A kaméliás hölgy (1984) 12

Camille
100' · amerikai, angol · dráma, romantikus 12

Marguerita vidékről szökik Párizsba, hogy durva apját maga mögött hagyja. Egy herceg befogadja, lányaként szereti, de Marguerita elvágyódik tőle, mert unatkozik. Kurtizánnak áll, gazdag férfiak karjaiban keres vigaszt, amikor szerelembe esik a fiatal Armand-nal. Kapcsolatukat nem nézi jó szemmel… [tovább]

Képek 61

Szereposztás

Greta ScacchiMarguerite Gautier
Colin FirthArmand Duval
Billie WhitelawPrudence Duvorney
Ben KingsleyDuval
David SuchetMonsieur Ober

Kedvencelte 2

Várólistára tette 69


Kiemelt értékelések

Pikachu 

Alapjában véve szeretem a kosztümös filmeket, de ez most valahogy nem. A történetet nem ismertem korábban, hogy mennyire hűen adja vissza a film, azt nem tudom értékelni. A szereplők egyáltalán nem voltak szimpatikusak, hősnőnk még eléggé idegesített is, valahogy nem tudtam sajnálni. A színészi játékok is néhol keservesen erőltetettek, bár meg kell hagyni mindkét főszereplő fiatal volt még. Ahhoz képest, hogy nem egy hosszú film, nekem nagyon lassan lett vége.

Kontra_Judit 

A drámaisága ellénre kedvelem ezt a klasszikus művet. Elolvastam pár éve könyvben, és láttam másik filmfeldolgozást belőle. Nekem Colin még tejfelesszájúnak tűnt ehhez a szerephez, a színésznő szerintem jó választás volt.

Bettina_Puskás

Láttam már sokkal jobb kosztümös filmet, mégis megkönnyeztem ez a filmet. Még ha Colin Firth kicsit túl naiv és nyálas volt néha, a szívembe lopta magát, annyira aranyos volt ^.^ Marguerite néhol idegesített spoiler , de a végére mégis megszerettem :) Jó film volt, kis időtöltésnek megteszi :))

Zsófia 

Jó hangulatú kosztümös film. Még úgy is teljesen élvezhető volt, hogy a főhősnő totálisan kattant módon állt az élethez és egy percig sem tudtam sajnálni vagy megérteni a szenvedéseit. Mintha direkt úgy csinált volna mindent, hogy ő soha ne lehessen boldog. Colin Firth karaktere is nagyon édesen hősszerelmes volt, csak épp nem volt elég tökös ahhoz, hogy képes legyen megzabolázni az asszonyát valahogy. *fejét veri a falba*

Greta Scacchi amúgy nagyon tetszett a szerepben. Jól is játszott, és csomó nagy névvel volt megtámogatva a film, így erre nem lehet panasz. A szerelmes jelenetek nagyon ártatlanul voltak ábrázolva, ennek kimondottan megvolt a varázsa így az ötven árnyalatú filmek korában. Talán nem egy sokszor nézős darab, de visszahozta a (rég elveszett) kedvem a kosztümös filmekhez, ezért most nagyon jól esett.

Osli75 

Az első amit megjegyeznék,hogy a zenéje halálra idegesített. Ezen kívül sem voltam elragadtatva, láttam már jobb kosztümös filmet. Marguerite szenvedése a végén már roppant idegesített. Azt hiszem ez lesz a következő klasszikus regény amit elő kell vennem. Kíváncsi lettem rá.

Londonna 

Klasszikus. Talán nem is kell bemutatni senkinek a történetet. A feldolgozás meglepően szépen és hűen adja vissza a regényt. A színészi játékok nagyszerűek.
Colin Firth itt még piszkosul fiatal, még csak 23-24 esztendős. Már itt is látszott rajta, hogy tehetséges színész, viszont bizonyos jelenetekben annyira, de annyira erőltetett az egész játéka. Gondolok itt elsősorban az intimebb jelenetekre. Lehet, hogy a kor miatt is volt ez, amikor még annyira visszafogottak voltak az emberek e téren (?), de valamiért végig azt látom ezeken a képsorokon, hogy erőlködik szegény. Szinte hallom a fülemben a rendezői instrukciókat, hogy figyelj Colin baby, legyél nagyon szenvedélyes, meg érzéki… :) És ez lett a végeredmény helyette, ez a kicsit megmosolyogtató próbálkozás. :) Vagy csak eleve túl kölyök, túl gyerekes és tapasztalatlan (nyilván ez is benne van), de akkor is. :) Ezt leszámítva nagyon szerettem itt is, amit csinált, ügyesen hozta a figurát és minden elismerésem. (Egyébként had említsem már meg még Ben Kingsley nevét is, aki szintén fenomenális alakítást nyújt ebben az adaptációban. :))

happy_moly

Egy kurtizán hölgyet ismerhetünk meg, aki az idő folyamán megváltozik és rátalál az igaz szerelemre. A történetben egy szomorkás, szerelmi történetet ismerhetünk meg. Colin Firth alakításával. :) Számomra kicsit vontatott volt a film, de egyszer nézhető volt.

shieldmaidenwithflowers

Ajaj, nekem ez a film nem tetszett. Néhol egyenesen ripacskodásnak tartottam néhány színész játékát, különösen Marguerite-ét. Talán Ben Kingsley mentette meg a filmet. Colin Firth sem brillírozott szerintem, bár ő tényleg szemtelenül fiatal még ebben a filmben. Viszont gyönyörű volt, csak ezért érdemes volt végignézni a filmet.
Az andalgások is néhol az idegeimre mentek. Negyedannyi szerelmes pillogás, egymásra mosolygás nélkül is értettem volna, hogy ők hű de mennyire boldogok és szerelmesek egymásba.

4 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján