A képeslap gyilkosságok (2020) 37

The Postcard Killings
104' · amerikai · dráma, krimi, rejtély 16

Egy profi New York-i zsaru tragikus körülmények között elveszíti lányát és vejét: brutális kegyetlenséggel gyilkolja meg őket európai nászútjuk során a bomlott, beteg elméjű elkövető. A gyilkosságok egyre szaporodnak Európa-szerte, és a rituális gondossággal beállított testek borzongató látványa… [tovább]

angol
angol · magyar

Szereposztás

Jeffrey Dean MorganJacob Kanon
Famke JanssenValerie Kanon
Naomi BattrickSylvia
Ruairi O'ConnorMac
Cush JumboDessie Leonard
Joachim KrólBublitz
Eva RöseDS Agneta Hoglund
Lukas LoughranEvert Ridderwall
Steven MackintoshRupert Pearce
Dylan Devonald SmithPieter

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 62


Kiemelt értékelések

Emerson 

Látszik rajta a könyvalap, ami nem feltétlen rossz… DE jelen esetben nagyon elbaltáztak valamit, mert szerencsétlen karakterek úgy tűntek, mint valami B kategóriás 80-as évekbeli krimiből előráncigált jellemtelen alakok, akiknek a szájába életszerűtlen párbeszédéket adtak (utoljára a Hóembernél éreztem ekkora csalódottságot). Ugyan elég sovány a könyv is, de azért feltételezem többet megtudhatunk belőle a szereplőkről, a gyilkosságokról, a körülményekről… meg úgy általában mindenről.
Nem kell, hogy szájbarágós legyen egy film, de ne az legyen, hogy pislogok kettőt, új helyszín, az előző áldozat letudva, jöjjön a következő, itt egy nyomozó, ott egy nyomozó, az egyik állandóan bőg, aztán néha feltűnik még 1-2 mellékszereplő, csak nem tudom minek… a gyilkosságok kielemzésére meg alig jut idő.
Rettentő gagyinak tűnt, már elnézést. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy JDM hány „normális” filmben játszott. Ez nem tartozik közéjük.
Kegyelemből kap 3 csillagot, de csak azért mert volt benne bringa, vonat és hát JDM.

2 hozzászólás
Corvus_CoRex 

Uhh, na ez nem volt valami nagy durranás… :s
Próbáltak fifikásak lenni, de elég sok mindent így is előre lehetett tudni. Nem volt rossz, csak olyan… mint ami nincs jól kidolgozva. :s
De azt bírtam, hogy már elejétől mindenkire rámondtam, hogy tuti ez a gyilkos, tuti az a gyilkos… X,)

Ó és Bp. is meg volt említve benne! :D
+ azért volt 1-2 kedvemre való helyszín benne. Főleg a havas táj~♥

Chris90 

A könyvet – bár évek óta ott várakozott a polcomon – idén év elején olvastam, de akkor még nem tudtam, hogy film is készül(t) belőle. Utólag azt mondom, nem is alakulhatott volna szerencsésebben, hiszen ha nem lett volna friss az eredeti mű emléke, bizony eléggé elvesztem volna ebben a filmben, még úgy is, hogy nem túlságosan bonyolult a sztori, csak a forgatókönyvírók bonyolították túl. Maga a regény sem vált a kedvenc krimimmé, de jóval követhetőbb volt az országokon át ívelő nyomozás, itt bizony nem igazán lehetett követni, hogy hol is járunk éppen, a nyomozók hogyan kerülnek hirtelen egyik városból a másikba. Azt is sajnálnom, hogy a filmben az újságíró csajnak jóval kevesebb szerep jut (a regényben gyakorlatilag az egyik főszereplő, itt meg alig van jelenete/jelentősége). Igazából mindkét mű a kivitelezésen/felépítésen bukik el. A könyvben gyakorlatilag elég hamar fény derül a gyilkos páros kilétére, inkább a bizonyítás válik nehézkessé, a filmben ezt egy picit megcsavarták, sokáig elhitetik (vagy legalábbis megpróbálják elhitetni), hogy más lesz a hunyó, és utána jönne a „nagy csavar”. A film második fele szerintem roppant unalmas, én legalábbis nagyon vártam már, hogy vége legyen, ráadásul pont kihagytak egy nagyon fontos elemet a könyvtől, amitől a történet jóval banálisabbá vált. (Mondjuk az meg jó pont, hogy a nyomozók már az elején felismerik, hogy ismert képeket, szobrokat vesznek alapul, ez a regényben nem esik le nekik elsőre, holott eléggé egyértelmű.) Egy apró pozitívum, hogy egy mondat erejéig megemlítik benne Budapestet.

Junes 

Nem igazán értem, hogy miért húzzák le ezt a filmet. Szerintem igenis jó az alaptörténet maga, izgalmas fordulatok vannak benne, a végén a csavar a fiatalok múltjáról pedig kimondottan tetszik.
Volt benne néhány elvarratlan szál, megmagyarázatlan esemény, ettől függetlenül egy izgalmas, fordulatokban gazdag filmről van szó, melyet bátran ajánlok bármely krimirajongónak.


Hasonló filmek címkék alapján