Wentworth, a nők börtöne (2013–) 20

Bea Smith a Wentworth börtön női szárnyának királynője. Sziklaszilárd, félelmet nem ismerő asszony, akivel senki sem mer újat húzni. No de ki volt ő, mielőtt börtönbe került? Hogy válhatott egy hétköznapi feleség és anya egy hírhedt börtön riválisok nélküli úrnőjévé? Ez a tízrészes, lebilincselő… [tovább]

Képek 28

Szereposztás

Danielle CormackBea Smith
Nicole da SilvaFranky Doyle
Kate AtkinsonVera Bennett
Leeanna WalsmanErica Davidson
Celia IrelandLiz Birdsworth
Shareena ClantonDoreen Anderson
Aaron JefferyMatthew Fletcher
Robbie MagasivaWill Jackson
Katrina MilosevicSue 'Boomer' Jenkins
Jacqueline BrennanLinda Miles

További szereplők

Kedvencelte 12

Várólistára tette 97


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Hogy lehetséges, hogy erről én még nem írtam értékelést…?! Hogy maradhatott ez el?! Na mindegy is.
… Mit is mondhatnék? A sorozat első évadának első része azóta csücsült a számítógépemen, mióta először meghallottam, hogy létezik, – ez kb. az OITNB megjelenésének évére datálható –, és várt egy pár évet, hogy rászánjam magam. Mindegy, hogy miért de végül eljött a pillanat, hogy megnézzem az első részt, ami után hirtelen lecsúszott az egész évad. Ezután lustaságomból kifolyólag vártam egy kicsit a második évaddal, majd miután elkezdtem, nem volt megállás a negyedik évad végéig. És, hogy mi történt azóta? Azóta a negyedik évad másodszor, majd harmadszor…

Nagyon elfogult vagyok a sorozattal kapcsolatban, ez nem is vitás. Hogy miért? Mert azon kevés sorozatok egyike, ami az évek előrehaladtával egyre jobb lett, pedig már az első évad is nagyon ütős. Rendkívül jók a színészek, mert olyan karakterfejlődéseket jelenítenek meg, hogy már csak azért is érdemes leülni a képernyő elé. Emellett a sorozat olykor olyan drámai, hogy a néző úgy érzi, mintha a készítők ki akarnák tépni a szívét. Ezzel nem elriasztani akarok tőle senkit, sőt! Aki szereti azokat a sorozatokat, amik hevesebb érzelmi reakciókat váltanak ki belőle, annak mindenképp kötelező. Akiből pedig nem tud ilyet kiváltani egy film sem, abból ez sem fog.Nagyon jó az alaptörténet és a közé beiktatott kisebb történetek sokat tesznek a sikeréhez.
Nagyon sokáig tudnék még beszélni erről a sorozatról, de nem akarom tovább nyújtani. Talán csak annyit mondanék még el, hogy miután megnéztem a negyedik évad utolsó részét, két napig nem voltam önmagam, és ezt eddig sorozat még nem érte el nálam.

FONTOS! Elfelejtettem mondani, hogy akinek felkeltette az érdeklődését a sorozat, ne nagyon olvasson utána, mert félő, hogy egy nagyon fontos spoilerbe belefut!

5 hozzászólás
Bastia 

Tetszik ez a sorozat, nem a megszokott amerikai egykaptafa, mivel ausztrál. :) Furcsa mennyi joga van ott egy elítéltnek és mennyire „szabadon” élhetnek.
Kedvelem Bea Smith-t!

5 hozzászólás
rocketdog 

10 pontot adtam a sorozatnak, mert sok tizes pillanata volt, bár nem mindegyik rész tudta ezt hozni. Engem a dráma nem annyira érdekelt, viszont a különböző elvek, nézetek összecsapása a nők között már annál inkább. Mindig azokat a karaktereket figyeltem, akik határozottan képviselnek valamit és azokat a részeket kedveltem, ahol a nézeteik ütköznek egymással. Ilyen karakterek pl. Ferguson, Proctor, a megváltozott Franky, néha Bea. Még Jacs Holt is izgalmas karakter a maga megfontolt, hidegvérű stílusával.
Ám, ahogy telt az idejük a börtönben, egyre inkább kezdtek a szélsőséges elveikből egy közös felé húzni. Így már nem ésszel, csupán izommal és pengékkel harcoltak egymás ellen. Ha erre vágynék, akkor box meccseket néznék.
Az elítéltek közti feszültség egyszerűsödése hozta magával azt is, hogy az egyéb karakterek több szerepet kaptak, akiknek a története teljesen érdektelen számomra. Az őrök és a főfelügyelő egész évadon át tartó szappanoperába illő pancserkodása és önsajnáltatása már nem fog érdekelni, ha kijönnek az új részek.

Dawn_Silver

Ez a sorozat elképesztő! Már az első résztől teljesen beszippantott. Fogalmam sincs, hogy miért ismerik olyan kevesen, pedig sokkal jobb, mint az OITNB. Keményebb, jobbak a karakterek, odaszegez a székhez, és sokszor csak tátod a szád. A legnagyobb favoritom a szereplők közül Frenkie, de Bea is nagyon jó.


Népszerű idézetek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján