor! Hetek óta nem mulattam ilyen jól!

Londonna 

És íme a gyerekek az ő pásztorlány ruhájukban. Mármint a lányok. A fiúk… nos, igazából nem tudom, hogy minek öltöztek, de ők is itt vannak.


Folytatása

Összehasonlítás

Nanny McPhee


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján