Tolvajok városa (2010) 139

The Town
125' · amerikai · dráma, thriller, krimi 16 !

0 díj · 10 jelölés

A Bostonban történő rablások és más erőszakos bűncselekmények nagy részét ugyanabból a kerületből származó tettesek követik el. Doug (Ben Affleck) itt él: ezt a világot ismeri, ezeket a szabályokat fogadja el. Ő és emberei sosem haboznak, mindig megszerzik, ami kell nekik, és nem hagynak nyomot… [tovább]

angol · magyar

Szereposztás

Ben AffleckDoug MacRay
Rebecca HallClaire Keesey
Jon HammAdam Frawley
Jeremy RennerJames Coughlin
Blake LivelyKrista Coughlin
Pete PostlethwaiteFergus 'Fergie' Colm
Brian ScannellHenry
SlaineAlbert 'Gloansy' Magloan
Owen BurkeDesmond Elden
Titus WelliverDino Ciampa

További szereplők

Kedvencelte 8

Várólistára tette 91


Kiemelt értékelések

Coralie 

Unalom a köbön. Az eleje jó, a vége jó, közötte meg túl sok a blabla és a felesleges lelkizés. Ha ez lett volna az első ilyen bankrablós, drámázós történet, amit látok, akkor biztos tetszett volna. De így, hogy közel 20 éve ezekkel a történetekkel van tele a padlás, semmi újat nem tudott mutatni. Így aztán az érzelmek sem jöttek át, és a végén már az FBI-nak drukkoltam, hogy zárják rövidre a témát. :P

Rekaboni 

Hogy én mennyire imádom ezt a filmet, még kb századjára is. Nem tudok elmenni mellette egyszer sem, amikor leadják, ez megint így történt :)
Jeremy Renner itt lett kedvencem, annyira fergetesen hozza a gonosz Jem figuráját (megérdemelte volna az Oscart). A többiekkel sincs semmi baj, még Ben Affleckre is azt mondom, hogy egész jó volt. A könyvet is olvastam, ami szintén tetszett, de a sztori csak nagy vonalakban hasonlít és itt kivételesen a film a jobb, bár a vége már kicsit túl cukormázas.

pocokláma

hááát…nekem kicsit furcsa ez a 97% rating hozzá rotten tomatoes-on de hát ez van. Ha őszinte akarok lenni akkor számomra ez egy jobb akció film volt és zavart mennyire többnek akart ennél látszani. Mondjuk én már rég rájöttem, hogy ez nem kifejezetten az én műfajom de ez a film azért valamilyen szinten nekem is tetszett ezt beismerem. Csak nem dobtam el tőle az agyam úgy mint sokan mások. Ben nem rossz rendező (az Argo akciót nagyon szerettem még a könyvet is elolvastam) de itt kifejezetten semleges volt. Sokszor él a klisékkel és bár jobb mint a gone baby gone volt de kezdek rájönni, hogy a nagy izém ezzel az emberrel, hogy mindig egy ilyen monumentálisnak beállított egy kicsit nyálas kérdést kezd el boncolgatni a filmjeiben. Itt az „oké, hogy rabló de lelke mélyén jó ember. akkor ő most jó ember vagy rossz ember ?” kérdés jött be és nem is lenne ez olyan rossz dolog de nekem mindig túl sok, ahogy ezt tálalja. A vége egy kifejezett nyál gép volt. Egy erős hatost így megadok neki mert pörgős volt de emellet egy egyszernézős délutáni kis pihi film. Számomra semmi maradandót nem adott és kifejezetten rossz hatást ért el azzal, hogy mennyire egy oldalúan mutatta be a problémát (mondjuk egy kis bepillantást azoknak az embereknek az életébe akiktől lopott? csak, hogy ne legyen annyira egy kaptafa film de szerintem ez már csak az én kötözködésem)

Munro

Eléggé középszerűen indult (egy ideig azt gondoltam, hogy erre is max. hét csillagot fogok adni) de aztán egyre érdekesebbé vált, és végül egy egyáltalán nem rossz film kerekedett belőle, megfelelő adag akcióval, izgalommal és drámával. A színészek többsége csak hozta a kötelezőt, viszont Jeremy Renner (mint mindig) most is hatalmasat alakított a maga bűnös karakterével! :) Azért persze nem volt olyan színvonalú, mint mondjuk a Tégla című film, de azért egyszer mindenképpen megnézhető.

Mr_White 

Egyszer megnézhető nyáresti kikapcsolódás a szíve mélyén jófiú rabló bácsiról, akit Ben Affleck mély átérzéssel és megfelelő hosszúságú borostával alakít.

fayakezdet 

Ebben a témában készült filmek közül, ez bőven a jobbik kategória. Erős nyolcas.


Népszerű idézetek

Destiny 

Doug MacRay: Segítened kell! Nem mondhatom meg, milyen ügy, később sem kérdezhetsz rá, de valakinek fájni fog.
James Coughlin: Te vezetsz, vagy én?


Hasonló filmek címkék alapján