Wolfwalkers (2020) 98

0 díj · 2 jelölés · Snitt-díj-jelölt 2021

A babona és a varázslat idején, amikor a farkasokat démoni lényeknek tartották, a természetet pedig megszelídítendő gonosznak, egy fiatal vadász növendék, Robyn Írországba utazik édesapjával, hogy megmérkőzzenek az utolsó falkával. Azonban amikor Robyn megment egy vad lányt, akit Mebh-nek… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Sean BeanBill (hang)
Honor KneafseyRobyn (hang)
Eva WhittakerMebh Óg MacTíre (hang)
Simon McBurneyLord Protector (hang)
Tommy TiernanSeán Óg (hang)
Maria Doyle KennedyMoll MacTíre, Mebh anyja (hang)

Kedvencelte 29

Várólistára tette 169


Kiemelt értékelések

Haspók 

Vizuális pompában való merülés az egész film. Új szépséget talál az ősi hagyományokban, dicsőséges, mély, megdöbbentő, amelyben van bőven babona és varázslat is és a gyarmatosítás témakörét járja körbe.

Szeszj 

Érdekes animációs film volt, őszintén az elején annyira nem tetszett, de aztán a végére nagyon is megkedveltem, és örülök neki hogy megnéztem. Maga a rajzolás nagyon tetszett, főleg a szereplők arc mimikája.
Maga a történet is érdekes volt, a szereplők néha idegesítőek voltak, de nem olyan zavaróan.
Hangulatos mese az biztos. ^^

dontpanic

Csodálatos, fantasztikus, minden pillanata maga a varázslat. Az összes képkocka vizuális orgia.

Pontosan erre vágytam tegnap este, egy hosszú hét lecsengetéséhez, és egy még hosszabb elkezdéséhez.
Végig azon izgultam, hogy spoiler

Az egyetlen kérdés, ami forog bennem, hogy azért az angol-ír kapcsolat kicsit furán volt bemutatva, ha ír lennék, nem biztos, hogy minden annyira tetszene benne. (Főleg nem a 2021-es helyzet fényében, persze ezt a készítők nem láthatták előre.)

1 hozzászólás
Christinewinchester 

Egy barátnőm ajánlotta még tavaly és ha kissé soká tartott is, de végre megnéztem, s abban is biztos vagyok, hogy nem utoljára. Vizuálisan csodálatos minden egyes képkocka, egyszerűen már ha csak ezt nézzük is érdemes megnézni. Egyedi és szépen kidolgozott. Szerencsére azonban történetben sem marad le, az ír folklór, mesevilág különösképpen érdekel. A zenét is szépen eltalálták hozzá.

SunflowerSz 

Csodaszépen megrajzolt mese, varázslatos történettel. Tetszett, mert teljesen más a manapság divatos mesékhez képest. A zenéje is szép volt.

FélszipókásŐsmoly 

Kellemes, varázslatos ír mese egy farkaslelkű lányról és az édesanyjáról, illetve egy városlakó lányról és az édesapjáról. Kissé naiv, de nagyon szeretetteljes történet, remek zenével és sajátos stílusú, kézzel rajzolt képi világgal. Mondanivalóval szülői „csak a te érdekedben” atyáskodás és a hatalomnak való vak engedelmesség kapcsán. A város földesura ki akarja irtani a közeli erdő farkasait, hogy uralhassa a földjét. A farkasok vezetője azonban nem közönséges állat, hanem egy gyógyító erővel bíró asszony, aki ha álmodik, farkastestet ölt.

Aurora_Michaelis

Az Apple TV-n kattingatva fedeztem fel ezt a filmet, megtetszett a grafikája és a címe, és elkezdtem nézni, bár semmit nem tudtam róla.
Nagyon jó kis rajzfilm volt, jópofa karakterekkel, jó és rossz szereplőkkel, mondanivalóval a család és a barátok fontosságáról.
Tetszett, csak ajánlani tudom. A zenéje is nagyon jó.

piciszusz 

Azért Tomm Moore nem ad ki szart a kezéből, ez is egy csodaszépen megrajzolt mese volt, gondolom mondákon alapul szintén. Bejött, de nem lett kedvenc, mint reméltem.

Winterspell

Kérem szépen, így kell jó animációs filmet csinálni!
Gyönyörű képi világ, kedvelhető karakterek, nem didaktikus történet és mondanivaló, mindezt egy egyedi stílusba csomagolva.
A Cartoon Saloon – Tomm Moore alkotásokra a Kells titka óta figyelek, és ugyan már az a film és csodaszép és megható volt, a Wolfwalkers simán megugorja a lécet. A főgonosz ugyan eléggé egysíkú, de ez legyen a legkisebb gond.
Nem egy tucatalkotás, az szent. Csodaszép, tele van szívvel-lélekkel, merem ajánlani. Az lenne a legjobb, ha moziban is lehetne látni (nekem így volt hozzá szerencsém az Anilogue Filmfesztivál kapcsán), de az Apple TV+-nak van egy kb 7 napos próbaidőszaka, az alatt feltétlenül érdemes megnézni.

Mimiti

A megnézés előtt biztos voltam benne, hogy 10 csillagot fogok rá adni, mert már előre örültem a grafikának, és annak, hogy valami ír folklórhoz kötődő mesét fogok látni. Ezekben nem is csalódtam, tényleg nagyon tetszett, és nagyon remélem, hogy lesznek még hasonlók.
Lehet, hogy csak el vagyok szokva a meséktől, de időnként rettenetesen idegesítettek a szereplők – Robyn az első felében, apuka szinte végig a folyamatos „a szabályokat be kell tartani” attitűdjével. Egy kicsit hosszúnak is éreztem (pedig nem az). Összességében bennem kicsit azt a benyomást keltette, mintha Az erdő hercegnője és a Pocahontas szerelemgyereke lenne szépen megrajzolva. Számomra ennyi volt a negatívum; alapvetően egy gyönyörű mese, amit szívesen mutatnék meg a leendő gyerekeimnek is.


Népszerű idézetek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján