9 – A szám hatalma (2007) 39

The Nines
100' · amerikai · dráma, fantasy 16

0 díj · 1 jelölés

A film három különböző történetre oszlik, melyben ugyanazokkal az emberekkel találkozhatunk. A rab egy bajba jutott tévésztár történetét meséli el, aki háziőrizet alá kerül, és sajtóreferense valamint szomszédnője jelenti az egyetlen kapcsolatot számára a külvilággal. A Valóságshow egy félórás… [tovább]

angol
magyar

Képek 4

Szereposztás

Ryan ReynoldsGary / Gavin / Gabriel
Melissa McCarthyMargaret / Melissa / Mary
Hope DavisSarah / Susan / Sierra
Elle FanningNoelle
David DenmanRendőr / Izgatott férfi
Octavia SpencerNő az utcán
Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 54


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Szerintem régen éreztem ennyire égető vágyat egy film befejezése után, hogy azonnal nekiálljak elemzést írni. Ez a film valami zseniálisan elgondolkodtató, több rétegű szimbolikával, remek színészi játékkal, és olyan felhasználásával a bibliai párhuzamoknak, amitől a film végeztével úgy éreztem, hátast dobok.
Technikailag egy halom bibliai figurát és történést megjelenítettek, és ha nem sütik el a poént, hogy a nyolcasok a koalák, akkor alighanem a végső konklúzióm az lett volna, hogy a nyolcas Noelle, a kislány volt. Az utolsó történet, a „Tudás” elég egyértelműen megmagyarázta azért, kinek mi a szerepköre, elég csak a neveket nézni (Mary, Gabriel, Noelle), számomra csak Sierra maradt nagyon sokáig kérdéses, de azt hiszem, már az ő szerepkörét is sikerült helyretenni.
Bárkinek bátran ajánlom. Nagyon gondolkodós, nem egy könnyed film, de maradandó élmény. Nekem azonnal kedvenc lett.

ÁrnyAngyal 

Az egész film nehezen érthető, bonyolult sztori, burkoltan tálalva. Még így a végénél sem érzem úgy hogy teljesen meg tudtam érteni ezt a katyvaszt.

Marcsi 

Őszintén? Nem biztos, hogy teljesen megértettem. Először csak azt szúrtam ki, hogy jé van egy Ryan Reynolds film, amit még nem láttam. Aztán mikor elkezdtem nézni, erről teljesen megfeledkeztem. Még sokszor meg kell néznem, hogy össze tudjam rakni ezt a dimenziós dolgot, de nem adom fel. :)
Nagyon érdekes és igazi gondolkozós film.

Horváth_Kata

Nem rossz film de nem is mondanám az év filmjének. Spoileres gondolatok a filmről: spoiler
Saját értékelés: 6/10
Eredetiség : 5/10 (bár sok hasonló film van azért mégis hajszálnyira eredeti volt.)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján