Üvöltő szelek (1992) 58

Wuthering Heights
105' · amerikai, angol · dráma, romantikus, történelmi

Mr. Earnshaw a skót felföld lápos vidékén egy gyermeket talál. Megesik a szíve az elhagyott fiún, és hazaviszi a házába. Heathcliff a lányával Cathy-vel és fiával Hindley-vel együtt nő fel. Az évek multával Heathcliff beleszeret Cathybe. Hindley mindenáron tönkre akarja tenni a fogadott… [tovább]

Szereposztás

Juliette BinocheCathy Linton / Catherine Earnshaw
Ralph FiennesHeathcliff
Simon ShepherdEdgar Linton
Jeremy NorthamHindley Earnshaw
Sophie WardIsabella
Janet McTeerEllen Dean
Simon WardMr. Linton
Sinéad O'ConnorEmily Bronte
Hirdetés

Kedvencelte 7

Várólistára tette 52


Kiemelt értékelések

Hesztia

Hát, őszintén szólva nem is tudom, hogy mit mondjak.Voltak részek, amik nagyon tetszettek, de sajnos voltak olyanok is, amik nagyon nem.Például Catherine és Heathcliff kapcsolatát eléggé jól visszaadta a film (ez nagyrészt a 2 csodálatos színésznek köszönhető szerintem).Az azonban engem például eléggé irritált, hogy a kicsi Cathy-t is Juliette játszotta.Számomra ez nagyon idegesítő volt.A könyv hangulatát nagyon elcsípték.A történet azonban nem igazán áll közel hozzám, túl sok benne a kegyetlenkedés (a könyvről ugyanez a véleményem).

Kelly_Olvas

A könyv 100x olvasott örök szerelem, és a számos filmes feldolgozás közül nekem ez az 1992-es jött be a legjobban, Juliette Binoche és Ralph Fiennes miatt, eszméletlen jól játszottak benne.

Boglarina

A hiányosságok ellenére szerintem iszonyatosan jól megragadta a könyv hangulatát. A zene, a színek, a színészek… meg vagyok elégedve. Ralph Fiennes tökéletes Heathcliff.

Osli75 

Klasszikus, időtlen történet. Valamikor régen a könyvet is olvastam, az is nagyon tetszett.

Dániel_H 

A könyv kétségtelenül megkerülhetetlen mű, szerencsére olvastam is, évekkel ezelőtt.
A film elején persze ki kellett keresnem a családfát, mert anélkül kicsit el voltam veszve.
A színészek jók, a zeneszerzés kicsit egyhangú, de a film kb. a felétől vontatott, és így, hogy tudom, mi lesz a vége kissé unalmas is.

Mamuszy 

Már olvastam a könyvet, azt sem szerettem, a film sem jött be. Nem köt le abszolút témáját illetően sem, pedig tudom hogy egy nagy klasszikus, és hogy mennyien imádják. Én nem. Nagyon nem…

Kitten

Bonyolult, fájdalmas, ellentmondásos. Valamivel könnyebben emészthető, mint a regény, de így is elszorítja a szívedet. A színészválasztás mindenesetre nem is lehetett volna tökéletesebb! Ralph Fiennes is the best! <3

Mártus

Hiába a remek színészi alakítások, a tűz, szenvedély nem igazán jött át nekem a filmben. A könyv alaposan kidolgozott jeleneteit itt max skiccelték vagy néha ki is hagyták, amitől felszínes és olykor nem teljesen érthető lett a történet a filmben.

sophie 

Nem kellett volna előtte elolvasni a könyvet.
Nem kellett volna megnézni más filmeket, amiben Juliette Binoche és/vagy Ralph Fiennes a főszereplő.

woolfe

Nekem kevés volt a könyvhöz képest, könyv nélkül pedig szerintem nem teljesen érthető-átélhető, mi történik a szereplőkkel.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján