A holtak napja (1985) 15

Day of the dead
102' · amerikai · horror 18

Az élőholtak eluralkodtak a földön és csak egy maroknyi ember éli túl. Ez a tudósokból és katonákból álló csapat egy elhagyatott rakétakilövőállomáson barikádozta el magát, ahol a vezető tudós groteszk kísérleteket végez azzal a céllal, hogy kontrollálni tudja a kiéhezetten portyázó zombikat.… [tovább]

angol

Képek 8

Szereposztás

Lori CardilleSarah
Terry AlexanderJohn
Joseph PilatoRhodes kapitány
Jarlath ConroyWilliam McDermott
Jr. Anthony DileoMiguel Salazar közlegény
Sherman HowardBub / Csöpp
Greg NicoteroJohnson közlegény
George A. RomeroSálas zombi
Richard LibertyDr. Matthew "Frankenstein" Logan
Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 9


Kiemelt értékelések

Zajec_Sternenkind 

Iszonyat nagy lelkesedéssel vágtam neki ennek a filmnek, első körben a bortó (tudom, csúnya dolog erről ítélni), majd a leírás fogott meg, de aztán hatalmasat csalódtam; köszönőviszonyban sem voltak egymással, mintha egészen más filmet néztem volna meg, mint ami az adatlapon szerepelt. Mélységet vártam, filozófiát és erkölcsi önvitát a leírás alapján, de semmi mást nem kaptam, mint unalmas, idegesítő felszínességet, ostoba karaktereket és indokolatlan eseménysorozatot. Az egyedüli értékelhető dolog benne Csöpp volt, az idomított / kísérletezésre tartott zombi és a professzor ritka megjelenése, ami némileg színt hozott a filmben.

Bubu 

Egy vérbeli klasszikus zombifilm és George A. Romero legjobb alkotása. A rendezésben itt vált igazi mesterré (bár a korábbi művei sem utolsók.)
Ami kiemelkedően mutatós a filmben, az a maszkok minősége. Ritkán látni ilyen kidolgozottságot.
Azoknak, akik szeretik a régebbi horrorfilmeket, amik még nem CGI-jal készültek, kötelező darab, Halloweenre meg bárkinek ajánlom :)

AnnaAnn

Újabb kedvenc lett a számomra, bár az elején nem éreztem rá az ízére. A szereplőkkel nem voltam maradéktalanul elégedett, de a tanítható zombi sokat dobott rajta.

1 hozzászólás
JackTheStampede 

Egyértelműen Romero zombi trilógiájának legjobb darabja legalábbis számomra. Jók voltak a karakterek és a zombik megjelenítése is el lett találva. Csöp karakterét pedig külön dícséret illeti. Többször nézős, jó kis zombis film a ’80-as évekből.

Carmilla 

Mindenszentek napján… A film csalódás: roppant eltúlzott, hiteltelen, idióta szereplők (különösen a katonák), illogikus történések (sok karakter hirtelen az egyéniségével addig teljesen ellentétes viselkedésmódot produkál), rengeteg felesleges üresjárat… A katonafőnök a nőt le akarja lőni, csak mert nem ül le a székre, mikor ő azt mondta – az senkinek meg sem fordul a fejében, hogy valószínűleg ez az utolsó nőnemű példány az egész földön, á, nem számít! (Pedig fiatal és csinos is mellesleg.) Kevés a lőszer, mégis teljes sorozatokat lőnek a zombikra spoiler, egy-egy jól irányzott fejlövés helyett… Eleve nagyon hosszú a film eleje, kevés történéssel, a végén kezd beindulni, de addigra már kellően felbosszantott mindenki hülyesége, hogy azt kívánjam, senki ne élje túl… spoiler A Holtak hajnala MESSZE JOBB ennél a vacaknál.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján