A csontember (1999) 205

The Bone Collector
118' · amerikai · dráma, krimi, rejtély 16

A tökéletes rendőr gyors, mozgékony, biztos kezű: Lincoln Rhyme felügyelő (Denzel Washington) viszont egy tragikus baleset következtében mozdulni se tud. Az egykori rendőr úgy érzi, véget ért számára az élet. Mindaddig, míg fel nem bukkan a városban egy őrült sorozatgyilkos, aki különös… [tovább]

magyar
angol

Szereposztás

Denzel WashingtonLincoln Rhyme
Angelina JolieAmelia Donaghy
Queen LatifahThelma
Michael RookerHoward Cheney
Michael McGloneKenny Solomon
Luis GuzmánEddie Ortiz
Leland OrserRichard Thompson
John Benjamin HickeyDr. Barry Lehman
Ed O'NeillPaulie Sellitto
Bobby CannavaleAmelia barátja

További szereplők

Kedvencelte 27

Várólistára tette 51


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nem rossz film, már többször is láttam. Izgalmas, csavaros, jó alapsztori, érdekes, tetszett. Denzel Washington jó színész, nagyon tetszett a karaktere. Bár Angelia Jolie már nem annyira.

AniTiger 

Szeretem a thrillereket, pláne ha jók a szereplők és ütős a sztori.
Denzel Washington valami zseniális – imádom a pacákot! Nagyon jó társat kapott Jolie személyében a filmhez, tulajdonképpen ők ketten vitték el a hátukon a filmet nálam. Persze felbukkantak innen-onnan ismert színészek, akiket bírok, de mégsem voltak ennyire hangsúlyosak.

A történet pedig… huh. Sokadszorra láttam, imádom.

2 hozzászólás
Lunemorte 

Denzel Washington nagyon jól alakított. Jó példa arra, hogy bármi is történjen, nem szabad feladni az életet, mert még bármi jó történhet …

Popovicsp87 

Angelina ellenére jó film, feszült, izgalmas.
Denzel nagyon jól hozza a figurát, és akárhányszor látom, sosem unom meg.

4 hozzászólás
hankman 

Kiválóan sötét hangulatú végig a film. Danzel Washingtontol kicsit furcsa volt, hogy agytrösztöt alakít, mint sem aktívan fut/lő/leteper, de azért hozta a szintet.
A vége is kifejezetten izgalmas.

TribeBubu 

Bíztam benne, hogy lesz olyan eredeti, mint mondjuk a Hetedik, de sajnos a gazember indítékai meglehetősen kicsinyesek voltak egy ilyen kaliberű történethez. Megérdemelt volna Jeffery Deaver negatív karaktere valami izmosabb hátteret is. Mint sok esetben, itt is a katarzisélmény húzta le az egész színvonalát.

agi89

Kedvenc krimi írom könyve alapján (ami sajnálatos módon még nem jelent meg Magyarországon).
Annyira Jeffery Deaver. Hálistennek' tökéletesen érződik a filmen a stílusa, az a csavaros gondolatvilág.
Imádtam.

Nem mondom, volt egy pár rész amin majdnem összecsináltam magam. :D

Rhyme 

Végig fenn tudta tartani az érdeklődésemet, érdekes volt, de semmi különleges. Az alapötlet nem rossz, de a kivitelezésben akadnak hibák. Jolie karaktere nem volt valami sokat mondó, nem kellett nagy dolgokat tegyen, de már mindenki elájult a tehetségétől, mint szakértő, pedig nem nagyon konyít hozzá, esetleg annyit, mint egy jól informált krimirajongó. A kapcsolata Denzel karakterével meg kb a semmiből jött. Szerintem fölösleges volt romantikus szálat erőltetni bele. Jobban működött volna, ha inkább apa pótléknak szánják.
A gyilkosságok kellően kegyetlenek és mocskosak voltak, a gyilkosban meg csalódtam.. a vége egy vicc. Na mindegy, egyszer megnézhető, nem kell túl sokat várni tőle, s akkor élvezhető is.

Hippoforaccus 

Egyre jobban kezdem úgy éreznni, hogy ha az ember látott egy krrimit, látta az összeset. Semmi egyediség, semmi izgalom, de még csak csavar sincs a végén, mert az első 20 percben ki lehet találni, ki a gyilkos.

Süntüske 

Nem a legkiemelkedőbb krimi, ami igazán érdekes benne, az a két nyomozó egy emberként működése, ahogy a tapasztalt, ám ágyhoz kötött vállalja az agy, az érzelmileg még labilis fiatal kezdő pedig a test szerepét. A gyilkos kilétét hamar sejteni lehetett, ami igazán borzasztó benne, azt pedig sosem értem: hogy képes valaki ennyi ártatlan, véletlenszerűen kiválasztott embert meggyötörni, pusztán hogy egyetlen emberen, egy régi sérelmén bosszút állhasson? Egyszerűen felfoghatatlan.

https://suntuske.wordpress.com/2017/07/31/juniusi-mozi/


Népszerű idézetek

Rekaboni 

Sellitto: Lazítson egy kicsit!
Donaghy: Miért?
Sellitto: Mert, ha jobban felhúzza magát, köpni fogja a pontos időt.


Hasonló filmek címkék alapján