Jane Eyre (1996) 84

Jane Eyre (Anna Paquin) okos, tehetséges, jóravaló lány, akit azonban a sors szeszélye folytán árvaságra jutva nagynénje kénytelen nevelni – egy ideig. A kedves rokon ugyanis büntetésből egy szigorú, kőkemény leányiskolába, a lowoodi árvaházba küldi Jane-t, ahol aztán az ott elképzelhető összes… [tovább]

angol · magyar

Képek 4

Szereposztás

William HurtEdward Fairfax Rochester
Charlotte GainsbourgJane Eyre
Anna Paquinfiatal Jane Eyre
Joan PlowrightMrs. Fairfax
Elle MacphersonBlanche Ingram
Fiona ShawMrs. Reed
Nic KnightJohn Reed
Nicola HowardEliza Reed
Sasha GraffGeorgina Reed
Billie WhitelawGrace Pool

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 24

Várólistára tette 44


Kiemelt értékelések

krlany 

Tudom, mindenki a BBC-s sorozatot isteníti, és tényleg jó az is. Viszont én szeretem Zeffirelli-t, meg azt, ahogy a dolgokhoz nyúl, még akkor is, ha nem a legtökéletesebb könyvadaptáció lesz a dologból.
Szerintem ez a film érzékenyebb, és én ezt tudom díjazni.

2 hozzászólás
Bee

Nagyon szép. Másképpen mint a 2011-es verzió, de ez is gyönyörű.
Számomra itt kezdődött a kosztümös filmek szeretete.
Zeffirelli hibátlanul adta át a Bronte-mű hangulatát.
Minden romantikusabb hajlamú egyénnek ajánlom ;)

Ancsúr 

Nekem ez az egyetlen Jane Eyre feldolgozás, ami megnyerte a tetszésem. Még a szereplőgárda is tetszett. A lány tényleg egy kicsit szárnyaszegett, és Mrs. Fairfaxet is sikerült eltalálni.
Imádom. Ennyi.

szolykahajni

Újranézés volt, annyi emlékem maradt a korábbi nézésből, hogy nem volt ez rossz, csak valami nem stimmelt mégsem. Rá is jöttem, hogy mi: Rochester alakja. Nagyon túllágyította ez a feldolgozás, az első pillanattól kedves és meleg, még a lóról való leeséskor is, egyáltalán nem hozza a „megszokott” Rochester képet. Ennek ellenére nagyon bájos pár Jane-nel, szívmelengető volt nézni a filmet.
Nagyon tetszett az is, ahogyan a gyermekkori éveket mutatta be a film, bevallom a kedven 2006-os feldolgozásomban sokszor beletekerek a lowoodi éveket bemutató részbe, tudom, hogy ez nagyon fontos Jane karakterfejlődése szempontjából, de valahogy sose kötött le igazán. Most „rendesen” végignéztem, és kifejezetten tetszett (ha a gyerek Jane-t alakító kislány nem is egy őstehetség…).
Szerintem ez lesz a második kedvenc feldolgozásom. :)

medveorszag

Rochester karaktere ebben a változatban nekem egész egyszerűen nem tetszik. A film összességében jó, de nem a legjobb feldolgozás, nálam a 2011-es verzió a nyerő, természetesen aki teheti, mindenképpen először a könyvet olvassa el.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján