100 dolog (2018) 66

100 Things · 100 Dinge
111' · német · vígjáték 12

Toni és Paul legjobb barátok, elhatározzák, hogy hátrahagyják minden holmijukat 100 napra, és minden nap visszakapnak valamit. A kihívás során mindketten ráébrednek, hogy az egyetlen dolog, aminélkül nem tudnak meglenni az a barátság. Egy történet korunk materializmusáról, hogy az élet igazán… [tovább]

magyar

Képek 3

Szereposztás

Florian David FitzPaul
Matthias SchweighöferToni
Miriam SteinLucy
Hannelore ElsnerRenate Konaske
Wolfgang StumphWolfgang Konsaske
Johannes AllmayerRonne
Artjom GilzDavid Zuckerman

Kedvencelte 12

Várólistára tette 146


Kiemelt értékelések

Ufír 

Nagyon érdekes film arról, hogy mennyi felesleges dolgunk van, ami nélkül simán kibírnánk. A történet elgondolkodtató, a karakterek szerethetőek, és a köztük lévő kapcsolatok aranyosak, legyen az baráti vagy szerelmi.

monokrom22 

A 100 dolog görbe tükröt mutat a fogyasztói társadalomnak, számtalan kérdést vet fel, gondolat ébreszt, diskurzust indít el, hogy mihez kezdünk vele, az pedig már csak rajtunk múlik. A humor aranyosan király, a szerelmi szál működik, bár sajnos emiatt kicsit leül a film és eltolódik rossz irányba, egy 10 perccel lehetett volna rövidebb. A szereplőgárdára nagyon nem lehet panaszunk, végtelenül szimpatikusak. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

otaksa

Első osztályú. Vicces, romantikus és elgondolkodtató egyben. Végre nem egy amerikai vígjáték.

Dorka 

Annyira rossz, hogy az már jó :D Bizonyos részei. De érdekes belegondolni – akaratlanul is – én miket válogatnék ki. És rá kell jönnöm, hogy tök logikátlan vagyok, elsőre nekem a bugyi jutott eszembe :D (Bár ha éreztem volna magamon a téli hideget, talán más lett volna.)
Szóval kellemes kikapcsolódás, jó inspiráció.
(És nagyon tetszik Lucy haja!)

nicolekitti

Jó film lett volna, ha…
Az ötlet nagyon tetszett, jól is indult a story, de voltak benne olyan dolgok, amiket igazán kihagyhattak volna, mert más irányba vitte el, mint ami a lényege lett volna a filmnek.

eszter_m 

Az utolsó 40 percben azt vártam, hogy Paul és Toni mikor jön már össze. Lucy-t ebbe betenni szerintem erőltetett volt és nem működött, de ha ezt Florian David Fitz így gondolta, akkor nincs mit tenni…

martina1

Tetszett! Hihetetlen hogy ennyi filmet nézek mostanában.. Sok kérdést feltesz, olyan görbe tükröt mutat hogy 'leszakad a fejem', elgondolkodtat. Maga a sztori tetszett, bár szerintem van ebben több is. Ettől függetlenül érdemes megtekinteni. :)

Adri3nn

Kikapcsolódásra számtam, elég hamar leesett hogy ezen is rohadt sokat fogok agyalni:D Lucy-t beletenni szerintem kicsit erőltetett volt, nem igazán szeretem a karakterét. Paul és Tony nagyon a szívemhez nőtt, annak pláne örülök hogy ilyen bensőséges kapcsolatuk lett és nem próbáltak 'férfiasak' maradni egymás előtt. Lehet mondani hogy buzis lett, vagy hogy azt várták hogy össze jöjjenek, de az teljes mértékben elrontotta volna a kapcsolatukat ezen a ponton.
Érdekes belegondolni abba amiből a cselekmény indul, a tárgyak számába amit birtoklunk. Miután befejeződött a film kisebb traumám volt, mert rájöttem mennyi kacatom van amit soha nem használtam/fogok használni. Kupacba hánytam őket és elkezdtem sírni, aztán realizáltam higy elég fura szituációba kevertem magam és inkább visszatettem a helyére a holmim. Minden esetre emlékeztetett rá hogy mostantól ne vegyek meg minden vackot amit látok, és itt az ideje kidobni a kacatokat.


Népszerű idézetek

Christinewinchester 

A boldogság olyan, mint a víz. Ha fogva akarod tartani, ökölbe szorított kézzel fogsz élni.

Bogesxd 

Paul: Ha azért veszek cuccokat, hogy boldog legyek, akkor mi ebből a végkövetkeztetés?
Lucy: Hogy nem vagy boldog?
Paul: Pontosan.
Lucy: Különben egyszerűen leállnál.

Bogesxd 

Paul: Nektek minden olyan egyszerű volt. Nem volt semmitek, mégis boldogok voltatok. Nekünk mindenünk van. Ehetünk, amikor akarunk, amit akarunk. Senki sem lő ránk, nem zárnak börtönbe. Semmi okunk boldogtalannak lenni. Nektek legalább ott volt a háború. Miért nem tudunk tartósan boldogok lenni?

Bogesxd 

David: I want you to come, Paul. Come over to our side.
Paul: The dark side?
David: No. No, no, no Paul. The ocean. The other side of the ocean.

Bogesxd 

Paul: Igazi, klassz nőt sose kapsz meg, mert azok száz méterről, ellenszélben megérzik, hogy kattos vagy.

Bogesxd 

Te teljesen meghülyültél, ember? Valaki felnyitotta a kókuszdiódat, és beleszart?

Bogesxd 

Mindvégig azt hittük, hogy barátok vagyunk, pedig csak régóta ismerjük egymást. Ez nem ugyanaz.

Bogesxd 

Ezek vagyunk mi. Mi időközben már tízezer dolgot birtoklunk. Tízezret! Itt van nekünk a jólét, itt van nekünk a szabadság, és elérkezett a jövő. De mi lesz most?

Bogesxd 

David: It's cute, it makes people smile. It's totally innocent. It's a perfect weapon, Paul. You turned this little machine into a person. To listen to them, to tell them everything they wanna hear, to laugh with them and to cry with 'em. And they forget it's a thing. Then we can make them happy.
Paul: You can sell them anything. They won't be able to say no.
David: Much better, Paul. They won't want to say no.

Bogesxd 

Az ember rájön, hogy milyen szabad lehetne.


Hasonló filmek címkék alapján