Jane Eyre (2011) 217

Sivár gyermekkora után a fiatal Jane Eyre világi nevelőnőnek áll. Ahogy boldogan éldegél új szakmájában, Thornfield Hall-ban, találkozik a sötét, hideg, indulatos Mr. Rochesterrel, a ház urával. Jane és munkaadója az idők során barátságot kötnek, és hamarosan azon kapja magát, hogy beleszeretett… [tovább]

angol · magyar

Képek 19

Szereposztás

Michael FassbenderEdward Fairfax Rochester
Mia WasikowskaJane Eyre
Jamie BellSt. John Rivers
Judi DenchMrs Fairfax
Sally HawkinsMrs Reed
Holliday GraingerDiana Rivers
Tamzin MerchantMary Rivers
Imogen PootsBlanche Ingram
Sophie WardLady Ingram
Su ElliotHannah

További szereplők

Kedvencelte 60

Várólistára tette 168


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Nekem ez most elég nagy csalódás volt; abszolút nem jött át a hangulata, nem tetszett az idősíkok váltakozása, túl szépnek találtam a szereplőket, közben meg az egésznek hiányzott a bája és untam is. Olvastam a könyvet, de a filmes adaptációk közül csak a ’96-ost láttam. Azt sem mondanám tökéletesnek, de valamiért azt mégis kedvelem. Ezt is szerettem volna szeretni, de nem igazán jött össze. A táj és a ruhák tetszettek, továbbá nem volt rossz a színészgárda sem, csak valamiért most nagyon nem passzoltunk össze ezzel a filmmel.

krlany 

Nem, nem és nem. A felénél jöttem rá, hogy már láttam… kb. annyira jó, amennyire emlékeztem rá, hogy láttam.
Nem a színészekkel van a baj. A történetvezetés ugrál az idősíkok között, és nincs sima érkezése. És vannak benne bugyutaságok is. Pl. eloltjuk a tüzet, marha nagy a füst, de ablakot azt nem nyitunk, viszont reggelig ücsörgünk a füstben, mert az jó.
Meglepetésemre az a csaj játssza benne a gonosz nagynénit, aki a Tartózkodó érzelemben Anne-t. No, itt nem remekel. Fel sem ismertem.
Pedig elvileg BBC film. Ha már BBC, ezerszer inkább a sorozat.

Kikiriki

Bátran feltételezem, hogy könyvben sokkal jobb, érthetőbb, de nekem így is nagyon tetszett. Kicsit zavart az ugrálás az időben, de a vége felé már nagyjából össze tudtam kötni, mi mikor történt. Felelevenítette a 19. századi Angliát, azt a szeles vidéket, ami mostanság annyira felkeltette a figyelmemet. Maga a történet engem picit az Üvöltő szelekre és az Agnes Grey-re emlékeztetett, mintha Heatcliff és Agnes kapcsolatát követhettem volna. De Jane sokkal életrevalóbb karakter, mint Grey kisasszony, és Edward sem olyan rideg, mint Heatcliff. Hamarosan sort kerítek a könyvre is! :)

1 hozzászólás
Solo_Mayer 

…És békésen ültek a füstös szobában, ahol egymást se látták, és ahol amúgy levegőt se kaptak volna. Ezen nagyokat pislogtam, aztán meg azon, hogy ez BBC, el se hittem. A történet miatt kapott tőlem hét csillagot, mert azt nagyon szeretem. A sorozat megvan DVD-n, sokszor nézős, míg ez a film olyan, mint a szobában a füst: szürke, és egy idő után nyoma se marad.

Emilie

Nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog. Nemrég láttam a Madame Bovary-t, és mivel hasonlónak láttam a képi világukat (és a főszereplő színésznőt :D), így gondoltam, megnézem, hogy ezt a feldolgozást se hagyjam ki. Én elégedett voltam a sorozattal, sőt, egyfajta etalonnak éreztem, valaminek, amit a BBC tökéletesen eltalált. Viszont ez egy másik koncepció, egy kevésbé lassú történettel és egy kevésbé nyakon vágni-való Mr. Rochesterrel. (A könyvben imádtam – minden hibája ellenére, a mai napig ő az egyik legösszetettebb főhős, akiről valaha is olvastam) Örülök, hogy nem hagytam ki, érdekes oldalról közelítették meg az érzelmeket. (De csakis eredeti nyelven)

Juci

Nekem tökéletes a Wasikowska-Fassbender páros :) Az okos, hallgatag, kicsit madárszerűen fura, első pillantásra szürke, másodikra eszméletlenül érdekes Jane és a rettenetesen pofátlan, szintén okos, de cinikus, kiélt férfiállat Rochester. Kicsit rövidnek éreztem a filmet, rapidnak az egymásba szerelmesedést, de utána elolvastam a könyvet megint, és nem sok minden maradt ki, ezek tényleg ilyen gyorsan egymásba zúgtak :D Magasan ez a kedvencem a Jane Eyre-adaptációk közül.

sempiternalsoul

Ezen kívül még két Jane Eyre változatot láttam, a könyvet pedig talán kétszer-háromszor olvastam, és még mindig levesz a lábamról. Nekem ez a kedvenc feldolgozásom.
Fassbenderről inkább nem szeretnék sokat írni, mert csak egy tízoldalas áradozás lenne a vége. Megragadta Rochester szerethető alakját, amiért hatalmas elismerésem, mert a sorozatos változatban például érthetetlen volt számomra, hogy abba a Fairfax-Rochesterbe hogy lehet szerelmes az ember lánya. Ez az Edward már teljesen érthető.
Mia Wasikowska aranyosan volt naiv és szemtelen, és picit rá is felfigyeltem. A vágások és a zene nagyon tetszettek, a kompozícióval viszont néha voltak problémáim.

A végét pedig ANNYIRA, ANNYIRA, ANNYIRA KÖSZÖNÖM! Végre nem romantikázták el, végre rádöbbentettek, hogy ébredjünk fel, végrevégrevégre!

Nicole88

Régen olvastam a könyvet, többször is, mert nagyon szerettem, igaz volt pár dolog, amire nem emlékeztem.
Erre a feldolgozásra nem is találok szavakat, vagyis de: ennél szürkébbre nem is sikerülhetett volna :-(
Annyira sajnálom, mert például a 4 részes sorozata, szintén a BBC-nek sokkalta jobban tetszett anno.
Erre aztán biztos nem lehet azt mondani, hogy hatásvadász lett volna :-D
Pedig, volt egy-két mozzanat a filmben, amire ki lehetett volna használni, de ezzel se éltek….
Azt kell mondjam, hogy ez a remake nagyon nem méltó a BBC névhez :-(

Bettina_Puskás

Szerintem ez a legjobb Jane Eyre film. Bár nem láttam még mindet(sőt!), de ennél jobb nem lehet :D
Mindkét színész tökéletesen játssza a szerepét. A Jane Eyre regény nagy kedvencem és igen fontos a számomra, mivel ez a regény szerettette meg velem az olvasást *.* Sajnos sok könyvadaptáció nem méltó a könyvhöz és féltettem ezt a regényt, de szerencsére, nem csalódtam. Imádom ezt a filmet. Tökéletes minden értelemben ^.^

KittyKaty

Nagyon szerettem ezt a filmet bár a könyv sokkal jobb ezért számomra volt néhány hiányosság, de azért tetszett. A két főszereplő teljesen olyan mint ahogy a könyvben elképzeltem :) A történet egyszerűen fantasztikus, többször nézős.


Népszerű idézetek

Emii

– Egyenesen engem bámul, Miss Eyre. Szépnek talál?
– Nem, uram!


Hasonló filmek címkék alapján