A tenger dala (2014) 174

Song of the Sea
93' · francia, dán, ír, belga, luxemburgi · animációs, kaland, fantasy 6

0 díj · 2 jelölés

A tenger dala csodálatos mese Benről és kishúgáról, Saoirse-ról, aki az utolsó fókatündér. A két testvér kalandos útra indul egy ősi, varázslatos legenda nyomában, hogy hazatérhessenek tengerparti otthonukba. A film az ír folklórból merít inspirációt: a mitológiai selkie-k a… [tovább]

magyar
angol
angol

Képek 14

Szereposztás

David RawleBen (hang)
Brendan GleesonConor (hang) / Mac Lir (hang)
Lisa HanniganBronach (hang)
Lucy O'ConnellSaoirse (hang)
Fionnula FlanaganGranny (hang)
Jon KennyKompos Dan / A Nagy Mesélő (hang)
Pat ShorttCipek (hang)
Colm Ó'SnodaighMoha (hang)
Liam HouricanSpud / Buszsofőr (hang)
Kevin SwierszczBen kisgyerekként (hang)

Kedvencelte 94

Várólistára tette 290


Kiemelt értékelések

krlany 

Egy varázslatos mese, gyönyörű muzsikával (az egész album zseniális: https://www.youtube.com/watch…) és a Kells titka után egy újabb csodaszép legendának eredünk a nyomába ír földön (és vízen). És ezt most nem csak azért mondom, mert fókákkal van tele a mese.
Szeretem ezt a kacskaringó motívumos, balladás, ringatós közeget, a hangulatot, a képi világot. Látványban, zenében nagyon erős. Magával ragadó.
https://kulturleny.wordpress.com/2016/01/13/a-tenger-da…

13 hozzászólás
Ekhal 

Mitológiai alapokon nyugvó, szemet és lelket gyönyörködtető, csodálatos alkotás. Kiragad a mindennapokból, hogy aztán kissé elvarázsolva és ugyanakkor feltöltődve tegyen vissza. =)

Nihilchan 

Gyönyörű mese, csodálatos és különleges látványvilággal, ámulatba ejtő dallamokkal és érdekes mitológiával. Varázslatos és szívmelengető történet, kellően drámai, mégis bájos. Szerettem a testvérek kapcsolatát és annak alakulását, kedveltem a gyerekek apját is. A kutyus és a fókák hihetetlenül aranyosak voltak. Mindenképpen megéri megnézni ezt a rajzfilmet.

sipiarpi 

Tomm Moore filmjeire mindig érdemes odafigyelni. Megint egy olyan animációs remekművet alkotott ami számomra többször nézős. Felnőtt gyerekeknek is ajánlom.

crissy 

Nagyon szép mese.
Gyönyörű képi és hangi világ, nem láttam még soha ehhez hasonló grafikát. Egyszerűen fantasztikus volt! Kicsit mintha én is újból gyerek lennék, és megnéztem az esti mesét lefekvés előtt. Ráadásul nagyon tetszett a testvéri kapcsolatra fektetett hangsúly, hogy hogyan fejlődik idővel, és hogy a nehéz időkben leginkább a testvéreidre számíthatsz (én ezt felnőtt koromban tapasztaltam inkább).
Csodálatos, újranézős mese. 10*

2 hozzászólás
Lady_Hope

Ó, ez a mese nagyon szép!:) Nézzétek meg mind, szerintem nagyon fog nektek is tetszeni.
A grafikáért oda meg vissza vagyok. .. :)

mamoulian 

Igazi mese. Képes felébreszteni az emberben a gyermeki látásmódot, amikor az éjjeli álmok elvarázsolnak, minden utazás izgalmas kaland, minden bokorban tündérek lapulnak és a boszorkák ijesztőek.

Nyctea

Nem is tudom, láttam-e már valaha ilyen csodaszépen megcsinált, ennyire érdekes képi világú rajzfilmet. Minden egyes képkockája ámulatba ejtett. Ha nem lett volna jó a történet, akkor is imádtam volna nézni.
De a történet is jó volt, a figurák aranyosak, a zene pedig nagyon fülbemászó.
Mindenkinek ajánlom, ezt a mesét minden korosztály élvezni fogja. :)

Charityy 

Hihetetlenül aranyos történet. Magával ragadó a hangulata, egyszerűen varázslatos. A zenék csodaszépek és a látvány sem semmi.
Sajnos angolul néztem meg, így kicsit levett az élményből hogy nem értettem mindent, de még így is szuper volt.
Ámulatba ejtő, mindenkinek látnia kell!


Népszerű idézetek

Belle_Maundrell

(…) a világon több könny hull, mint amit megérthetnél.

Belle_Maundrell

Ez itt Mac Lir, a hatalmas óriás. A szíve darabokra tört, egy rettenetes, borzasztó tragédia miatt. Bánata olyan nagy volt, hogy egy egész óceán fakadt a könnyeiből.

Belle_Maundrell

Ben: Ó, rendben van. Kövessük a mágikus kis fényeket. Az sokkal biztonságosabb, mint egy buszon utazni.

Belle_Maundrell

Emlékezz rám, a történeteidben és a dalaidban.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján