Jane Eyre (1996) 97

Jane Eyre (Anna Paquin) okos, tehetséges, jóravaló lány, akit azonban a sors szeszélye folytán árvaságra jutva nagynénje kénytelen nevelni – egy ideig. A kedves rokon ugyanis büntetésből egy szigorú, kőkemény leányiskolába, a lowoodi árvaházba küldi Jane-t, ahol aztán az ott elképzelhető összes… [tovább]

angol · magyar

Képek 4

Szereposztás

William HurtEdward Fairfax Rochester
Charlotte GainsbourgJane Eyre
Anna Paquinfiatal Jane Eyre
Joan PlowrightMrs. Fairfax
Elle MacphersonBlanche Ingram
Fiona ShawMrs. Reed
Nic KnightJohn Reed
Nicola HowardEliza Reed
Sasha GraffGeorgina Reed
Billie WhitelawGrace Pool

További szereplők

Kedvencelte 29

Várólistára tette 61


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Azok közül, amit láttam, ez a feldolgozás tetszett a legjobban. Jane Eyre gyermekkori és felnőtt alakja is telitalálat, hasonlóan képzeltem el a könyvben. Talán Mr. Rochester volt egy kicsit túl finom, de abszolút jót tett a lelkemnek. Zeffirelli jót alkotott, engem legalábbis nagyon megnyert a film hangulata, meg persze a történet is.

krlany 

Tudom, mindenki a BBC-s sorozatot isteníti, és tényleg jó az is. Viszont én szeretem Zeffirelli-t, meg azt, ahogy a dolgokhoz nyúl, még akkor is, ha nem a legtökéletesebb könyvadaptáció lesz a dologból.
Szerintem ez a film érzékenyebb, és én ezt tudom díjazni.

2 hozzászólás
Bee

Nagyon szép. Másképpen mint a 2011-es verzió, de ez is gyönyörű.
Számomra itt kezdődött a kosztümös filmek szeretete.
Zeffirelli hibátlanul adta át a Bronte-mű hangulatát.
Minden romantikusabb hajlamú egyénnek ajánlom ;)

Ancsúr 

Nekem ez az egyetlen Jane Eyre feldolgozás, ami megnyerte a tetszésem. Még a szereplőgárda is tetszett. A lány tényleg egy kicsit szárnyaszegett, és Mrs. Fairfaxet is sikerült eltalálni.
Imádom. Ennyi.

szolykahajni

Újranézés volt, annyi emlékem maradt a korábbi nézésből, hogy nem volt ez rossz, csak valami nem stimmelt mégsem. Rá is jöttem, hogy mi: Rochester alakja. Nagyon túllágyította ez a feldolgozás, az első pillanattól kedves és meleg, még a lóról való leeséskor is, egyáltalán nem hozza a „megszokott” Rochester képet. Ennek ellenére nagyon bájos pár Jane-nel, szívmelengető volt nézni a filmet.
Nagyon tetszett az is, ahogyan a gyermekkori éveket mutatta be a film, bevallom a kedven 2006-os feldolgozásomban sokszor beletekerek a lowoodi éveket bemutató részbe, tudom, hogy ez nagyon fontos Jane karakterfejlődése szempontjából, de valahogy sose kötött le igazán. Most „rendesen” végignéztem, és kifejezetten tetszett (ha a gyerek Jane-t alakító kislány nem is egy őstehetség…).
Szerintem ez lesz a második kedvenc feldolgozásom. :)

Beatrice8

Ez most nagyon kellett. *_* Úúúgy imádom! Pedig van benne szenvedés bőven és mégis. Mr.Rochester és Jane kapcsolata, az egész hangulata, a vége <3… Fantasztikus.
Elég sok mindenre emlékeztem a könyvből, pedig az se most volt, lassan újra kéne olvasnom. Az nem rémlett, hogy akkor most ki feleség ki nem, Adelenak ki az anyja, ki az a váratlan utazó, de aztán megvilágosodtam. Emlékeztem, hogy mikor mi lesz mégis tiszta izgatott voltam a drámaibb részeknél, Janenel együtt szenvedtem, amikor az esten volt, a kerti jelenetbél vigyorogtam, mint a vadalma :D.
Minden filmes dologgal elégedett vagyok, nagyon jó lett minden, amennyire én ezt meg tudom állapítani.
Angolul néztem, mert nem hagyhattam ki ezeket a britt akcentusokat. De, sajnos nem találtam feliratosat. Jane szerencsére érthetően beszélt, de Mr.Rochester nem! Idegesítő volt, hogy a szavainak a felét nem értettem, a válaszokból igyekeztem kideríteni mit mondhatott.
Tehát én mindenkinek bátran ajánlom, aki szereti a romantikus kosztümös filmeket.

medveorszag

Rochester karaktere ebben a változatban nekem egész egyszerűen nem tetszik. A film összességében jó, de nem a legjobb feldolgozás, nálam a 2011-es verzió a nyerő, természetesen aki teheti, mindenképpen először a könyvet olvassa el.


Hasonló filmek címkék alapján