Titusz (1999) 22

0 díj · 3 jelölés

Titus Andronicus, a nagy római hadvezér győztesen tér haza az északi gótokkal vívott hosszú hadjáratból, amelyben négy kivételével minden fiát elvesztette. Lucius, a legidősebb fiú emlékezteti, hogy a győzelmi rítushoz hozzátartozik az egyik foglyul ejtett ellenség feláldozása is. Titus a gótok… [tovább]

angol

Szereposztás

Anthony HopkinsTitus Andronicus
Jessica LangeTamora
Matthew RhysDemetrius
Jonathan Rhys MeyersChiron
Angus MacfadyenLucius
Laura FraserLavinia
Alan CummingSaturninus
Harry LennixAaron
Osheen JonesFiatal Lucius
Dario D'AmbrosiBohóc

További szereplők

Kedvencelte 3

Várólistára tette 36


Kiemelt értékelések

Lunemorte 

Anthony Hopkins teljesen totálisan őrült figura, de iszonyúan jól áll neki. Lehet, hogy nagyon furcsa a film maga, de a mondanivaló, az emberi gyűlölet, a bosszú és a vérengzés túltesz talán a Trónok harcán is…Jót röhögtem azon is, hogy Jonathan Rhys Meyers feszülős bőrnadrágban ugrabugrál, mint valami díszb*zi.

Shinzo 

Azt mondják róla, hogy ez Shakespeare legvéresebb drámája. Nos, e film ismeretében és mert olvastam magát a drámát is, bizton kijelenthetem, hogy valóban az. Aki gyenge idegzetű, annak nem ajánlom, de tényleg… sok benne a vér és a végtagok, meg az erőszak. Ennek ellenére zseniális alkotás, remek színészekkel és fantasztikus zenével. Máig sem felejtem a bevezető képsorokat. Érdekessége még, hogy bár a római korban játszódik, mégis tele van 20. századot idéző jelképekkel.

Kino

Őrületes, brutális és van annyira stílusosan modern, hogy bárki érdeklődését bevonzza Shakespeare-re. Ezek után már talán csak a sci-fi adaptáció van hátra a műveiből.

1 hozzászólás
darkfenriz

Jelezném, hogy az első 10 percben majdnem kinyomtuk, amikor egy kisfiú mészárlást rendezett az ebédlőasztalon, egy motoros sapkás tag kivitte éjjel a Colosseumba és megjelent Anthony Hopkins ezredmagával egy ütemre menetelve. Utána egy Marylin Manson hasonmás ratyi a motoros bandájával ordítozott mint valami elnökválasztáson.
De utána…egy nagyon érdekes film kerekedett belőle. Végig a sekszpíri nyelvet használva, némileg sci-fis, néhol a Ben Hur film világát eszembe juttató, majd igazán szürreális világot tárt elénk a rendező. Esernyős feka száll be egy jobbkormányos sportautóba, második világháborús náci bőrkabátokat viselő gótok gépfegyverrel szaladgálnak Róma falai előtt. Sajátságos.
És mind közül nem mehetünk el szó nélkül Anthony Hopkins hihetetlen alakítása mellett, mert ebben a filmben minden érzést hitelesen bemutatott, ahogy szerintem erre tényleg senki más nem képes.

3 hozzászólás
cobolyprém

Kétélű bosszúdráma: ennek megfelelően kétszer olyan véres és brutális is. Bár alapvetően a gótokat állítja be Shakespeare (így a film is) „gonosznak”, Titus sem különbözik sokban tőlük – könyörtelenségben semmiképp sem. Elképesztően jó feldolgozás!


Hasonló filmek címkék alapján