Filmtech zóna

kvázimozi
Filmtech

Az alábbi videóban John Faverau az Oroszlánykirályhoz tervezett új technológiáját továbbgondolva, a Mandalóriai forgatásánál használt virtuális díszlettel ismerkedthetünk meg, melyek a normál és közeli plánok alkalmazásánál, több olyan előnnyel is szolgálnak, mint a természetes bevilágítás, a pontos környzeti tükröződések vagy az azonnali (virtuális)díszletcsere, stb.

A színésznek is könnyebb így alakítania, mert nagyságrendbeli különbséget jelent, hogy látja a környezetét, semmint amikor minden csak csupa zöld és kék. A virtuális díszlet technológiával a Lucasfilm / ILM ismét innovált, mint már ötven évvel ezelőtt is.

Nem mellesleg a (parallax)megoldás sokban hasonlít a Mission Impossible 4 (Fantom Protokoll) Kreml-álcajelenetéhez is:)
https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó filmek: Az oroszlánkirály (2019) · The Mandalorian (2019–)

Az oroszlánkirály (2019) The Mandalorian (2019–)

Kapcsolódó művészek: George Lucas · Jon Favreau

2 hozzászólás
kvázimozi
Filmtech

a filmet illetően, fényképezői (DP) és technikai szempontból eddig ez a leginformatívabb- és összetettebb videónapló, érdekes történetekkel, problémákkal és azok többnyire ad-hoc megoldásaival, amik a forgatás során adódtak. sokkal több improvizatív eleme volt (a filmnek) mint amennyit egyébként sejtet… érdemes megnézni (ezt is és persze a filmet is) https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó filmek: Joker (2019)

Joker (2019)

Kapcsolódó művészek: Joaquin Phoenix · Todd Phillips · Lawrence Sher

kvázimozi
Filmtech

A forgatáshoz megalkotott technológia talán abban a legjelesebb, hogy a színészek és a rendezők munkáját fényévekkel megkönnyíti, amint segítségével immáron elhagyhatóak a testfestett markerek, zöld és kék ruhák, követőpontok. Mindenki úgy alakíthat, ahogy az a filmben is látszik majd, ez a technika megszabadítja a készítőket a zavaró tényezőktől. Nice job!

https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó filmek: Az ír (2019)

Az ír (2019)

Kapcsolódó művészek: Al Pacino · Robert De Niro · Joe Pesci · Martin Scorsese

kvázimozi
Filmtech

Több órányi térning és közel 2000 (kétezer!!) oldalnyi tananyagot tett közzé ingyenesen a Blackmagic kamerák gyártója, a DaVinci Resolve 15-ös verziójáról, mely programmal céljuk nem kisebb, mint az összes posztprodukciós fázist (vágás, színkorrekció, effektek, hang, export) egy helyen letudni, letisztult, intuitív és agnosztikus kezelőfelülettel.

Bár jelenleg a 16-os verziónál tartanak, a 15-ös anyagait akkor is érdemes áttanulmányozni, mert a kezelőfelületet kevésbé érték változások, inkább a motorháztető alatt tuningoltak (pl. neural-engine, stb.).

Elkezdtem beleásni magam és úgy érzem, elképzelhető, hogy búcsút intek a Premier-nek.

https://www.blackmagicdesign.com/products/davinciresolv…

Hirdetés
kvázimozi
Filmtech

na akkor folytassuk már mondjuk egy kis lazulós jellegű, hibákat feltáró, jó munkát elismerő videóval (két részes – a következő a végén választható) https://www.youtube.com/watch…

kvázimozi
Filmtech

field recording, foley, sfx mixing & editing -mik ezek és hogy néznek ki; mennyi munka van egy teljesen lényegtelennek tűnő rövidke jelenet hangsávjával… íme:

http://abcnews.go.com/Entertainment/video/force-sound-c…

Kapcsolódó filmek: Csillagok háborúja VIII. – Az utolsó Jedik (2017)

Csillagok háborúja VIII. – Az utolsó Jedik (2017)

kvázimozi
Filmtech

Nem minden oly természetes, mint amilyennek azt gondolnád ;-)

https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó filmek: Csillagok között (2014)

Csillagok között (2014)

Kapcsolódó művészek: Christopher Nolan · Paul J. Franklin · Scott R. Fisher