Úriemberek (2019) 389

The Gentlemen
113' · amerikai · akció, vígjáték, krimi 18

Amikor híre megy, hogy az amerikai drogkereskedő, Mickey Pearson túl akar adni szuper jövedelmező londoni marihuána birodalmán az egész alvilág felbolydul. Rengeteg lóvé forog kockán, nem is csoda, hogy a gengszterek között kirobban a harc. Bérgyilkosok, kisstílű bűnözők, nagypályások, dílerek,… [tovább]

angol
magyar
magyar

Képek 20

Szereposztás

Charlie HunnamRay
Hugh GrantFletcher
Matthew McConaugheyMickey Pearson
Michelle DockeryRosalind Pearson
Colin FarrellEdző
Jeremy StrongCannabis Kingpin Mathew
Henry GoldingDry Eye
Tom WuLord George
Chidi AjufoBunny
Eddie MarsanBig Dave

További szereplők

Kedvencelte 51

Várólistára tette 242


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Én szeretem Guy Ritchie munkásságát, nem egy film-e nagy kedvenc, nem csak nekem hanem apunak is. Tudom hogy ezt a filmet is szereti és már többször mondta hogy nézzem meg, csak aztán mindig közbejött valami. De most bepótoltam és tetszett is, nem olyan jó mint egy Blöff de azért nagyon jó a humora és a történet is érdekes volt, bár egy kicsit összevissza volt az elején.
A szereplők is nagyon jók voltak, kedvencem Charlie Hunnam és Hugh Grant volt de nagyon bírtam Colin Farrell-t is meg a bandáját. :D
Szerintem egy jó kis film lett, remek szereplőgárdával. :))
https://66.media.tumblr.com/d1485acf6e2cf8f9f03c4ac30cd…
https://giphy.com/gifs/TheGentlemen-colin-farrell-gentl…

Törpillaa 

Nekem ez is tetszett, jó szereposztás, jó sztori, izgalmas, szórakoztató. Csavaros, fordulatos, pörgős krimi, néhol egész vicces volt, és az akció jelenetek is eléggé jók voltak. :-) Bírtam Charlie Hunnam-t annyira cuki volt, és a karakterét is nagyon bírom. Matthew McConaughey-ét is kedveltem, és még Colin Farrell-é is tetszett, nagyon odatették magukat, és most még Hugh Grant is igazán érdekes szerepe volt. Cseppet sem unatkoztam, nekem tetszett, és csak ajánlani tudom mindenkinek. :-)

Ascyra 

Meg nem tudnám mondani, hogy mit láttam… Még kis idő elteltével sem, úgy tűnik, nem volt mit átgondolni. Ez nem a film hibája; tényleg nem.
Az viszont a film hibája, hogy meg sem akartam érteni, nem akartam belefeledkezni, olyan, mintha csak szólt volna bele a nagy semmibe a hangszóró, dobálta volna a nagyon menő (hogymi?) vulgaritást a Nagyvilágba, úgyse figyel oda senki. Azért csak pörög, tolja az okosságokat, erőlködik, megy a huza-vona, csak kb. olyan, mintha senki számára nem szólna, és semmi fiáról nem akarna velünk értekezni.
Nagyon rossz film – pedig a Blöfföt én imádom, s bár nem vagyok Guy Ritchie elvont híve, a filmjei menők szoktak lenni. Na ez nagyon nem az.
A színészi alakításokat tekintve, ha már valamit nagyon kell benne keresnem: semmi baj nem volt velük, csak épp az ötvenedik ilyen karaktert látom, az ötvenedik nagymenő alakításában. Legszívesebben végigásítoztam volna, mert egyetlen egyszer se sikerült rajta nevetnem. spoiler

4 hozzászólás
LoneWolf 

Valószínűleg túl magasak voltak az elvárásaim, de míg a Blöff a maga 9-10 körüli pontszámával toronymagasan a legjobb Guy Ritchie film, addig ez hangyányit gyengébbre sikeredett. Igyekezett elődje nyomdokaiba lépni, szorosan loholt is utána, sztoriban, illetve karakterek terén talán még be is hozta azt, valami mégis hiányzott és a varázslat ezúttal elmaradt. Félreértés persze ne essék. Az Úriemberek egy remek film, de mikor egy rendezőtől már láttunk egy „csodát”, valahogy nem érem be kevesebbel. Számomra ott kezdődtek a gondok, hogy írtózatosan lassan indult be a cselekmény, egy hatásos nyitány után egyszerűen leült. Hosszan, szinte minden poént nélkülözve, magát kissé túl komolyan véve vázolta föl az alapszituációt, majd úgy a második felére sikerült csak összeszednie magát, de akkorra már késő volt, hogy feljebb tornázza a végső pontszámot. A legfurcsább, hogy ezúttal egy olyan karaktert találtam a film legerősebb pontjának, aki méltánytalanul keveset szerepelt és ez bizony az Edző, (Colin Farrell) kinek kb. minden jelenete aranyat ért.
Összegzés: Guy Ritchie munkásságának kedvelői mindenképp üljenek be rá, de visszafogott elvárásokkal és akkor talán garantált számukra a teljes szórakozás, mert tény, hogy hosszú ideje ez a rendező egyik legjobb darabja.

4 hozzászólás
BlackWidow 

Nagyon szeretem Guy Ritchie filmjeit.
Vagyis a két Sherlock Holmest, illetve az Arthurt királyt nagyon szerettem. Szóval itt sem aggódtam igazán, hogy vajon jó film lesz-e.
Az elején kicsit féltem mondjuk, hogy nem fogom megérteni, mert kicsit zavaros volt, de aztán nagyon szépen le lett tisztázva a történet és jó volt, mert voltak benne fordulatok, amikre nem számítottam.
Charlie Hunnamot is az Arthur király miatt szerettem meg, szóval egyszerűen oda meg vissza voltam a karakterétől.
A zenét azóta is hallgatjuk barátommal a filmből.

Márta_Péterffy 

Tetszett, jól szórakoztam, Guy Ritchie visszatért az ő stílusához, realitás és paródia prímán keveredik. Minden színész telitalálat!
Igen, meg kell érteni, a londoni alvilág már teljesen nemzetközi-és már nem elég egy „bláz” a kábszereseknek…
spoiler

dulkap 

Sok film (vagy talán a legtöbb) szép lassan elfárad és ahogy halad előre, kezd ellaposodni. Itt pont fordítva van, mert kicsit lassan indul és sablonosan, de a film felénél beindul a humorfaktor is és a kavarások. A zenék talán most kevésbé eltaláltak a korábbi Guy Ritchie gengszter filmekhez képest, de színészválasztások most is hibátlanok. Számomra Hugh Grant és Colin Farrell vitte a pálmát, mind karakterileg, mind alakításilag.
Akik szeretik Ritchie hasonló filmjeit, annak tudom ajánlani, mert bár nem ér fel a Blöff-höz, de szerintem a Spílernél jobb.

Irasalgor

A lassabban csordogáló, kevés akcióval tarkított cselekmény nem feltétlenül fogja mindenki tetszését elnyerni, ahogyan a meglehetősen ugráló narratíva sem segíti a történet megértését, ahogyan talán egy új klasszikusnak sem nevezném az alkotást, de ettől függetlenül szerintem azok, akik már vágytak egy klasszikus Guy Ritchie-mozira Nagy-Britannia maffiavilágában, azok számára kiváló szórakozást fog nyújtani az Úriemberek. Az alkotás pontszámához hozzájárul még a jó történeten és a rendezői kézjegyen kívül a szereplők kiváló játéka – leginkább Hugh Grant és Hunnam az, aki brillírozik a szerepeikben.

Értékelés: 8/10

Ekhal 

Egy kifejezetten szórakoztató film volt a könnyedebb maffia műfajból. Sokat nevettünk rajta, de voltak komolyabb jelenetek is benne.
Viszont Hugh Grant, hát ő zseniális volt, Oscar-díjat neki azonnal! :) Eddig nem tulajdonítottam neki nagy figyelmet, de ez az alakítása ott volt a szeren.

brena

Úristen de öregszek,és Hugh Grant is:))
jó volt,de nem többször nézős,


Népszerű idézetek

Sylvanas_Windrunner 

Rosalind: Súlyos balesetnek hangzik.
Ray: Igen, inkább halálesetnek mondanám.
Rosalind: Szóval megölted?
Ray: Nem… A gravitáció ölte meg.

komocsitamas 

Tudom, hogy a te fajtád szereti a tanmeséket, úgyhogy most mesélek neked egyet:
Volt egyszer egy ifjú és bohó sárkány, aki megkérdezte egy bölcs oroszlántól, hogy elveheti-e a területét. Az oroszlán nemet mondott és elküldte a sárkányt a picsába. De a sárkánynak nem akart leesni a tantusz, tovább erősködött és győzködte az oroszlánt, hogy adja át neki a területét, mire az oroszlán elvitte őt sétálni és beleeresztett öt golyót a kis sárkány kobakjába.
Itt a vége.

muznik 

A dedósok szúrnak, a lányok lőnek, a fiúk ütnek. A felnőttek fejjel küzdenek. Ott zajlik az igazi harc.

1 hozzászólás
Janus 

A neve Fhasz. Fh-val, szóval nem szimpla f*sz. Jól van már, nyugodjál le a fhaszba!

judybee 

Mickey: Baszd meg Ray! Vegyél már egypár ejtőernyőt! Túl sok volt az egybe:esés.

judybee 

Mickey: A só, borssal ellentétben ez nincsen terítéken.

judybee 

Mickey: Csak egy szabály van a kibaszott dzsungelben: Ha az oroszlán éhes, eszik.

judybee 

Mickey: Ha te akarsz lenni a dzsungel királya, nem elég, ha csak játszod a királyt. Tényleg királynak kell lenned. Kételynek nincs helye, mert a kétely káoszhoz vezet, az pedig bukáshoz. Ezt a királyném mondta. Esetleg.

judybee 

Mickey: Az a gond a földdel ebben az országban, hogy nincsen belőle túl sok.

judybee 

Rosalind: Ha beengeded a tyúkólba, vér és tollak lesznek mindenütt.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján