Kells titka (2009) 84

The Secret of Kells
75' · francia, ír, belga · animációs, kaland, fantasy

0 díj · 1 jelölés

A 9. században, valahol Írország egy távoli részén fekszik az erődítmény jellegű Kells-i apátság, ahol a 12 éves Brendan éli csendes mindennapjait. Keményen dolgozik szerzetes társaival együtt, hogy a viking fosztogatások ellen megvédjék magukat és az apátságot. Aidan testvér feltűnésével, aki… [tovább]

angol
magyar

Képek 7

Szereposztás

Evan McGuireBrendan (hang)
Michael McGrathFelnőtt Brendan (hang)
Christen MooneyAisling (hang)
Mick LallyAidan (hang)
Brendan GleesonCellach apát (hang)
Liam HouricanTang testvér / Leonardo (hang)
Paul TylakAssoua testvér (hang)
Michael McGrathfelnőtt Brendan (hang)
Paul YoungSquare testvér (hang)

Kedvencelte 30

Várólistára tette 131


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Nem nyűgözött le annyira, mint vártam, de azért szerettem. Tetszett, hogy történetet kerekítettek egy gyönyörű kódex köré. A mese rajzolása gyönyörű, kilóra megvett magának és igazából érdekes, izgalmas volt a sztori is.

Stone 

A Kellsi kódex 4 evangéliumot tartalmaz, gyönyörű rajzokkal. Skóciából menekítették az írországi Kellsbe a viking támadások elől. Szép mesét álmodtak a történelem köré, szimbólumokkal teli rajzi történettel, hogy a látvány is rendben legyen.

kamububu 

Habár könnyed kis történetnek indul, de azért véresen komolyra fordul. Gyönyörűen van megrajzolva, és nagyon sajátos a képi világa, szerintem már csak ezért is megéri megnézni. Azt hitem, hogy valamivel hangsúlyosabb lesz benne a történelmi vonal, de igazából ennyi pont elég is volt ahhoz, hogy élvezhető legyen a fiatalabb és az idősebb korosztályok számára is.

Egyébként lassan másfél éve már, hogy szerencsém volt ellátogatni a dublini Trinity College Libraryba, akinek van rá lehetősége, csak ajánlani tudom. Ott a Book of Kells mellett néhány másik, felbecsülhetetlen értékű könyvet is meg lehet tekinteni, és egy elég komoly látogatóközpont van kialakítva. És mielőtt valaki azt hinné, hogy a cica csak tölteléknek kellett, szólnék, hogy olyannyira fontos szerepe volt, hogy a könyv történetét gyerekeknek való formában is megjelentették The Comical Celtic Cat címmel, melynek főhőse az apát macskája. :)

Charityy 

Aranyos mese aranyos rajzokkal és elbűvölő zenékkel :)

Mr_White 

Nagyon szépen megrajzolt film, szinte már művészi.
Maga a történet azt példázza, hogy szellemi értékeink jobban megvédenek minket, mint a falak.

Juci

Kicsit csalódás volt A tenger dala után; ugyan a látványvilág ugyanolyan csodás, a történet sokkal kidolgozatlanabb volt, és eléggé hirtelen dob bele minket a film a sztoriba (tíz perc után meg kellett állítanom a filmet, és összefoglalni a gyerekeknek, hogy mit látunk, mert úgy láttam, a film nem ad elegendő támpontot). Az sem tetszett, hogy a vikingeket szörnyűséges, nem is emberi rémekként ábrázolta, de a szerzetesek között is volt, akinek az idegensége eléggé karikatúraszerű volt. Inkább szép film, mint igazán jó, de annak meg ott van A tenger dala :)

Ik4r0s

Káprázatos mese. Csodálatosan rajzolt, remek karakterekkel operáló történet, aminek nem csak a zenéje, hanem a története is fantasztikus. Pontszámok közé pedig felesleges szorítani. Közel 80 percig újra gyerek lehettem és átélhettem azt a varázslatot, amire csak nagyon régen volt lehetőségem. Mindenkinek ajánlom, mert ezt a rajzfilmet MINDENKINEK LÁTNIA KELL!

Amrita

Azt hiszem harmadszorra néztem újra.. Mintha egy óriási akvarellben fürdenél nyakig. Jó, hogy megint találtam egy olyan barátot, aki még nem látta és újranézhettem vele :))
Épp a múltkoriban voltunk Kovács Gáborján egyik előadásán, ahol elmesélte, hogy a régi kódexekben még milyen sok pogány szimbólum van. :)

piciszusz 

A Tenger dala az egyik kedvenc mesém lett első nézésre, ezért mentettem el ezt is a várólistára anno. Egyszer már próbáltam megnézni, deakkor nem kötött le, most viszont sikerült végignéznem. A rajzolása nagyon tetszett, a zenék nagyon hangulatosak, de valami hiányzott nekem, a történet gondolom valós eseményeken alapul az ír mondák alapján, mégsem tudott lekötni.


Népszerű idézetek

brittta 

Brendan: Nem tanulhatunk mindent könyvekből.
Aidan testvér: Ezt már olvastam egyszer.

brittta 

Aisling: Derítsd fényre a sötétséget!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján