Zuhanás a szerelembe (1984) 57

Falling in Love
106' · amerikai · dráma, romantikus 12 !

Molly Gilmore és Frank Raftis mindennap ugyanazon a vonaton utazik Manhattenbe, az azt körülvevő külvárosból. Mindketten boldog házasságban élnek. Ennek ellenére első találkozássukkor olyan erős vonzalmat kezdenek érezni egymás iránt, amit nem igazán lehet takargatni. Eleinte, házasságukra… [tovább]

angol

Képek 2

Szereposztás

Meryl StreepMolly Gilmore
Robert De NiroFrank Raftis
George MartinJohn
Dianne WiestIsabelle
David ClennonBrian Gilmore
Harvey KeitelEd Lasky
Jane KaczmarekAnn Raftis
Victor ArgoVictor Rawlins

Kedvencelte 8

Várólistára tette 44


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Untam és egyáltalán nem éreztem, hogy a két főszereplőnek bármi köze lenne egymáshoz, főleg nem a kezdetektől, főleg nem a vonzalom szintjén. Lapos volt és semmilyen, olyan kis tipikus tv-ben leadható szombat délutáni szösszenet, ami nagyon jó ahhoz, hogy ebéd után elpilledjen rajta az ember. Nem a témával volt bajom, hanem a langyos cselekménnyel. Viszont jó volt látni a fiatal Meryl Streep + Robert De Niro párost.

Londonna 

Biztos velem van a baj, de én nem érzem azt, hogy a főszereplők miatt szeretnem kellene ezt a filmet. Nem érzem sem őket nagyszerűnek (kémia szerintem alig akad), sem pedig a sztorit. Már csak azért sem, mert olyan felületes itt ez az egész szituáció, amit látni lehet…
Nincs nekem bajom a hűtlenséggel, amennyiben van érdemi megalapozottsága, illetve, amennyiben a filmben látszik a miért. De itt nem látszik. De legalább nem is érződik. Nincsenek kidolgozva megfelelő alapok a forgatókönyvben, és ami engem illet, a mélységeket is hiányolom.
Egy pillanatra sem éreztem, hogy a kezdetekben izzana a karakterek között levegő, sőt, totál semleges volt az egymást való kerülgetés. Nem értettem, mi lett vonzó egyiknek a másikban, és viszont. Nekem ennyi édes kevés, hogy észrevegyek valakit, bár biztos sokaknak meg nem és az én készülékemben van a hiba. (??!) Mindenesetre egyáltalán nem tudott megérinteni, távol maradt tőlem.
Egyébként végig rettenetesen emlékeztetett engem ez a film a [[https://snitt.hu/filmek/the-7-39-2014]]-ra, ami ezzel ellentétben – a végét leszámítva – csillagos ötös darab. Szinte ugyanez a szitu, ami fennáll, de ímhol legalább a színészek között van kémia (robban a kémcső!…), sokkal életszerűbb a sztori, és azt is láthatjuk, hol lehet a gáz egyik-másik fél háza táján.

Ha elvonatkoztatok ettől a konkrét filmtől és csak magát a szituációt veszem alapul – illetve feltételezem, hogy megvan a kémia… Akkor viszont nem illik sokáig mismásolni, hanem színt kell vallani mihamarabb, s nem kettős életet élni, gerinctelen módon, sokáig… Ugyanis, ha valakinek van bátorsága egy viszonyba belebonyolódni, akkor legyen ahhoz is, hogy lemondjon a korábbi kapcsolatáról és minden egyébről, ami azzal együtt jár. Valamit valamiért!… Bocs.

Lunemorte

Néha el kell engedni a másikat, hogy egyszer visszatérjen hozzánk…

hangya68

Érettebb korban is lehet esetlenül, mint két tizenéves. Átlagos film, elcsépelt történet, kitalálható befejezéssel. Mindkét színész a kedvenceim közé tartozik, azt hiszem ez az első közös filmjük, amit láttam.

Kitticica

A két főszereplő, De Niro és Meryl Streep miatt néztem meg a filmet. A téma annyira nem ragadott meg, de ettől függetlenül egyáltalán nem untam és végül tetszett is. Nem elcsépelt megcsalás történet, bár voltak benne klisék, de a film végén történt dologra egyáltalán nem számítottam.


Népszerű idézetek

Gabi 

Ann Raftis: Mi bajod van?
Frank Raftis: Semmi, csak Edward mesélte, hogy válnak. Azt mondja, vége a szerelemnek.
Ann Raftis: A szerelemnek hamar vége. Más újság nincs?

Gabi 

Molly Gilmore: Mindig csak rá gondolok. Ő az utolsó gondolatom elalvás előtt és ő az első, ha felébredek. Magamban egész nap róla beszélgetek, még akkor is, ha közben másról van szó vagy mint most veled. Közben róla mesélek magamnak. Brian azt hiszi, beteg vagyok, hogy apám miatt van, hogy a megrázkódtatás, tudod meg minden, hogy idegösszeomlást kaptam, pedig nem. Nekem semmi bajom azon kívül, hogy szerelmes vagyok.

Gabi 

Frank barátja: Mások ügyesebben csalják a feleségüket. Te is! Sokkal ügyesebb vagy.
Frank Raftis: Nem vagyok ügyes, csak nem csalok.
Frank barátja: Tudom. Ez a legügyesebb.

Gabi 

Frank Raftis: Ide hallgass! Micsoda hülyeség, hova hallgatna az ember, ha telefonál, ott a kagyló a fülén.

Gabi 

Frank Raftis: Nem vagy kíváncsi az ajándékodra?
Ann Raftis: Arra vagyok kíváncsi, melyikünk akart gyereket. Nyilván te.
Frank Raftis: Meg te.
Ann Raftis: Hát igen… Nem voltam beszámítható.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján