Kedvencelte 1

Várólistára tette 51


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Ki voltam már éhezve egy minőségibb, minden nyáladzást nélkülöző vámpíros mozira, szóval a rossz előérzeteim ellenére is azonnal rávetettem magam erre. Nem tudom, hogy mit vártam tőle, hisz már láttunk hasonlót, csak vámpír helyett kígyókkal a fedélzeten, és az sem sült el a legjobban, de az legalább szórakoztatott, szóval reménykedtem, hogy talán ez sem lesz rosszabb annál. Nos… egy ideig még élveztem is, hisz olyan volt akár egy átlag, mégis erősen tálalt gépeltérítős sztori, melybe egy ponton vegyült egy kis 30 nap éjszaka. A probléma ott kezdődött, hogy túlcsavarták a cselekményt és annyi klisés fordulatot kaptunk egymás után, hogy az egyszer csak nevetségessé vált. Számomra sem horror-ként, sem pedig akció-thriller-ként nem működött, ráadásul még a témájához sem igazán tudott hű maradni, hisz a végére már inkább emlékeztetett egy ZS-kategóriás zombis darabra, mintsem egy vámpíros sztorira. (spoiler)
A sztori talán legnagyobb pozitívuma, hogy legalább egy minimális előzményt kaptunk az átalakuláshoz, illetve a történet lezártnak tekinthető, így ne számítsunk cliffhanger-re, vagy bármi „folytatásra felkészítő jelentre” a végén. Mindemellett sajnos feleslegesen hosszúnak éreztem, és rengeteg fárasztó csavart lespórolhattak volna, hogy egy kellemes másfél órába beleférjen ez az egész, hisz ez a 2 óra nagyon erőltetettnek érződött így.
Vicces egyébként, hogy két főszerepet is más nagyobb Hollywood-i színészekre hajazó emberekre osztottak, hisz Peri Baumeister olyan volt, akár egy „Tesco gazdaságos Noomi Rapace”, míg Kais Setti leginkább Chiwetel Ejiofor-t juttatta eszembe.
Összességében amúgy közel sem a legrosszabb, de nem is a legjobban sikerült alkotás a témában. Lehetett volna ebből egy igazán hangulatos kis valamit csinálni, ha nem esnek ennyire túlzásokba, de így csak jó szívvel is egy közepesre futja tőlem, ami inkább hajlik egy négyes, mintsem hatos felé. Szerettem volna szeretni, de nem ment. Kár érte.

5 hozzászólás
julcseee 

Nem tudom hova tenni. De tényleg. Itt örlődöm, hogy utálom vagy nem.
Mert egyébként nem volt rossz. De jó se. Más, mint a szokásos vámpíros filmek, de annyira mégse kiemelkedő, hogy azt mondjam ez aztán megérte. Szóval, örlődöm tovább, de talán a 6 pont reális :D

dulkap 

Szegény film nagyon rosszra sikeredett. Az alapötletből még ki is lehetett volna hozni valamit, de csak izzadság szagú cselekményeket hánytak egymásra, megspékelve, egy totál felesleges eredettörténettel.
Ráadásul az utóbbi évek horrorfilmjeinél, ha főbb szereplő a gyerek 70-80%-ban ő a leirritálóbb karakter a filmben, amit itt se nagyon volt másképp. (Oké volt nála rosszabb, de a kis Eliasért se drukkoltam agyon magam.)
Igazából a jó alaptörténetre jött egy bugyuta történetvezetés, siralmas maszk és kiszámítható vég. Nem mondom, hogy nézhetetlen, de a 2 órás játékidejével azért kihívás.

csokidani 

Lehetett volna ez egy jo film, a sztoriban volt potencial. De ez nagyon felresikerult. Untatott, nagyon bazari lett. Nem jo izlessel es hozzaertes nelkul keszitettek el. Egyaltalan nem tudom javasolni, rossz film.

Mr_Catharsis91 

Hardcore neo-vámpírizmus, terrorizmus meg repülőgép. Nem a legjobb triász. Az utolsó fél óra már nagyon nehezen ment le.

Laren_Dorr

Az utolsó harmadban valamennyit javított, de még így is az időpocsékolás kategóriába tenném.

Szyszyyy

Nem értem miért ilyen rossz a film százaléka.
Szerintem határozottan nem volt rossz.
Viszonylag ismert témát mutat nekünk és a repcsis horror szituk sem számítanak már újdonságnak( Z, világháború vagy Strain sorozat), de tudtak belevinni olyasmiket, amitől számomra egyedivé vált.
Nekem úgy összességében bejött és kíváncsi voltam mi lesz a vége. Vajon túléli valaki? Vajon elszabadul a káosz? Sok-sok vajon volt bennem. :D
A szereplők is rendben voltak és sikerült igazán utálni való gonosz karaktert alkotniuk, aki bőven okozott gondokat.
Kivételesen a hosszával sem volt gondom, pedig mostanában nagyon elnyújtottnak éreztem néhány netflixes filmet. (Még azt is, ami tetszett.) Itt meg konkrétan vártam volna még néhány képkockát. xD

1 hozzászólás
Corvus_CoRex 

Lol… ez szerintem úgy volt, hogy elhatározták, hogy csinálnak egy horror filmet, de valamiért egy szuszra csinálták és úgy elzsibbadtak közben, hogy horror paródia lett a vége… X,D Komolyan, hát besz*rás amit azon a szerencsétlen gépen művelnek… X,)))))))

Voltak benne menő helyek (az erdei ház…) + a vége felé tényleg jókat röhögtünk rajta, volt vér is dögivel, a gyerek viszont halál idegesítő szerencsétlen, na meg azt nem tudják, hogy nem bántjuk a kiskutyát? Meg a nagyot se… az elég xar húzás volt… >`_´>

Mindenesetre ha valami zsibbasztó cucc kell, ez megteszi…

iamwiki 

A sztori érdekes volt, de kicsit nagyon elhúzták az egészet és néhol úgy kiestem, hogy nem érdekelt annyira. Rövidebben és sűrűbben jobb lett volna (személy szerint), mert jobban lekötött volna. Nagyon tetszett ez a repülős hijack féle támadás és a szörnyes rész is mivel olyan vírusos filmekre emlékeztet amiket kimondottan szeretek. Az angol szinkron megint hozta a szörnyűségét így átkellett kapcsolnom eredetire azaz németre, bár elég sok benne az angol szöveg is. (mivan ezekkel az angol szinkronizálásokkal, a fülemnek szörnyű hallgatnia)

Ainsel 

Nem annyira értem a sok lecsillagozást, nem volt ez rossz film. Itt a vámpírok nem csillognak a napon, és nem néznek rád nagy boci szemekkel, hogy ők csak boldogok akarnak lenni. Ezek a vámpírok rusnyák, és leeszik az arcod. Nagyon drukkoltam Faridért, és a kissrácért spoiler Egyáltalán nem lehetett előre tudni, hogy milyen vége lesz, elszabadul a pokol, vagy sem. Mondjuk pont a vége volt az, ami nagyon felhúzott. spoiler Annyi bajom volt a filmmel, hogy túl hosszúra nyújtották, a felétől már nagyon fogyott a türelmem a kínlódást nézve. Az viszont erős pozitívum, hogy nem olyan félig lezárást kapott, amiből jöhetne egy folytatás. És az is, hogy spoiler Nem újranézős, de tetszett.


Hasonló filmek címkék alapján