A bátrak háborúja (2016) 17

USS Indianapolis: Men of Courage
115' · amerikai · dráma, háborús 16

A USS Indianapolis tragédiáját minden idők egyik legnagyobb háborús katasztrófájaként tartják számon. 1945-ben a hadihajót elsüllyesztette egy japán tengeralattjáró a Csendes-óceánon, a Fülöp-szigeteknél, öt nappal azt megelőzően, hogy befejeződött volna a második világháború. A találatot… [tovább]

angol

Szereposztás

Nicolas CageCaptain McVay
Tom SizemoreMcWhorter
Thomas JaneLt. Adrian Marks
Matt LanterBama
James RemarAdmiral Parnell
Brian PresleyWaxman
Yutaka TakeuchiHashimoto
Johnny WactorConnor
Adam Scott MillerD'Antonio
Cody WalkerWest

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 14


Kiemelt értékelések

Zajec_Sternenkind 

Az eleje nekem túl szakmai volt, már ami a haditengerészetet illeti; történelmileg a vázolt csekekményszál helyes volt, a filmes töltet viszont néhol túl giccses, és ez a kettősség eleinte furcsa volt.
Aztán megtörtént a találat, és már a túlélésről szólt. Bevallom, nekem innentől kezdve volt érdekes a film, majd a mentés utàn a tárgyalás. Én is szinte ledöbbentem, mikor a japán kapitány megjelent az amerikai bíróságon, de igen szép katonai becsületre vallott, hogy nem hazudott McVay-ről.
Összességében ez egy kicsit száraz film volt nekem, de dicséretes, hogy ez azért volt így, mert hűek maradtak a valós eseményekhez – nyilván nem kizárólagos hitelességgel, de a végén megszólaltatott túlélők visszaemlékezése, és a mentésről készült eredeti felvételek nagyot dobtak ezen.
Szó mi szó, ez a film emléket állít. Azt pedig nem illik savazni még akkor sem, ha már megint az USA dicsőségére volt csak hollywoodi tőkekeret. Ezek az emberek meghaltak a hazájukért, a túlélők nem fordítottak hátat a zászlójuknak. Pont.

Farkas_Évi

Szomorú film! Annyira nem fogott meg, de nem is volt rossz.
Az emberi kitartás, akaraterő és bátorság nagy szerepet játszott benne.
Mindenképp érdemes egyszer megnézni már csak a valóságalapja miatt is.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján