A halászkirály legendája (1991) 86

The Fisher King
132' · amerikai · dráma, vígjáték, fantasy 16

4 díj · 5 jelölés

Jack Lucas, a cinikus disc-jockey az egyik kijelentésével egy előre nem látható lavinát indít el. A rádióműsorában felelőtlen ítéletet mond a gazdag elit szórakozóhelyéről és gőgös világáról. Nem is számol azzal, hogy a telefonálója egy beteg lelkű fiatalember és még aznap este valóra váltja… [tovább]

Magyar

Szereposztás

Jeff BridgesJack Lucas
Robin WilliamsParry
Mercedes RuehlAnne Napolitano
Amanda PlummerLydia Sinclair
David Hyde PierceLou Rosen
Lara HarrisSondra
Christian ClemensonEdwin
Tom WaitsRokkant veterán
Michael JeterHajléktalan kabaré énekes
John HeffernanStockbroker Bum
Hirdetés

Kedvencelte 16

Várólistára tette 63


Kiemelt értékelések

Lunemorte 

Jeff Bridges úgy bohóckodott, akár Mel Gibson szokott. Robin Williams szegény meg ahogyan a többi filmjében is, kimagaslóan alakított. Lehet, hogy téged is üldöz egy sötét lovag, ami elöl folyton menekülsz…Jobb lenne lassítanod és szembenézned vele…A hajléktalanok tiszteletére és elfogadására is felszólít ez a film. Lehettél korábban tanár vagy munkás arc, attól még te is bármikor erre a sorsra juthatsz…

Lali 

Jó film, különösen Robin Williams miatt.
A mesterműtől azért odébb van, legalábbis nekem.
Időnként eklektikus, döccenősen ugró, de nagyon sok szép jelenet van benne.
Egyszer, ha belefér az időtökbe, azért javaslom a megnézését.
(Bár a film korát tekintve a többség már elvileg láthatta, de én is csak most láttam először.)

adrica

Varázslatos történet, az egyik kedvencem Robin Williamstől. Olyan, mint egy félredobott, koszos, törött, tökéletlen játékbábu, amit ha egy kicsit megtörölgetsz és közelebbről megnézel, rájössz, hogy valójában kincset tartasz a kezedben. :)

Kopaszkutya 

Robin Williams, Jeff Bridges, Terry Gilliam. Mást nem is kell hozzá fűzni. Remek film, főleg ha az ember a megfelelő hangulatában nézi meg.

1 hozzászólás
BacchanteBlues

Ez az alkotás ismét bebizonyítja, hogy Terry Gilliam mesterfoki diplomát rejteget „Őrületből” valahol, talán egy poros, ódon fészer mélyén összetekert varázsszőnyeg alatt. Hiszen ritka mély megértést tanúsít az „Élet” túlélését biztosító tébollyal kapcsolatban, továbbá páratlan hozzáértéssel érzékelteti a vásznon, és ezúttal is remek színészek és filmes szakemberek voltak segítségére az emberi jellemek és kapcsolatok keserédes, kínzó és egyben gyönyörű nehézségeiről szóló történet megvalósításban.

Ez a korunkbeli lovagregény (vagyis "lovagfilm") varászlatos és kiábrándító, lehengerlő és lesújtó pillanatokban bővelkedik – a katartikus élmény tehát garantált. Számomra legalábbis így volt.

2 hozzászólás
NiCoŁaj

Ebben a filmben minden benne van, ez a film maga az élet, egy olyan csodás történetbe bújtatva, amelyen már csak a nagyszerű színészek (példának okáért hadd említsek kettőt: Jeff Bridges és Robin Williams) tudtak emelni, így elérve az elérhetetlent. Az egyik legigazibb film, amit valaha láttam. :)

Mr_Catharsis91 

Csodálatos film. Egyszerre szürreális, drámai, vicces, őrült és életszagú is valahol. Ezt a sok dolgot is csak Gilliam tudja igazán összekovácsolni. A színészek kitűnőek (Bridges-et itt imádtam a legjobban, habár a The Door in the Floor-ban, ami egy jóvolta kisebb film, is szintén ragyog, bár sok másik filmjét is szeretem, Williams meg…ah az meg Williams) a forgatókönyv pazar.
Aki teheti, nézze meg, mert biztosan csak gazdagodhat tőle.

Horváth_Evelyn 

Nagyon kedves film volt. Sírós-mosolygós. Hát ennyi.

walksdowonders 

Szimplán csodálatos. Egy nehezen emészthető, erős mozi, mély üzenettel.


Népszerű idézetek

sophie 

– Öreg, mi a véleményed a halálbüntetésről?
– A halál kétségkívül büntetés, nem pedig egy kurva jó ajándék.

Carmilla 

Jack: …Az akaraterőm annyi, mint egy szaron ülő légynek!

sophie 

Kétféle ember létezik a világon. A nagy dolgokra hivatottak, mint Walt Disney vagy Hitler, és aztán jövünk mi, a maradék. (…) Az elfuseráltak és tönkretettek. Néha ugratnak minket, néha a nagyság közelébe kerülünk, de sosem érjük el.

sophie 

A fűszerpolcok feltalálása óta maga a csúcs.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján