Kedvencelte 8

Várólistára tette 67


Kiemelt értékelések

Stitch

Kicsit olyan, mint az Orange is the New Black, csak spanyol. A főszereplő itt is egy szőke nő, és mindkettőnek sokat változik a személyisége. Ami nagyon tetszett a Vis a vis-ben, hogy sok minden történik a börtön falain kívül. A dráma minden részben csak fokozódik, a készítők nem riadnak vissza semmitől. A karakterek zseniálisak, mindenik egy külön egyéniség a maga módján.
Ez olyan sorozat, amit darálva kell nézni, úgy a legjobb, mivel minden epizód végén alig vártam, hogy a következőt is lássam.

Emerson 

1. évad
Hirtelen felindulásból kezdtem nézni (sorozatjunkie-s méltatás hatására) és igazából nem is tudom mennyire voltam beszámítható állapotban, mert a női börtönös filmeket/sorozatokat eddig tudatosan kerültem akármekkora hype van körülöttük. spoiler Viszont pont túl voltam a Yellowstone botrányosan pocsék 2. évadán, így mit nekem egy újabb fanfiction jellegű élmény! Azt kell, hogy mondjam sokat segített, hogy angol felirattal néztem, mert így nem lökhettem háttérnézősbe és minden viccnek (és nem viccnek) szánt jeleneten röhögni tudtam. A spanyol nyelvet meg kifejezetten szeretem hallgatni és 5-6 órányi rész után már nagyjából be lehetett lőni, hogy ki mit fog mondani, az tuti, hogy benne van a callate, puta, tranquillo, cálmate… mindegy milyen sorrendben. A szappanopera jelleg viszont olyan erős lett a bevezető évad közepétől, hogy a habjába már simán bele lehetett fulladni. Mintha az írók mindent bele akartak volna sűríteni a történetbe spoiler)
Viszont egyvalamiben biztos vagyok. Ha egyszer lesittelnek, spanyol börtönbe szeretnék kerülni, mert a középiskolás éveim alatt nagyobb terrornak voltam kitéve, mint ez a sok cicimutogató liba.
Első évadra szórok 7 csillagot, mert lekötött és szórakoztatott (bár nem olyan értelemben, ahogy az alkotók elképzelnék), a karakterek alapvetően jók érdekesek voltak, a színészek is rendben voltak. Folytatom amíg bírom szuflával, de ha besokallok, szemrebbenés nélkül elkaszálom.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján