Downton Abbey: Egy új korszak (Downton Abbey) (2022) 99

Downton Abbey: A New Era
125' · egyesült királysági · dráma, romantikus, történelmi 12

Az egyébként mindig békés Downton élete felbolydul, amikor Violet talányos bejelentést tesz: a birtokába került egy pazar villa a festői, dél-franciaországi tengerparton. Mint az várható, a család egyik része rögtön felkerekedik a napsütésben gazdagabb új vidék felé, ám az otthon maradók élete… [tovább]

angol
magyar

Képek 12

Szereposztás

Maggie SmithViolet Crawley
Hugh BonnevilleRobert Crawley
Michelle DockeryLady Mary
Laura CarmichaelLady Edith
Penelope WiltonIsobel Merton
Jim CarterMr. Carson
Imelda StauntonMaud Bagshaw
Hugh DancyJack Barber
Dominic WestGuy Dexter
Laura HaddockMyrna Dagleish

További szereplők

Kedvencelte 15

Várólistára tette 126


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Teljesen korrekt nosztalgiázás, ami abszolút kielégíti a rajongók Downton-hiányát. Ugyanakkor kicsit feleslegesnek és mondvacsináltnak éreztem a cselekményt még úgy is, hogy a filmforgatást igen szórakoztatónak találtam. Viszont gyönyörűen lezárták, úgyhogy bármennyire is szeretem/szerettem az egész világot, bízom abban, hogy nem terveznek semmiféle folytatást.
Jó volt látni a régi arcokat, bár nekem Lucy továbbra is fájdalmas pont. Szokás szerint mindenki kapott egy csipetnyi szeletet, viszont hiányoltam a gyerekeket. Örültem volna, ha egy-két jeleneten túl is láthatjuk az új nemzedéket.
Mindenesetre szórakoztató és szerethető volt, a végén meg persze úgy zokogtam, mintha az életem múlt volna rajta. Szóval szép volt, jó volt, de az utolsó tíz percet leszámítva nem túl emlékezetes.

Pandalány 

Nagyon jól esett a lelkemnek újra visszatérni Downtonba, ráadásul egy nagyon izgalmas sztorit hoztak össze megint. Imádtam a zenéket, a ruhákat, a dìszletet, a színészek is olyan jó, hogy visszatértek.
Nagyon sajnálom, hogy az egyik legikonikusabb szereplőt kiírták a történetből, de méltó és csodálatos lezárást kapott.❤

ziara

Inkább 7 csillag, de 8-at adtam a nosztalgia miatt:)

Bogas

Három gondolat:
1. Eléggé virult a fejem, amiért az „I can't act in a bush!” és a „Barkis is willin'” utalást is értettem.
2. Maggie Smith marad mindig a kedvencem ebből a sorozatból.
3. Most már ne legyen több film, mert óhatatlanul azzal járna, hogy lassan kihalnak a régi szereplők.

domonyigézengúz

Ez fantasztikus volt. Mindenki megtalálta az életében a jót. Tetszett a francia-szál is. Jó volt Angliából Franciaországba is kicsit körbenézni. Mindenesetre Branson új felesége is elbővülő volt. Ő jött be a legjobban. Ugyanakkor Mary karaktere is egyszerűen szuper. Ráadásul filmes társaság is érkezik Downtonba. De erről majd láttok többet, ha megnézitek ezt a remek mozifilmet. Ezt nem lehetett elrontani. A sorozat után a filmek is kiválóak. Az egész családom elégedett volt a moziban. Hazafelé ki is dumáltuk magunkból. Ezt tényleg érdemes megnézni! ;)

Márta_Péterffy 

Nekem tetszett, azt hiszem a filmtörténeti vonatkozások miatt.
spoiler

Valcsa 

Egy kicsivel talán még az előző D.A.-filmen is túltesz, nagyon jól szórakoztam rajta. :) Érdekes volt ez a filmforgatásos cselekmény is, jó volt újra látni a szereplőket is. :) Az új karakterek is tetszettek, Miss Dagleish szinkronja amúgy szörnyű volt, de értem, hogy kb. csak így tudták átadni az eredetit… :'D
Őszintén: én ennek is nagyon örülök, ha csak így időnként „csepegtetnek” némi Downton Abbey-t a rajongóknak, pár évente. Remélem, készül még film a későbbiekben is, bármikor örömmel térek vissza ebbe a világba :) spoiler.
Ezt a filmet is leginkább azoknak ajánlanám, akik a sorozatot is látták, nekik fog inkább teljes képet adni, teljes élményt nyújtani.

Dorka 

A 6 csillagot lehet, felül fogom bírálni, ha újranézem majd nem szinkronosan… Borzasztó élmény volt. Végig éreztem, hogy ez szinkron, és nem a színészek saját hangja (kivéve Daisynél, meg Maggie Smith hangját is ugye eléggé megszoktam, megszerettem már), így elég fura és rossz élmény volt. Tom akcentusa különösen hiányzott. Myrna hangját is meghallgattam volna eredetiben, bár rajta így is remekül szórakoztam :D
Sajnos a pontlevonásokhoz az is hozzátartozik, hogy elég unalmas, lapos lett ez a rész .. mindenki kínosan jól viselkedik… Semmi dráma nem volt benne. Szép ruhák, szép táj, kedves, szeretett arcok, elvarrott szálak… Némi nevetés meg némi pityergés is. De nem voltak nagyon nagy mélységek vagy magaslatok. Ami végülis csak szimplán hétköznapi. Ami a való életben nem lenne baj, de moziélményként nem volt az igazi.

July 

Így egy nap után tudok már róla írni…
Egyből a végével kezdem; szíven ütött. Tudtam, várható volt, de mégis. Végig zokogtam…
A film egyébként érdekes, viszont nem ad semmi újat. Igen, pár korábbi szálat kiegészít, de nem szükségszerűen. A bonyodalmak is olyanok, hogy spoiler nem igazán adnak sok újat. Mégis valahogy hozza a sorozatban és az előző filmben megszokott DA stílust. Mind a riviérás szál, mind a filmes szál tetszett, és azért volt benne nem egy szokásos DA humor, komolyság meg minden.
spoiler
spoiler

mírarwa 

Méltó lezárasa lenne ez a film a sorozatnak. Érdemes megnézni, de az biztos, hogy szem nem marad szárazon közben. Na de persze humorban sincs hiány a filmben. Myrna Dagleish valami elképesztő volt, a személyzetről a végén nem is beszélve. :D


Népszerű idézetek

Christinewinchester 

[Lady Violet reveals that she has just inherited a villa in the south of France as a result of an affair that she had many years earlier, before Robert was born]
Violet Crawley: I will say goodnight… and leave you to discuss my mysterious past.

Christinewinchester 

Mr. Carson: They better be warned: the British are coming.


Hasonló filmek címkék alapján