Vadon (2014) 220

Wild
115' · amerikai · dráma, életrajzi 16

0 díj · 3 jelölés

Cheryl fiatal, mégis úgy érzi, mindent elveszített. Az élete összeomlóban van (és ő is mindent elkövetett, hogy tovább omoljon), de lát kiutat. Csak nagyon hosszút. Bár életében nem kirándult, egy hirtelen ötlettől vezérelve vándorútra indul. Több mint 1500 kilométert gyalogol az Egyesült… [tovább]

Képek 18

Szereposztás

Reese WitherspoonCheryl
Laura DernBobbi
Thomas SadoskiPaul
Keene McRaeLeif
Michiel HuismanJonathan
W. Earl BrownFrank
Gaby HoffmannAimee
Kevin RankinGreg
Brian Van HoltRanger
Cliff De YoungEd

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 42

Várólistára tette 223


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Imádtam. Tetszett és alig várom, hogy a könyvet is olvassam. Annyira kíváncsi vagyok milyen lehet könyvben is. :-) Imádom az igaz történeten alapuló filmeket, és ez is nagy a lett. :-) Már az elejétől magával ragadott pedig eddig összesen 4xre láttam a filmet és még mindig imádom. :-) Szép helyek voltak főleg a hegyes vidékek. Kicsit túl sokszor emlékezett vissza a múltra és, hogy miért is indult el, de így is jó volt. A zenék is jók voltak. :-)
Csodálom Reese Witherspoon-t, hogy egyedül végig vitte a filmet és csak pár szereplő volt a filmben és a többségében csak ő, meg az emlékei ezért nagyon csodálom. :-)
Cheryl nagyon kitartó volt, hogy végig ment több mint 1000 km-re nagyon csodálatra méltó. Nagy bátorság kellett, hogy egész végig magányosan járja be ezt az egész túrát. :-)
És az a kis srác a vége felé nagyon aranyos volt. :)

6 hozzászólás
desertangelable 

Volt már olyan érzésetek, hogy foggal-körömmel ragaszkodtok egy könyvhöz vagy egy filmhez, ami még csak nem is tetszett annyira, de mégis valamiért annyira magához láncol, hogy nem enged el? Időszakosan meg kell nézni a filmet, a könyvet alkalmanként le kell porolni és bele kell lapozni…., mert kell.
Nekem ez a történet ilyen. Nem azért, mert tetszik a film. Sőt! Azt hiszem sokkal jobban meg lehetett volna csinálni, mégis kell. Azt hiszem azért, mert ugyanezen a túrán én is el szeretnék indulni pontosan azért, amiért Cheryl elindult…
Ezt a filmet csak az fogja értékelni, aki átérzi, hogy miről is van szó itt valójában, a többiek csak az idejüket pocsékolják rá, ők a szerencsések.

2 hozzászólás
Röfipingvin

Egyszer szeretnék én is úgy kilépni az életemből, hogy közben nyakig benne vagyok.

Chriss 

Nagyon szép film, tele fájdalommal, de egyben a reményt is sugallja, hogy sosem késő felállni, és megtalálhatjuk önmagunkat. A természet segít. Velünk van.

Juci

Kicsit az idősíkok keverését meg a gyors vágásokat túlzásba vitték, és a self-help életérzés ugyebár adott volt, de ezzel együtt is egy kellemes, nézhető, nem túl fajsúlyos filmecske. A mehetnék felébresztésére azért kiválóan alkalmas.

Dorka 

Ez most igazán jól esett. Lassú, elmélyülős film, szép tájakkal. Reese Witherspoon jó választás volt szerintem (bár ha jól számolgattam, talán kissé idős a szerephez). Nem csak az ő története, de az édesanyja története is érdekes, tanulságos volt. Tetszik, hogy nem lett belőle tökéletes főhősnő, de túl sötét sem. Minden volt benne.
Egyre inkább hajlok afelé, hogy sorra vegyem a Reese Witherspoon filmeket.

Ui.: Az első jelenet mellett azért nem érdemes ebédelni…
Uui.: Eddig eléggé elégedett vagyok a bakancslistámmal :)

2 hozzászólás
piciszusz 

Nem szeretem az ilyen találdmegönmagad filmeket, de ennek volt valami fura hangulata, ami miatt végig tudtam nézni és tényleg érdekelt a múltja és hogy tényleg meg tudja-e csinálni a kitűzött utat.
Szerencsére nem érzek semmiféle késztetést, hogy hasonló dolgot csináljak.

5 hozzászólás
tonks

Ez tetszett. Azt hittem unni fogom, de valahogy elkapott a hangulata, egy csomót tanultam és kicsit mehetnékem is van, pedig éppen minden jónak mondható az életemben. De ki tudja, talán az én lábamban is benne van egy zarándokút, csak még nincs itt az ideje.
A könyv is itt van nálam már egy ideje, de az ilyen történeteket jobb szeretem először filmen látni, amikor még minden újdonság, a könyv pedig majd alá teszi a plusz mondanivalókat, történéseket.

Dexter79

Egy iszonyúan szétcsúszott életű nő, aki úgy dönt, hogy zarándokol/"túrázik" egy kicsit…
Sok szép helyen jár, érdekes (jó és rossz értelemben) emberekkel és helyzetekkel találkozik, és próbálja megtalálni önmagát, és közben szépen lassan bepillantást kapunk az életébe.
Külön öröm volt felfedezni Michiel Huisman-t (Trónok harca, Adaline varázslatos élete) is filmben egy rövid ideig. Ezért tőlem egy plusz csillagot kapott. :)

csartak 

Meglepve tapasztaltam, (nem számítottam rá) hogy ez a film tetszik nekem, pedig lényegében Reese egyedül játszik a filmben.
Mikor az elején legelőször lefuttatták a El Condor Pasa (If I Could) dallamát, akkor mozdult meg bennem valami, és kapott el a hangulata. Jó lehet így kikapcsolni és eltűnni a világból egy időre. Tetszettek a tájfelvételek, a csend, az elmélkedés. A film után is még sokat gondolkodtam rajta, utána néztem a neten Pacific Crest Trail-nek.


Népszerű idézetek

Pinki18 

Ha cserben hagy az erőd, győzd le önmagad.
Emily Dickinson és Cheryl Strayed

Kathleen

Addig gyalogolok, amíg olyan leszek, amilyennek anyám hitt.

Letti23 

There's no way to know what makes one thing happen and not another. What leads to what. What destroys what. What causes what to flourish, or die, or take another course. What if I forgive myself? What if I was sorry? But if I could go back in time, I wouldn't do a single thing differently. What if I wanted to sleep with every single one of those men? What if heroin taught me something? What if all those things I did were the things that got me here? What if I was never redeemed? What if I already was?

Pinki18 

Az eső eláll, a fájdalom elszáll.

Pinki18 

Az életem, mint az összes többi titokzatos, egyedi és áldott. Annyira közeli, annyira erős, annyira a sajátom. Csak hagynom kell létezni.

Pinki18 

Nagy tettek várnak rám, visz a lábam, nem szól szám.
Robert Frost

Pinki18 

Légy kíváncsi, ne ítélkezz.
Walt Whitman

Pinki18 

Nem tudhatjuk, hogy mi miért történik és hogy más miért nem. Hogy mi mihez vezet vagy mit pusztít el. Hogy mitől él valami és mitől hal meg. Hogy mi hoz változást.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján